Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis eliberarea din arest preventiv a realizatorului TV Doru Parv, cercetat de procurorii anticoruptie alaturi de patronul OTV, Dan Diaconescu, sub acuzatia ca au santajat un primar din judetul Arad, informeaza Agerpres.

Tribunalul Bucuresti a admis astfel recursul lui Doru Parv impotriva deciziei Judecatoriei Sectorului 1 care ii respinsese cererea de eliberare sub control judiciar.

Decizia instantei este definitiva. Doru Parv are interdictia de a parasi municipiul Arad, cu exceptia situatiilor cand este chemat de anchetatori, si interdictia de a se intalni cu Dan Diaconescu si cu celelalte parti din dosar, direct sau indirect.

Magistratii Judecatoriei Sectorului 1 din Capitala au decis, pe 16 iulie, sa prelungeasca mandatul de arestare preventiva cu 20 de zile in cazul realizatorului TV Doru Parv.

Dan Diaconescu si Doru Parv au fost arestati pe 23 iunie de magistratii Judecatoriei Sectorului 1, fiind acuzati ca l-ar fi santajat pe primarul comunei aradene Zarand, Ion Mot, caruia i-au cerut 200.000 de euro pentru a nu difuza un material compromitator despre averea edilului.

Pe 25 iunie, la recurs, magistratii Tribunalului Bucuresti l-au eliberat pe Dan Diaconescu din arest, insa Doru Parv a ramas in detentie.