Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au respins miercuri, ca neintemeiata, cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulata de senatorul Catalin Voicu, anunta Agerpres.

Acesta si-a motivat cererea prin faptul ca urmarirea penala a fost incheiata si dosarul trimis in judecata, iar el nu mai poate influenta ancheta.

Catalin Voicu a precizat ca si judecatoarele de la Inalta Curte care aveau pe rol dosarul omului de afaceri Costel Casuneanu au declarat ca nu au simtit nicio presiune in legatura cu solutionarea acelui caz.

Completul Inaltei Curti a decis, pe 31 mai, respingerea recursului senatorului Catalin Voicu la decizia Sectiei penale care a constatat legalitatea mandatului de arestare preventiva a acestuia.

ICCJ a stabilit, pe 21 mai, ca data de 14 iulie sa fie primul termen de judecata al dosarului in care a fost deferit justitiei senatorul Catalin Voicu, alaturi de judecatorul Florin Costiniu si oamenii de afaceri Marius Locic si Costel Casuneanu, pentru fapte de coruptie.

Procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a senatorului Catalin Voicu, acuzat de doua fapte de trafic de influenta in forma continuata si fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata.