Un cetatean italian care a fost ranit intr-un accident de motoscuter la Iasi a refuzat sa fie internat la Spitalul de Urgente din municipiu. Italianul in varsta de 56 de ani avea citeva coaste rupte si fractura de tibie, dar a spus ca vrea sa se intoarca in tara sa, dupa ce a vazut conditiile din spitalul iesean, informeaza Mediafax.

Medicii ieseni l-au tratat la Unitatea de Primire Urgente (UPU), apoi i-au recomandat internarea in aceeasi unitate medicala.

"Pacientul a refuzat ulterior tratamentul, in ciuda avertizarilor privind riscul la care se expune, motivand ca prefera sa mearga in Italia. El a spus ca nu vrea sa se trateze la Iasi, dupa ce a vazut in ce conditii lucreaza cei de la Spitalul de Urgente, dar si dupa ce a auzit ceea ce se petrece in sistemul medical romanesc", a declarat medicul Tudor Ciuhodaru, seful Unitatii Primire Urgente din cadrul Spitalulului de Urgente.

La Spitalul Clinic de Urgente Sfantul Ioan din Iasi cele cinci mese de operatii reprezinta un real pericol pentru pacienti si viata lor. Ele au o vechime care variaza intre 25 si 37 de ani, in timp ce durata de viata este de patru ani in clinicile similare din strainatate. Un astfel de exemplu este masa de operatii de la Clinica de Ortopedie, veche de aproximativ 30 de ani, data sub forma de 'ajutoare' de o clinica din Franta, care este instabila si mancata de rugina, informeaza Agerpres.

Tudor Ciuhodaru, care este si purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic de Urgente Sfantul Ioan din Iasi, unitate medicala care deserveste judetele din partea estica a tarii prin prisma unicitatii clinicilor, sustine ca de cel putin cinci ani se fac demersuri catre forurile superioare pentru alocarea unor fonduri necesare achizitionarii de mese noi. Fara niciun raspuns, sustine acesta. Cu toate acestea, pe cele cinci mese de operatii din spital continua zilnic sa se faca zilnic aproximativ de 30 de interventii chirurgicale.