Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat, vineri, suspendarea din functia de procuror a lui Nelu Carpen, prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Buftea, ca urmare a punerii in miscare a actiunii penale impotriva lui, informeaza Agerpres. Totodata, CSM a incuviintat arestarea preventiva a lui Nelu Carpen.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au emis, in noaptea de joi spre vineri, o ordonanta de retinere pentru 24 de ore in cazul prim-procurorului Nelu Carpen de la Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea.

De asemenea, in acelasi dosar au fost retinuti doi politisti de la IPJ Ilfov si doi avocati acuzati de fapte de coruptie, printre care si favorizarea infractorului.

Procurorii anticoruptie ar putea ca, in cursul zilei de vineri, sa inainteze judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti propunerea de arestare preventiva fata de prim-procurorul Carpen, precum si fata de politistii si avocatii retinuti.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, joi seara, incuviintarea retinerii prim-procurorului Nelu Carpen de la Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea. Potrivit unor surse judiciare, el a fost audiat joi seara de procurori. Sursele citate au declarat ca prim-procurorul Nelu Carpen ar fi acuzat de luare de mita pentru ca ar fi primit mai multe sume de bani de la persoane care aveau dosare penale.