UPDATE (ora 12:47) Spatiul aerian romanesc ramane inchis cel putin pana luni la ora 12:00. Emil Boc a mai precizat ca spatiul aerian este deschis pentru survol, la o altitudine de peste 8.000 de metri.Decizia a fost luata in sedinta de duminica dimineata a Comitetului pentru Situatii de Urgenta, de la Palatul Victoria. Spatiul aerian romanesc a fost inchis partial din noaptea de vineri spre sambata, iar de sambata, de la ora 18:00, a fost inchis total.

Primul ministru a subliniat din nou, cu aceasta ocazie, ca nu exista pericole pentru sanatatea populatiei, din cauza norului de cenusa vulcanica.

Premierul a adaugat ca in acest moment nu exista nicio problema privind calitatea aerului. "Daca se va impune, vom face ceea ce vor face toti europenii", a afirmat Emil Boc, amintind ca nicio tara europeana nu a adoptat masuri speciale pentru protectia populatiei dupa eruptia vulcanica din Islanda.

Urmatoarea reuniune a Comitetului pentru Situatii de Urgenta este programata luni, la ora 10:00, premierul Emil Boc afirmand ca spera ca de maine "sa putem redeschide traficul aerian, macar pentru unele aeroporturi".

Reuniunea de duminica a Comitetului a fost cea de-a treia pe aceasta tema din ultimele zile.