Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, se intalneste, marti, cu reprezentantii medicilor de familie si cu cei de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate pentru a discuta despre eliberarea retetelor compensate. Aceasta este cea de-a doua intalnire a medicilor de familie cu ministrul de resort, dupa ce vineri nu a fost luata nicio decizie in privinta semnarii noului contract cadru care urma sa intre in vigoare de la 1 aprilie.

Dupa 31 martie - data la care au expirat contractele pe care medicii de familie le-au incheiat cu Casa de Asigurari de Sanatate - medicii de familie au refuzat sa prescrie retete pentru medicamente gratuite si compensate, bilete de trimitere ori concedii medicale. Aceasta decizie afecteaza aproximativ trei milioane si jumatate de persoane.

Intr-o declaratie consemnata de Radio Romania Actualitati, presedintele Patronatului Medicilor de Familie, Doina Mihaila, si-a exprimat speranta ca, la intalnirea cu ministrul Cseke, se vor rezolva aceste neintelegeri, in timp ce ministrul Sanatatii a declarat ca intelege problemele medicilor si a atras atentia ca acest an este unul greu din punct de vedere financiar.

UPDATE: Incepand cu ora 10.00, peste 200 de medici participa la un protest in Piata Universitatii, nemultumiti de conditiile noului contract cadru.