Aproximativ 10-12 milioane de euro, de-a lungul a 20 de ani, au fost daunele platite de Romania in urma deciziilor date de CEDO, a declarat luni ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, la postul public de radio, transmite Agerpres.

"Sunt, asa, statistic vorbind, peste 4.200 de plangeri facute impotriva Romaniei. Dar pot in acelasi timp sa va spun ca sub 3% dintre cazuri au fost solutionate cu condamnari. Aproximativ 10-12 milioane de euro de-a lungul celor 20 de ani au fost daunele, la un volum de dosare imens pentru sistemul judiciar, care depaseste mult capacitatea lui de procesare" - a afirmat Catalin Predoiu.

Cu acest prilej, ministrul Justitiei a explicat ca de multe ori injustitia rezida chiar in lege si ca procesul de elaborare si corelare legislativa trebuie imbunatatit.

Predoiu a evidentiat eforturile pe care marea majoritate a magistratilor le fac, precum si faptul ca exista o preocupare pentru reputatia sistemului si chiar un sentiment de dezamagire ca eforturile extraordinar de dificile pe care le fac cei mai multi dintre ei, judecand sau lucrand in anchete in conditii extrem de dificile din punct de vedere logistic, nu sunt totdeauna apreciate.