Chiriasii care nu isi platesc chiria sau utilitatile mai mult de 3 luni consecutiv vor putea fi evacuati de proprietari, potrivit unui proiect de lege initiat de deputatul PD-L de Galati Mihail Boldea, care are ca scop "protectia proprietarilor de imobile care nu isi primesc in mod repetat drepturile banesti cuvenite pentru chiria locuintei sau pentru utilitati", informeaza Agerpres.

Mihail Boldea spune ca este nevoie de o astfel de lege, in conditiile in care, in prezent, proprietarul trebuie sa inceapa o actiune in justitie, lunga si costisitoare, pentru a-si redobândi proprietatea. Mihail Boldea mai crede ca, in acest fel, piata neagra a inchirierilor va scadea, iar dreptul la proprietate va fi respectat.

"Noutatea initiativei legislative este caracterul de titlu executoriu pe care un contract de inchiriere il va primi in cazul autentificarii. De asemenea, prin introducerea initiativei vor fi degrevate instantele de judecata care nu vor mai avea de solutionat sute de actiuni de evacuare bazate pe contracte de inchiriere", a mai spus deputatul PD-L.