UPDATE Petru Calian, deputat PDL, a discutat online: "Impozitul de 3% pe venitul microintreprinderilor, pentru a avea acoperire in buget, ar necesita cresterea cotei unice"

de I.Morovan, L.Parvu     HotNews.ro
Joi, 14 ianuarie 2010, 15:52 Actualitate | Esenţial


Petru Calian
Foto: Camera Deputatilor
"In actualul context economic, aceasta masura ar fi binevenita, insa ea nu are acoperire la veniturile atat de necesare pentru bugetul statului. In cazul in care s-ar lua o asemenea masura am fi pusi in situatia cresterii cotei unice de impozitare de 16% pentru reechilibrarea bugetului", a declarat Petru Calian (PDL), ca raspuns la o intrebare venita de la un cititor. Vezi in articol toate raspunsurile pentru cititorii HotNews.ro.

Deputatul Petru Calian, membru al Comisiei de buget-finante, a raspuns cititorilor HotNews.ro in direct de la Parlament.

Calian a oferit un raspuns similar si in ceea ce priveste reducerea TVA la 5% pentru locuinte noi: "nu poate fi pusa in aplicare din pacate deoarece ar duce la cresterea deficitului bugetar cu circa 1,5 miliarde euro. In contextul unei cresteri economice care sa compenseze acest deficit, poate fi luata in calcul si varianta scaderii TVA la locuinte char daca aceasta scadere nu va fi cea propusa de liberali (5%)", a mai spus Calian.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


Întrebari puse de cititorii HotNews.ro:


 • Întrebarea nr. 1 diana

  am vazut stirea ca masurile fiscale propuse de opozitie si respinse in Plen vor fi incluse intr-un proiect al Min de Finante. Este normal asa ceva? De ce a respins PDL aceste masuri, la semnalul Min de Finante, daca pana la urma sunt preluate de acest Minister?

  • Petru Calian

   aceasta stire este imprecisa, deoarece setul de masuri fiscale propuse de opozitie nu pot fi incluse intr-un singur proiect al Min de Finante. Faptul ca aceste masuri nu au fost acceptate este rezultanta impactului negativ asupra bugetului, deficitul in urma acestor masuri fiind de circa 2 miliarde de euro.

 • Întrebarea nr. 2 elena

  De unde se iau fondurile suplimentare pentru SGG? ca pana acum n-am vazut nicio reducere, din alta parte. Vor exista si reduceri, pentru a compensa acesta suma?

  • Petru Calian

   Bugetul SGG nu a fost modificat, cuantumul lui pastrandu-se astfel la valoarea lui initiala. Suplimentarile despre care se vorbeste sunt legate de faptul ca SGG a preluat, in urma redistribuirii mai multe agentii, inclusiv din cadrul Ministerului Culturii - si ma refer aici la Departamentul Culte.

 • Întrebarea nr. 3 rares calin

  la ce minister au mai fost propuse suplimentari/reduceri semnificative? Daca este aprobata vreo crestere importanta, se vor relua discutiile pe ale ministere, ca sa se identifice sursa de finantare? sau creste deficitul bugetar?

  • Petru Calian

   Repartizarile resurselor financiare pe ministere au fost relativ echilibrate comparativ cu anul 2009, inentia este ca sumele alocate pentru investitii pentru anul 2010 sa creasca, vorbim aici de zona transporturilor, dezvoltarii regionale, etc. Nu au fost admise amendamente prin care sa se suplimenteze prevederile bugetare pe ordonatori principali de credite.

 • Întrebarea nr. 4 GeorgeT

  - cit de transparenta este , pentru publicul platitor de taxe si impozite, cheltuirea banilor din bugetul public. Care sunt mijloacele de informare si cit de detaliata putem astepta sa fie aceasta informare.

  - ce destinatia avea acea suplimentare 2.1 miliarde lei la ministerul agriculturii

  - cum vor fi ajutati acest an micii agricultori (taranii ..) .

  - va determina oare aceasta lipsa de bani eliminarea unor costuri de administrare/personal la ministerlul Agriculturii sau toata pierdera va fi suportata de taranii.

  • Petru Calian

   1 Bugetul de stat este public, fiind afisat pe diverse site-uri, iar banii sunt repartizati in mod transparent in urma unor studii precum si pe baza programului de Guvernare asumat de actuala putere. Vom solicita trimestrial ca Guvernul sa prezinte in cazul unor dezbateri politice in Parlament modul in care se deruleaza operatiunile bugetare. Aceste sedinte vor fi publice.
   2. Cele 2,1 miliarde propuse pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii aveau ca destinatie subventia directa pentru agricultori. Din pacate, aceasta alocare nu a fost posibila datorita lipsei sursei de finantare, neexprimata de catre autorul amendamentului.
   3. Si in acest an agricultorii vor fi ajutati in limita prevederilor bugetare aprobate de Parlament, tinand cont de prevederile normelor europene in vigoare.
   4. Diminuarea costurilor va fi facuta inclusiv prin reorganizarea si implicit reducerea personalului din cadrul Ministerului Agriculturii, fondurile destinate agriculturii nefiind directionate inspre administrare.

 • Întrebarea nr. 5 ValentinT

  Din cate am inteles, PNL a propus TVA 5% pt locuintele noi (alte detalii nu cunosc) masura ce a fost initial adoptata de comisii si respinsa, ulterior, in dezbaterile din Parlament.
  - Puteti, va rog, sa clarificati "parcursul" acestei initiative si motivul respingerii ?
  - Este vreo sansa ca acest nivel de TVA sa fie, totusi, aplicat pt locuintele noi? Si daca da, cand si sub ce forma ?
  Va multumesc !

  • Petru Calian

   Chiar daca aceasta masura propusa de PNL este una binevenita si asteptata, nu poate sa fie pusa in aplicare din pacate deoarece ar duce la cresterea deficitului bugetar cu circa 1,5 miliarde euro. In contextul unei cresteri economice care sa compenseze acest deficit, poate fi luata in calcul si varianta scaderii TVA la locuinte char daca aceasta scadere nu va fi cea propusa de liberali (5%). In momentul in care va fi redus TVA-ul la locuinte, vor beneficia de reduceri si cei care achizitioneaza locuinte noi.

 • Întrebarea nr. 6 alina

  Cum va asteptati sa decurga dezbaterile la Bugetul asigurarilor sociale? Au fost si aici multe amendamente? la ce modificari ne putem astepta?

  • Petru Calian

   Pe tema bugetului asigurarilor sociale ma astept sa fie dezbateri aprinse insa cresterea punctului de pensie la 45% nu este din pacate sustenabila. Astfel incat, in cazul adoptarii unei asemenea masuri, riscam ca Guvernul sa fie pus in imposibilitatea de a plati integral si la timp pensiile. Propunerea PSD nu va fi votata.

 • Întrebarea nr. 7 Patrascu

  1.De ce nu aveti in vedere ca sursa de bani ptr.pensii, plata catre buget a sumelor rezultate din evaluarea corecta a obiectivelor privatizate in ultimii 20 de ani si care in multe cazuri au fost subevaluate?
  2.Nu considerati ca si penalizarea drastica a"cumparatorilor"ptr.nerespectarea clauzelor post-contractuale din contractele de vanzare-cumparare a acestor obiecive ,ar putea aduce sume substantiale la buget ?
  3.Nu considerati ca astfel s-ar face si o reparatie nationala prin eliminarea unor decizii abuzive si imorale ptr romani?

  • Petru Calian

   1. Aceste sume nu pot fi luate in considerare deoarece nu reprezinta surse sigure si echilibrate de venit, mai mult de atat, ele fac obiectul bugetului de stat si nu a bugetului asigurarilor sociale.
   2. Aveti perfecta dreptate si va asigur ca aceste observatii vor fi in atentia mea ca Parlamentar si ca membru al Comisiei de buget-finante.

  • Petru Calian

   Pentru alte detalii dar si pentru o colaborare permanenta cu toti cei care doresc va stau la dispozitie pe adresa de email petru_calian[at]yahoo.com sau ID YM petru_calian

 • Întrebarea nr. 8 ing. Die Nicolae Alexandru

  ASOCIATIA"ROMENI DI PADOVA"
  Contributia noastra , a emigrantilor ,la balanta financiara a Romanaie este de ordinul a cator-va MILIARDE € in fiecare an .
  Cerem 1% din aceste cifre sa se intoarca in buget ,drept investitie in diverse proiecte ce vizeaza diaspora .
  Care este raspunsul Parlamentului vizavii de problemele din diaspora , acum ca reflectoarele electorale s-au stins?
  In asteptarea raspunsului .
  Cu stima
  ing. Die Nicolae Alexandru-Prsedinte.

  • Petru Calian

   Nu am facut o evaluare asupra sumelor are constituie venit la bugetul statului din diaspora, insa sunt constient de fatul ca aceste venituri sunt semnificative. In acest context, sunt dispus sa sprijin aceste proiecte si daca este posibil chiar sa colaborez punctual cu dv.pe acest subiect.

 • Întrebarea nr. 9 mos ion roata

  Considerati normal ca intreprinderile mici si mijlocii sa fie impozitate chiar si atunci cand nu exista profit? Eu sunt intr-o astfel de situatie si de o jumatate de an trebuie sa aduc bani de acasa pentru a plati aceasta taxa aberanta,la nivelul guvernului actual nu se constientizeaza ca este nevoie de o relaxare fiscala in aceasta situatie?

  • Petru Calian

   Si eu, la fel ca si dv, provin din mediul de afaceri si chiar am platit acest impozit, tocmai de aceea consider ca in varianta actuala acest impozit minim nu mai este necesar. Voi solicita Guvernului sa regandeasca un nou impozit forfetar care sa fie aplicat doar in zonele economice vulnerabile, acolo unde activitatea subterana este mai pronuntata.

 • Întrebarea nr. 10 intreprinzator

  Care credeti ca va fi efectul renuntarii la impozitul de 3% pe venit in cazul microintreprinderilor?

  Eu am o asemenea microintreprindere si intentionez sa o inchid. Nu considerati ca mediul de afaceri, IMM-urile in special, nu trebuie sufocate prin cresteri ale presiunii fiscale, supra impozitare samd?

  • Petru Calian

   In actualul context economic, aceasta masura ar fi binevenita, insa ea nu are acoperire la veniturile atat de necesare pentru bugetul statului. In cazul in care s-ar lua o asemenea masura am fi pusi in situatia cresterii cotei unice de impozitare de 16% pentru reechilibrarea bugetului.

 • Întrebarea nr. 11 de bun simt

  Cu 100.000 de someri in plus, cu investitii in scadere numai ca sa iasa deficitul bugetar, credeti ca acesta este un buget de criza? De ce Romania nu poate avea un deficit bugetar mai mare din care sa angajeze investitii in infrastructura , sa angajeze oameni si uite-asa, incet sa poata misca economia?
  Multumesc.

  • Petru Calian

   Observatia dv este corecta, insa deficitul bugetar reprezinta o componenta a negocierilor cu FMI, iar cresterea deficitului bugetar ignorand negocierile cu FMI nu ar avea acoperire decat daca ar exista o crestere economica mai substantiala.

 • Întrebarea nr. 12 asigurat

  Ati citit desigur articolul din Academia Catavencu, despre problemele din piata RCA. Care e opinia Dvs legata de nivelul asigurarii de raspundere civila auto?

  • Petru Calian

   In opinia mea, intregul sistem RCA trebuie regandit astfel incat sa nu mai existe disfunctionalitati, insa trebuie sa avem in vedere ca in functionarea acestui mecanism exista norme ale UE care sunt obligatorii si pentru tara noastra. In privinta functionarii interne a CSA voi solicita in cadrul Comisiilor reunite de buget-finante o dezbatere mai ampla asupra acestui domeniu avand in vedere chiar gasirea de solutii prin care sa diminuam salariile "nesimitite" din CSA.

 • Întrebarea nr. 13 GeorgeT

  Multumesc pt respunsul la intrebarile mele .
  Unul din raspunsuri nu nu contine prea multa informatie utila pentru mine din pacate.
  Ati zis:
  " Si in acest an agricultorii vor fi ajutati in limita prevederilor bugetare aprobate de Parlament, tinand cont de prevederile normelor europene in vigoare. "

  Intrebari suplimentare:
  Va puteti aminti vreuna din "prevederile bugetare aprobate de parlament " privind modul de ajutorare dat agricultorilor.
  Cum putem afla care sunt "normele europene in viguare" in legatira cu acest subiect.

  • Petru Calian

   Nafacand parte din Comisia pentru agricultura, solicit timp pentru o scurta documentare pentru a va da raspunsuri si mai precise, fapt pentru care va solicit sa comunicam prin adresa de email pe care v-am pus-o la dispozitie, insa va asigur de faptul ca subventiile pentru agricultura, cel putin, vor fi acordate si in acest an.

1152 vizualizari

 • impozite (Joi, 14 ianuarie 2010, 16:02)

  diana [anonim]

  am vazut stirea ca masurile fiscale propuse de opozitie si respinse in Plen vor fi incluse intr-un proiect al Min de Finante. Este normal asa ceva? De ce a respins PDL aceste masuri, la semnalul Min de Finante, daca pana la urma sunt preluate de acest Minister?
  • raspuns (Joi, 14 ianuarie 2010, 17:47)

   Petru Calian [hotnews.ro] i-a raspuns lui diana

   aceasta stire este imprecisa, deoarece setul de masuri fiscale propuse de opozitie nu pot fi incluse intr-un singur proiect al Min de Finante. Faptul ca aceste masuri nu au fost acceptate este rezultanta impactului negativ asupra bugetului, deficitul in urma acestor masuri fiind de circa 2 miliarde de euro.
 • buget SGG (Joi, 14 ianuarie 2010, 16:04)

  elena [anonim]

  De unde se iau fondurile suplimentare pentru SGG? ca pana acum n-am vazut nicio reducere, din alta parte. Vor exista si reduceri, pentru a compensa acesta suma?
  • raspuns (Joi, 14 ianuarie 2010, 17:49)

   Petru Calian [hotnews.ro] i-a raspuns lui elena

   Bugetul SGG nu a fost modificat, cuantumul lui pastrandu-se astfel la valoarea lui initiala. Suplimentarile despre care se vorbeste sunt legate de faptul ca SGG a preluat, in urma redistribuirii mai multe agentii, inclusiv din cadrul Ministerului Culturii - si ma refer aici la Departamentul Culte.
 • bugete (Joi, 14 ianuarie 2010, 16:06)

  rares calin [anonim]

  la ce minister au mai fost propuse suplimentari/reduceri semnificative? Daca este aprobata vreo crestere importanta, se vor relua discutiile pe ale ministere, ca sa se identifice sursa de finantare? sau creste deficitul bugetar?
  • raspuns (Joi, 14 ianuarie 2010, 17:52)

   Petru Calian [hotnews.ro] i-a raspuns lui rares calin

   Repartizarile resurselor financiare pe ministere au fost relativ echilibrate comparativ cu anul 2009, inentia este ca sumele alocate pentru investitii pentru anul 2010 sa creasca, vorbim aici de zona transporturilor, dezvoltarii regionale, etc. Nu au fost admise amendamente prin care sa se suplimenteze prevederile bugetare pe ordonatori principali de credite.
 • transparenta in cheltuirea banilor publici (Joi, 14 ianuarie 2010, 16:17)

  GeorgeT [anonim]

  - cit de transparenta este , pentru publicul platitor de taxe si impozite, cheltuirea banilor din bugetul public. Care sunt mijloacele de informare si cit de detaliata putem astepta sa fie aceasta informare.

  - ce destinatia avea acea suplimentare 2.1 miliarde lei la ministerul agriculturii

  - cum vor fi ajutati acest an micii agricultori (taranii ..) .

  - va determina oare aceasta lipsa de bani eliminarea unor costuri de administrare/personal la ministerlul Agriculturii sau toata pierdera va fi suportata de taranii.
  • raspuns (Joi, 14 ianuarie 2010, 18:00)

   Petru Calian [hotnews.ro] i-a raspuns lui GeorgeT

   1 Bugetul de stat este public, fiind afisat pe diverse site-uri, iar banii sunt repartizati in mod transparent in urma unor studii precum si pe baza programului de Guvernare asumat de actuala putere. Vom solicita trimestrial ca Guvernul sa prezinte in cazul unor dezbateri politice in Parlament modul in care se deruleaza operatiunile bugetare. Aceste sedinte vor fi publice.
   2. Cele 2,1 miliarde propuse pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii aveau ca destinatie subventia directa pentru agricultori. Din pacate, aceasta alocare nu a fost posibila datorita lipsei sursei de finantare, neexprimata de catre autorul amendamentului.
   3. Si in acest an agricultorii vor fi ajutati in limita prevederilor bugetare aprobate de Parlament, tinand cont de prevederile normelor europene in vigoare.
   4. Diminuarea costurilor va fi facuta inclusiv prin reorganizarea si implicit reducerea personalului din cadrul Ministerului Agriculturii, fondurile destinate agriculturii nefiind directionate inspre administrare.
 • TVA 5% pt locuinte noi (Joi, 14 ianuarie 2010, 16:31)

  ValentinT [anonim]

  Din cate am inteles, PNL a propus TVA 5% pt locuintele noi (alte detalii nu cunosc) masura ce a fost initial adoptata de comisii si respinsa, ulterior, in dezbaterile din Parlament.
  - Puteti, va rog, sa clarificati "parcursul" acestei initiative si motivul respingerii ?
  - Este vreo sansa ca acest nivel de TVA sa fie, totusi, aplicat pt locuintele noi? Si daca da, cand si sub ce forma ?
  Va multumesc !
  • raspuns (Joi, 14 ianuarie 2010, 18:03)

   Petru Calian [hotnews.ro] i-a raspuns lui ValentinT

   Chiar daca aceasta masura propusa de PNL este una binevenita si asteptata, nu poate sa fie pusa in aplicare din pacate deoarece ar duce la cresterea deficitului bugetar cu circa 1,5 miliarde euro. In contextul unei cresteri economice care sa compenseze acest deficit, poate fi luata in calcul si varianta scaderii TVA la locuinte char daca aceasta scadere nu va fi cea propusa de liberali (5%). In momentul in care va fi redus TVA-ul la locuinte, vor beneficia de reduceri si cei care achizitioneaza locuinte noi.
 • asigurari sociale (Joi, 14 ianuarie 2010, 16:43)

  alina [anonim]

  Cum va asteptati sa decurga dezbaterile la Bugetul asigurarilor sociale? Au fost si aici multe amendamente? la ce modificari ne putem astepta?
  • raspuns (Joi, 14 ianuarie 2010, 18:05)

   Petru Calian [hotnews.ro] i-a raspuns lui alina

   Pe tema bugetului asigurarilor sociale ma astept sa fie dezbateri aprinse insa cresterea punctului de pensie la 45% nu este din pacate sustenabila. Astfel incat, in cazul adoptarii unei asemenea masuri, riscam ca Guvernul sa fie pus in imposibilitatea de a plati integral si la timp pensiile. Propunerea PSD nu va fi votata.
 • sursa de bani ptr. marirea pct. de pensie (Joi, 14 ianuarie 2010, 16:56)

  Patrascu [anonim]

  1.De ce nu aveti in vedere ca sursa de bani ptr.pensii, plata catre buget a sumelor rezultate din evaluarea corecta a obiectivelor privatizate in ultimii 20 de ani si care in multe cazuri au fost subevaluate?
  2.Nu considerati ca si penalizarea drastica a"cumparatorilor"ptr.nerespectarea clauzelor post-contractuale din contractele de vanzare-cumparare a acestor obiecive ,ar putea aduce sume substantiale la buget ?
  3.Nu considerati ca astfel s-ar face si o reparatie nationala prin eliminarea unor decizii abuzive si imorale ptr romani?
  • raspuns (Joi, 14 ianuarie 2010, 18:07)

   Petru Calian [hotnews.ro] i-a raspuns lui Patrascu

   1. Aceste sume nu pot fi luate in considerare deoarece nu reprezinta surse sigure si echilibrate de venit, mai mult de atat, ele fac obiectul bugetului de stat si nu a bugetului asigurarilor sociale.
   2. Aveti perfecta dreptate si va asigur ca aceste observatii vor fi in atentia mea ca Parlamentar si ca membru al Comisiei de buget-finante.
  • completare (Joi, 14 ianuarie 2010, 18:09)

   Petru Calian [hotnews.ro] i-a raspuns lui Patrascu

   Pentru alte detalii dar si pentru o colaborare permanenta cu toti cei care doresc va stau la dispozitie pe adresa de email petru_calian[at]yahoo.com sau ID YM petru_calian
 • DIASPORA ROMANA DIN ITALIA (Joi, 14 ianuarie 2010, 16:58)

  ing. Die Nicolae Alexandru [anonim]

  ASOCIATIA"ROMENI DI PADOVA"
  Contributia noastra , a emigrantilor ,la balanta financiara a Romanaie este de ordinul a cator-va MILIARDE € in fiecare an .
  Cerem 1% din aceste cifre sa se intoarca in buget ,drept investitie in diverse proiecte ce vizeaza diaspora .
  Care este raspunsul Parlamentului vizavii de problemele din diaspora , acum ca reflectoarele electorale s-au stins?
  In asteptarea raspunsului .
  Cu stima
  ing. Die Nicolae Alexandru-Prsedinte.
  • raspuns (Joi, 14 ianuarie 2010, 18:11)

   Petru Calian [hotnews.ro] i-a raspuns lui ing. Die Nicolae Alexandru

   Nu am facut o evaluare asupra sumelor are constituie venit la bugetul statului din diaspora, insa sunt constient de fatul ca aceste venituri sunt semnificative. In acest context, sunt dispus sa sprijin aceste proiecte si daca este posibil chiar sa colaborez punctual cu dv.pe acest subiect.
 • impozitul forfetar (Joi, 14 ianuarie 2010, 17:06)

  mos ion roata [utilizator]

  Considerati normal ca intreprinderile mici si mijlocii sa fie impozitate chiar si atunci cand nu exista profit? Eu sunt intr-o astfel de situatie si de o jumatate de an trebuie sa aduc bani de acasa pentru a plati aceasta taxa aberanta,la nivelul guvernului actual nu se constientizeaza ca este nevoie de o relaxare fiscala in aceasta situatie?
  • raspuns (Joi, 14 ianuarie 2010, 18:12)

   Petru Calian [hotnews.ro] i-a raspuns lui mos ion roata

   Si eu, la fel ca si dv, provin din mediul de afaceri si chiar am platit acest impozit, tocmai de aceea consider ca in varianta actuala acest impozit minim nu mai este necesar. Voi solicita Guvernului sa regandeasca un nou impozit forfetar care sa fie aplicat doar in zonele economice vulnerabile, acolo unde activitatea subterana este mai pronuntata.
 • intrebare (Joi, 14 ianuarie 2010, 17:24)

  intreprinzator [anonim]

  Care credeti ca va fi efectul renuntarii la impozitul de 3% pe venit in cazul microintreprinderilor?

  Eu am o asemenea microintreprindere si intentionez sa o inchid. Nu considerati ca mediul de afaceri, IMM-urile in special, nu trebuie sufocate prin cresteri ale presiunii fiscale, supra impozitare samd?
  • raspuns (Joi, 14 ianuarie 2010, 18:14)

   Petru Calian [hotnews.ro] i-a raspuns lui intreprinzator

   In actualul context economic, aceasta masura ar fi binevenita, insa ea nu are acoperire la veniturile atat de necesare pentru bugetul statului. In cazul in care s-ar lua o asemenea masura am fi pusi in situatia cresterii cotei unice de impozitare de 16% pentru reechilibrarea bugetului.
 • asa arata un buget al iesirii din criza? (Joi, 14 ianuarie 2010, 17:37)

  de bun simt [anonim]

  Cu 100.000 de someri in plus, cu investitii in scadere numai ca sa iasa deficitul bugetar, credeti ca acesta este un buget de criza? De ce Romania nu poate avea un deficit bugetar mai mare din care sa angajeze investitii in infrastructura , sa angajeze oameni si uite-asa, incet sa poata misca economia?
  Multumesc.
  • raspuns (Joi, 14 ianuarie 2010, 18:16)

   Petru Calian [hotnews.ro] i-a raspuns lui de bun simt

   Observatia dv este corecta, insa deficitul bugetar reprezinta o componenta a negocierilor cu FMI, iar cresterea deficitului bugetar ignorand negocierile cu FMI nu ar avea acoperire decat daca ar exista o crestere economica mai substantiala.
 • intrebare (Joi, 14 ianuarie 2010, 17:46)

  asigurat [anonim]

  Ati citit desigur articolul din Academia Catavencu, despre problemele din piata RCA. Care e opinia Dvs legata de nivelul asigurarii de raspundere civila auto?
  • raspuns (Joi, 14 ianuarie 2010, 18:19)

   Petru Calian [hotnews.ro] i-a raspuns lui asigurat

   In opinia mea, intregul sistem RCA trebuie regandit astfel incat sa nu mai existe disfunctionalitati, insa trebuie sa avem in vedere ca in functionarea acestui mecanism exista norme ale UE care sunt obligatorii si pentru tara noastra. In privinta functionarii interne a CSA voi solicita in cadrul Comisiilor reunite de buget-finante o dezbatere mai ampla asupra acestui domeniu avand in vedere chiar gasirea de solutii prin care sa diminuam salariile "nesimitite" din CSA.
 • tva 5% (Joi, 14 ianuarie 2010, 18:00)

  flo [anonim]

  buna ziua
  ce se mai intimplat cu tva 5% pentru locuintele noi construite prevazut in legea bugetului pe 2010
  multumesc
 • ajutati in limita prevederilor bugetare ??? (Joi, 14 ianuarie 2010, 18:10)

  GeorgeT [anonim]

  Multumesc pt respunsul la intrebarile mele .
  Unul din raspunsuri nu nu contine prea multa informatie utila pentru mine din pacate.
  Ati zis:
  " Si in acest an agricultorii vor fi ajutati in limita prevederilor bugetare aprobate de Parlament, tinand cont de prevederile normelor europene in vigoare. "

  Intrebari suplimentare:
  Va puteti aminti vreuna din "prevederile bugetare aprobate de parlament " privind modul de ajutorare dat agricultorilor.
  Cum putem afla care sunt "normele europene in viguare" in legatira cu acest subiect.
  • raspuns (Joi, 14 ianuarie 2010, 18:21)

   Petru Calian [hotnews.ro] i-a raspuns lui GeorgeT

   Nafacand parte din Comisia pentru agricultura, solicit timp pentru o scurta documentare pentru a va da raspunsuri si mai precise, fapt pentru care va solicit sa comunicam prin adresa de email pe care v-am pus-o la dispozitie, insa va asigur de faptul ca subventiile pentru agricultura, cel putin, vor fi acordate si in acest an.
 • An de criza (Joi, 14 ianuarie 2010, 18:26)

  Marian [anonim]

  Scrie pe site ca a fost aprobata suplimentarea fondurilor Secretariatului General al Guvernului pentru finantarea cultelor. In 2004, Nastase a facut masoneria institutie de utilitate publica. Din ce fonduri se finanteaza masoneria in acesta calitate (cele alocate cultelor?) si cu ce suma anual?
 • Codul Fiscal (Joi, 14 ianuarie 2010, 23:53)

  ChrisR [anonim]

  In codul fiscal este scris urmatoarele:

  Modificarea si completarea Codului fiscal

  Art. 4. - (1) Prezentul cod se modifica si se completeaza numai prin lege, promovata, de regula, cu 6 luni inainte de data intrarii in vigoare a acesteia.

  (2) Orice modificare sau completare la prezentul cod intra in vigoare cu incepere din prima zi a anului urmator celui in care a fost adoptata prin lege.

  in opinia mea, eliminarea de 3% va fi valabila doar de la 01-01-2011

  Chris

  http://forum.roemenie123.nl


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by