Procurorii DNA i-au interzis senatorului PSD Catalin Voicu sa ia legatura cu Marian Vanghelie, Viorel Hrebenciuc, Dan Ioan Popescu, si Cezar Bivolaru. Declaratia a fost facuta chiar de senatorul social-democrat, la Antena 3.

Interdictia este impusa pe o durata de 30 de zile.

El sustine ca este urmarit de peste doi ani de zile "pentru a se proba ca fac parte dintr-o grupare care lucreaza impotriva statului roman" si a presedintelui Basescu - "singurul presedinte de pe mapamond cu calitatea de inculpat" care "se ascunde in spatele imunitatii".

Catalin Voicu afirma ca detine informatii - "dintr-o sursa apropiata, un prieten" - potrivit carora Traian Basescu "a convocat in 6 decembrie activul de partid in Modrogan si s-a luat decizia ca in teritoriu sa se faca ceva".

"Il cunosc foarte bine pe Traian Basescu, stiu cu ce s-a ocupat la Anvers si ce statut a avut acolo, desi nu a recunoscut niciodata ce a facut acolo", a adaugat Voicu, adaugand ca seful statului "probabil a vrut sa loveasca primul".

Gen. Dumitru Iliescu: Un semnal dat CCR

Si generalul Dumitru Iliescu, fost sef al SPP, afirma ca aducerea lui Catalin Voicu la DNA reprezinta "un semnal dat membrilor Curtii Constitutionale".

El sustine ca a fost informat ca la PDL s-a discutat "sa se faca absolut tot ce e posbil ca Basescu sa iasa in fata lui Geoana cu cel putin 50 - 60.000 de voturi".

"Am informat stafful de campanie al lui Mircea Geoana sa ia masurile necesare pentru ca se incearca fraudarea alegerilor", a spus Mitica Iliescu, care a adaugat ca si el a fost monitorizat un an si jumatate pentru atentat la siguranta nationala.

Vezi si ULTIMA ORA Senatorul PSD Catalin Voicu este audiat la DNA pentru trafic de influenta si dezvaluire de informatii clasificate

Articol pe blogul Sorinei Matei, jurnalist Antena 1 si Antena 3: Adevarul despre Acvila sau...cum Mitica Iliescu, Catalin Voicu si Marian Vanghelie au intrat in Guvern pe usa din dos