Senatorul PSD Catalin Voicu este audiat la aceasta ora de procurorii anticoruptie. Deocamdata, nu se stie motivul pentru care Voicu a fost convocat la DNA, dar surse citate de NewsIn vorbesc despre trafic de influenta si dezvaluire de informatii clasificate. Catalin Voicu, fost general SPP, este cunoscut pentru relatiile apropiate cu presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie.

Senatorul PSD Catalin Voicu a declarat pentru NewsIn ca nu stie de ce a fost ridicat, dar ca inca nu a dat nicio declaratie procurorilor intrucat isi asteapta avocatul.

"Am fost arestat din fata casei. Eram in masina senatoriala, am fost blocat de o masina de

Am fost arestat din fata casei. Eram in masina senatoriala, am fost blocat de o masina de politie si scos cu forta. Mi s-a spus ca daca ma opun o sa-mi puna catusele

Catalin Voicu

politie si scos cu forta. Mi s-a spus ca daca ma opun o sa-mi puna catusele. Nu am dat nicio declaratie procurorilor DNA, pentru ca imi astept avocatul. Nu stiu de ce am fost arestat, dar ganditi-va ca in acest moment Comisia de Aparare din Senat, al carei vicepresedinte sunt, l-a audiat pe directorul STS, Marcel Opris, iar noi vrem sa continuam cercetarile", a declarat Voicu, pentru NewsIn, aflat in acest moment la DNA.

Hrebenciuc: Este extrem de ciudat ca tocmai acum se intampla acest lucru

Viorel Hrebenciuc a declarat ca, in conditiile in care Voicu este senator al Romaniei, nu putea fi convocat la DNA cu mandat de aducere "decat daca a fost vorba de un flagrant".

"Dupa cum mi-a povestit, pare un abuz al procurorilor", a spus Hrebenciuc, care a fost sunat de Voicu in aceasta dimineata.

"Arestarea sa e legata de reconcilierea de care vorbea Basescu. Este extrem de ciudat ca tocmai acum se intampla acest lucru", afirma Hrebenciuc.

El a adaugat ca PSD va lua atitudine in acest caz: "Evident ca vom lua atitudine pentru ca nu poti sa salti de pe strada un senator al Romaniei ca si cum e ultimul borfas".

Marian Vanghelie l-a vrut pe Catalin Voicu la Interne

Catalin Voicu, fost general SPP, este cunoscut pentru relatiile apropiate cu presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie.

Mai multe surse din PSD au legat demiterea lui Gabriel Oprea, la inceputul acestui an, din fruntea Ministerului de Interne de incercarea lui Marian Vanghelie de a-l impune pe senatorul Catalin Voicu in pozitia de ministru.

Academia Catavencu scria, la sfarsitul anului 2008, ca Voicu a ajuns, pe filiera Ioan Talpes, consilier de securitate al lui Iliescu, in mandatul 2000-2004.

Catalin Voicu a fost adus la sediul DNA in baza unui mandat de aducere pentru a fi audiat intr-un dosar in care este invinuit, precizeaza Mediafax, care citeaza surse oficiale.

Catalin Voicu este vicepresedintele Comisiei pentru Aparare din Senat.

Potrivit celei mai recente declaratii de avere completate, senatorul are in proprietate doar un teren agricol de 4,9 hectare in comuna Calugareni din judetul Giurgiu, mostenit in anul 1996 de sotia sa.

El a precizat in declaratia de avere ca locuieste impreuna cu parintii sai in imobilul proprietate a acestora. Politicianul are doua masini, un Peugeot 106 cumparat in 1996 si un BMW X3 achizitionat in 2006.

Voicu a fost ales senator in Colegiul 9 din Bucuresti in urma scrutinului din 30 noiembrie 2008.

In legislatura 2004 - 2008, Voicu a fost deputat.

Voicu si Ministerul de Interne: General la 38 de ani

Numele lui Catalin Voicu a fost vehiculat pentru portofoliul Ministerului Administratiei si Internelor in Guvernul PSD-PDL, in decembrie 2008. El este considerat un apropiat al lui Marian Vanghelie.

Deputatul PSD Catalin Voicu declara, la acea vreme, ca este recomandat pentru desemnarea ca ministru al Administratiei si Internelor de faptul ca provine din lumea Internelor, avand expertiza necesara pentru acest domeniu. Vociu a precizat ca gradul de general, pe care il detine de la 38 de ani, reprezinta o chestiune maximala in cariera militara, intrucat gradul de maresal nu se confera decat in timpul razboiului.

La acel moment, el isi disputa in partid functia de ministru de Interne cu Liviu Dragnea si Gabriel Oprea.

Presedintele Traian Basescu a declarat, in 16 octombrie, la B1 TV, ca afirmatiile lui Marian Vanghelie despre arhiva DGIPI pot fi reale, deoarece fostul ministru Dan Nica a pus acest serviciu secret la dispozitia presedintelui PSD Bucuresti, a lui Mitica Iliescu si Catalin Voicu.

Nasul

Jurnalista Sorina Matei scrie, pe blogul ei, ca Voicu sau "Nasul", cum ii place sa i se spuna, a facut Scoala militarã de ofiteri activi de transmisiuni de la Sibiu, a absolvit Dreptul la Academia de Politie, intre 1986 - 1997 - a fost ofiter activ si a fost decorat si cu Virtutea Militarã in grad de Cavaler. Acum este general SPP, in rezerva.

"Cine e Catalin Voicu? Pe scurt, un mafiot extrem de periculos. Omul de casa al lui Mitica Iliescu. Se ocupa cu afacerile lui murdare. Si asta a facut toata viata. A jonglat cu dosarele si a devenit un as al santajului, prevalandu-se siguranta nationala si de antetul Departamentului Securitatii Nationale. Pentru ca, da, Catalin Voicu a lucrat si pe la Palatul Cotroceni. In ultimul mandat al lui Ion Iliescu", potrivit sursei citate.

Citeste aici si Adevarul despre Acvila sau...cum Mitica Iliescu, Catalin Voicu si Marian Vanghelie au intrat in Guvern pe usa din dos

Vom reveni cu amanunte.