Sansele lui Marian Lupu de a deveni presedinte al Republicii Moldova au crescut simtitor dupa intalnirea sa cu liderul de la Kremlin, Dmitri Medvedev, scrie cotidianul rus Kommersant, citat de Unimedia, care noteaza ca Medvedev a refuzat sa se intalneasca cu Voronin, desi seful comunistilor solicitase o astfel de intrevedere la Chisinau, in marja summitului CSI.

"Intalnirea sefului statului rus cu deputatul Marian Lupu poate fi considerata una de o insemnatate deosebita, in contextul in care sustinatorilor candidatului Lupu le lipsesc opt voturi pentru a-l alege in functia de sef al statului", scrie Kommersant, intr-un articol intitulat "Medvedev l-a ales pe presedintele Moldovei".

"Medvedev discuta cu Lupu de parca acesta deja este presedintele Republicii Moldova", afirma publicatia rusa, adaugand ca presedintele rus a discutat planurile de viitor ale relatiilor bilaterale dintre Republica Moldova si Federatia Rusa.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, nu a vazut nimic deosebit in faptul ca Medvedev a decis sa se intalneasca cu Lupu, deoarece "presedintele rus se intalneste des nu doar cu politicienii, care au functii cheie in stat, dar si cu cei care au un rol deosebit in societate".

Kommersant comenteaza insa printre acesti politicieni nu s-a numarat si liderul PCRM, Vladimir Voronin, al carui partid refuza sa ofere cele opt voturi necesare alegerii presedintelui tarii.

"O solicitare din partea lui Vladimir Voronin a existat pentru o intalnire cu Dmitri Medvedev, dar alegerea a fost alta", a declarat o sursa de la Kremlin, citata de Kommersant.