Ministerul Economiei atrage atentia intr-un comunicat ca articolele aparute in presa din ultimele zile, care abordeaza aspecte legate de domeniul productiei de aparare dauneaza imaginii unui domeniu important al economiei romanesti.

"Modul de abordare, tendentios si incriminator din start pentru orice are legatura cu acest domeniu, genereaza riscul unor pierderi materiale pentru industria de aparare romaneasca, disconfort moral si chiar tensiuni sociale in randul personalului care lucreaza in acest sector, afectand credibilitatea activitatii in sine", se arata intr-un comunicat.

"Industria de aparare este un segment strategic al economiei, care asigura dotarea cu tehnica militara necesara mentinerii sigurantei nationale, chiar si pe timp de pace. De asemenea, contribuie la buna desfasurare a misiunilor internationale la care iau parte militari romani prin angajamentele asumate de Romania", se mai precizeaza in comunicatul Ministerului Economiei.

Jurnalistul Sorin Rosca Stanescu a scris luni, pe blogul personal, ca Mircea Basescu, fratele presedintelui Romaniei, ar fi participat la o operatiune ultrasecreta de trafic international cu mari cantitati de explozibil.

Se actualizeaza