Reprezentantii celor patru federatii sindicale din educatie cer o intalnire de urgenta cu conducerea coalitiei, amenintand cu proteste daca vor fi "diminuati dramatic" coeficientii de ierarhizare din legea unica si daca nu va fi respectat angajamentul privind salarizarea personalului din invatamant, se arata intr-un comunicat semnat de federatiile "Alma Mater", "Spiru Haret", FSLI si FEN.

"Conducerile federatiilor reprezentative din invatamant constata, in ultima vreme, mai multe incalcari ale ACORDULUI semnat in data de 6 mai a.c. cu reprezentantii Guvernului.

"In aceste conditii, solicitam, in regim de urgenta, o intalnire cu conducerea Consiliului de Coordonare a coalitiei de guvernamant pentru a lamuri probleme ce nu mai sufera amanare, mai ales avand in vedere intentia Guvernului de a modifica unilateral Proiectul de Lege a salarizarii unitare a bugetarilor, negociata cu noi in ultimele luni, in sensul diminuarii dramatice a coeficientilor de ierarhizare", se arata intr-un comunicat al federatiilor sindicale din invatamant.

"Atentionam ca in cazul in care Guvernul Romaniei nu-si va respecta angajamentul stipulat in ACORD privind salarizarea personalului din invatamant, vom relua actiunile de protest, conform art.10 din acest ACORD".

Sindicatele din Educatie au semnat, in 6 mai, un acord in zece puncte cu reprezentantii Guvernului, renuntand la greva programata in ziua cand trebuia sa fie sustinuta teza unica la Limba romana.

Acordul prevede ca resursele alocate Educatiei prin buget sa fie asigurate de Ministerul Finantelor Publice fara a afecta nivelul veniturilor salariale pe 2009.