Angajatii CFR Infrastructura din mai multe regionale din tara au oprit lucrul, miercuri dupa-amiaza, iar cei din Capitala ameninta cu proteste similare, din cauza intarzierii platii salariilor, anunta Mediafax.

UPDATE: Circulatia in gara Brasov a fost reluata.

Presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Sala Voicu, a declarat ca impiegatii de miscare din cateva regionale din tara au oprit lucrul, nemultumiti ca nu si-au primit salariile la timp.

Liderul sindical sustine ca protestul nu are legatura cu anuntul de marti privind trimiterea in somaj tehnic a aproximativ 7.000 de salariati de la CFR Marfa.

Potrivit Realitatea Tv, calatorii au fost anuntati, miercuri dupa-amiaza, ca din Gara Brasov nu mai pleaca niciun tren, iar in Gara Sibiu au fost, de asemenea, oprite patru trenuri.

Protestul s-ar putea extinde si in alte regionale importante din tara, precum Bucuresti, Galati, Timisoara, Iasi sau Craiova.

Opt trenuri au fost blocate, pe 10 iunie, din cauza unui protest spontan la CFR, trei dintre garnituri fiind oprite in Gara de Nord, una la Chitila si patru la Titu. Decizia a fost luata de angajati ai Regionalelor Bucuresti si Constanta din cauza intarzierii salariilor pe luna mai.