ANI il acuza pe Victor Alistar de fals in legatura cu declaratia de avere * Transparency International: ANI il ataca pe Alistar dupa ce Transparency a sesizat problemele de integritate de la nivelul conducerii ANI

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 19 iunie 2009, 12:11 Actualitate | Esenţial


Victor Alistar
Foto: AGERPRES
Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 in legatura cu declaratia de avere a presedintelui Transparency International Romania si a sotiei acestuia. ANI cere cercetarea pentru fals intelectual a sotilor Alistar, din cauza unor neconcordante din ideclaratiile de avere ale celor doi, informeaza un comunicat postat pe site-ul instituitiei.

"Din analiza singurei declaratii de avere si de interese depusa de catre domnul Alistar Victor Teodor si datata 03.06.2009 si a datelor respectiv documentelor solicitate pentru clarificarea aspectelor ce fac obiectul procedurii de control, conform prevederilor art. 5 din Legea nr. 144/2007, a rezultat ca datele cuprinse in declaratia de avere a domnului  Alistar Victor Teodor si cele din ultima declaratie de avere (datata 11.06.2009) a sotiei acestuia, doamna Ciuta Lavinia Nicoleta, prezinta o serie de neconcordante", se arata in comunicatul ANI.

- la rubrica „II. Bunuri Mobile”, Victor Alistar a mentionat un anutoturism marca Kia, an de fabricatie 2006 si un autoturism marca BMW, an de fabricatie 2003, in timp ce la aceeasi rubrica din propria declaratie de avere, sotia acestuia, Lavinia Nicoleta Ciuta, mentioneaza doar autoturismul marca Kia, an de fabricatie 2006, fara sa faca vreo mentiune referitoare la  autoturismul BMW, an de fabricatie 2003.

- la rubrica „V. Datorii”, Victor Alistar mentioneaza o datorie la BCR Leasing, contractata in anul 2006 si scadenta in anul 2011, in valoare de 16.500 Euro si o datorie la Piraeus Bank, contractata in anul 2008 si scadenta in anul 2018, in valoare de 20.000 Euro, iar, in declaratia completata de sotia acestuia, rubrica „V. Datorii” este goala, semnatara nementionând niciun fel de creanta.

- la rubrica „VII Venituri”, Victor Alistar mentioneaza la punctul ”2. Venituri din activitati independente” un venit net realizat in anul 2008 in cuantum de 92.727 RON, realizat in urma unor „Proiecte nationale si internationale – drepturi de autor”, venituri ce nu sunt mentionate in declaratia de avere completata si depusa de sotia acestuia.

ANI precizeaza ca, potrivit articolului 10 din Legea nr. 115/1996, cu modificarile si completarile ulterioare, „daca persoana a carei avere este supusa controlului este casatorita, controlul se extinde si asupra averii si veniturilor dobândite de celalalt sot”.


 • Replica Transparency International: Actiunea impotriva lui Victor Alistar e o reactie la pozitia ferma a TI fata de problemele de integritate de la nivelul ANI

In replica, Transparency International Romania sustine ca actiunea ANI impotriva lui Victor Alistar nu ar fi o urmare a unei conduite reprobabile a acestuia, ci o reactie tocmai la pozitia ferma a Transparency International fata de problemele de integritate de la nivelul conducerii ANI, semnalate de avertizori, si fata de riscurile promovarii unor coduri insuficient elaborate, se arata intr-un comunicat al Transparency, remis HotNews.ro.

Reprezentantii Transparency International mai precizeaza ca resping ferm "orice incercare de intimidare a membrilor si personalului asociatiei" si susutin in continuare "pozitia Transparency in lupta anticoruptie din Romania".


Citeste mai multe despre   

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.
5131 vizualizari

 • 0 (4 voturi)    
  surprize...surprize... (Vineri, 19 iunie 2009, 12:23)

  opinia [anonim]

  Sunt curios daca cu intentie au masluit declaratia sotiei.
  Poate fi si o facatura pt discreditare.

  Dar...daca e adevarat....sa vedem ce face marele "justitiar" in ale transparentei....
 • -1 (5 voturi)    
  praf in ochi (Vineri, 19 iunie 2009, 12:35)

  rational [anonim]

  vai ce mare crima au comis...
  ideea este sa nu ascunda ceva, acuma poate nu au comunicat oamenii intre ei cand si-au facut declaratiile...
  oricum declaratia de avere este praf in ochi, asa ca sa mai aiba presa ce scrie despre averile persoanelor publice... dar cand e vorba de facut ceva in justitie, totul se pierde
 • -2 (8 voturi)    
  De ce este Alistar de interes pentru ANI? (Vineri, 19 iunie 2009, 12:37)

  Costache [anonim]

  Din cate stiu, Alistar nu este bugetar. De ce il verifica ANI ?
  • +2 (4 voturi)    
   Dar tu de ce ai primit un vot negativ ?! (Vineri, 19 iunie 2009, 13:16)

   MIHAI 2 [anonim] i-a raspuns lui Costache

   Aafara e soare !
   (sunt curios cati imi dau ”fara” și cati imi dau ”shicu”)
 • -1 (7 voturi)    
  d-l alistar (Vineri, 19 iunie 2009, 12:49)

  coca [anonim]

  Era si noirmal sa se inceapa inchiderea gurilor . Ce se intampla acuma din punct de vedere guvernati, este doar o situatie reactualizata a anilor considerati uitati, de la Dej la Ceausescu inclusiv. "Vorba pacatosului adevar graieste". Nu va lasati intimidat, D-le Alistar. Hidra comunista a renascut prin progeniturile ei.
  • +1 (1 vot)    
   Hidra vs Sirena lui Vasile Roaita (Marţi, 23 iunie 2009, 11:48)

   Luk [utilizator] i-a raspuns lui coca

   Dupa numai 20 de ani a inceput inchiderea gurilor? :)) Hidra a renascut prin progeniturile ei??? :)) Extraterestrii, madono-iudeo-masonii, comunistii crypto-lapono-enigeli, cei 70 de teroristi ai lumii constituiti in tot atatea armate, fiara cu chip din buletin, rusio-ukrainienii-transnistreni. Sunt tot atatea motive pentru a ne pazi granitele si a ascutii lupta de clasa. Camarazi, tovarasi si dragi pretini! :))
 • -3 (5 voturi)    
  nu inteleg (Vineri, 19 iunie 2009, 13:11)

  Ghita [anonim]

  de ce e asta acuzat ca nevasta-sa nu a completat corect un formular. cat timp nu iti poti obliga nevasta sa completeze un formular, sa il completeze corect, sau sa iti pregateasca micul dejun, ce dreq bat astia campii ? omu e acuzat ca a declarat mai mult sau cum. de unde sa stie nevastasa de veniturile aluia, masina putea fi cumparata pe numele lui inainte de casatorie, iar daca nevastasa nu e codebitor sau nu a beneficat de imprumuturi unde e problema, ca nu pricep.
 • -2 (6 voturi)    
  un fasss (Vineri, 19 iunie 2009, 13:27)

  Bogdan [anonim]

  Baiatul asta e foarte destept si faptul ca sotia nu a trecut anumite bunuri nu inseamna ca le-a ascuns, e de-a dreptul stupid...Cand lucrezi la o astfel de organizatie nu iti permiti sa faci asa greseli, dar felul in care penibilii aia de la ANI au sarit ei sa fie auziti mi se pare de-a dreptul jenant. Parca e "justitia oarba" care nu stia(!?!) ca Becali are niste treaba la Bruxelles, asa ca l-au obligat sa ramana in tara :P
  Anumite institutii ori sunt extrem de penibile ori o fi o conspiratie, sa-i invrajbeasca pe oamenii inpotriva unor functionari de 2 lei, ca sa aibe motive sa-i dea afara in masa si sa le taie salariile?!?! Zic si eu, ca orice e posibil in Romania :D
  • +2 (4 voturi)    
   Da, penibil (Vineri, 19 iunie 2009, 13:57)

   kinn [anonim] i-a raspuns lui Bogdan

   Cum sa vrea sa ascunda nevasta-sa ceva, cand totul apare corect in declaratia sotului .... penibil.
 • +1 (3 voturi)    
  Datorii si venituri (Vineri, 19 iunie 2009, 13:31)

  kinn [anonim]

  Pai poate masina e pe numele lui, nu si al sotiei, la fel si datoriile si veniturile. Poate nevasta-sa nu are venituri, o fi casnica. Trebuia sa treaca venitul sotului?
  • +1 (3 voturi)    
   Datorii si venituri (Vineri, 19 iunie 2009, 13:56)

   Gogol [anonim] i-a raspuns lui kinn

   Se pare ca si sotia li era angajata la Ministerul Culturii si a facut niste greseli in completarea declaratiei.

   IIn fine, chestia asta cu ANI mi se pare o loterie: daca nu completezi bine declaratia, risti sa o iei pe coaja rau.
 • -1 (5 voturi)    
  ce prostie mare (Vineri, 19 iunie 2009, 13:37)

  oldman [anonim]

  ANI verifica averile oamenilor cu demnitati publice, adica cei care lucreaza pentru statul roman in functii de ministri, parlamentari, alti functionari publici, sefi de regii si companii ale statului. organizatia asta este privata. cum sa te verifice pentru avere?
 • -1 (5 voturi)    
  Ce magari (Vineri, 19 iunie 2009, 13:51)

  kinn [anonim]

  Am citit comunicatul ANI. Este de o mare magarie. Totul se rezuma la urmatoarele:

  Acest Alistar era incadrat la Ministerul Culturii pana in martie. El a completat declaratia pe 2008 corect. Nevasta-sa e obligata sa dea si ea o declaratie. Ea a dat o declaratie corecta la ANI, dar pe site-ul Ministerului Culturii apare o varianta in care nu sunt trecute unele veniturile sotului (dar sotul e cel care lucra la Ministerul Culturii, si in declaratia sotului ele apar corect; ce lipseste e copia redundanta in declaratia sotiei). Mai mult, madam Alistar, la indemnul sotului, face o cerere de rectificare a declaratiei personala ca sa includa si aceste venituri ale lui, dar termenul de modificare a declaratiilor e expirat.

  Concluzia: fals intelectual la doamna, cu instigare la fals intelectual din partea sotului (culmea, care o indemnase se rectifice declaratia incorecta!).
 • +1 (3 voturi)    
  Cititi textul de pe siteul ANI (Vineri, 19 iunie 2009, 15:28)

  Razvan_M [utilizator]

  "din analiza singurei declaraţii de avere şi de interese depusă de către domnul alistar victor teodor şi datată 03.06.2009 şi a datelor respectiv documentelor solicitate pentru clarificarea aspectelor ce fac obiectul procedurii de control, conform prevederilor art. 5 din legea nr. 144/2007, a rezultat că datele cuprinse în declaraţia de avere a domnului alistar victor teodor şi cele din ultima declaraţie de avere (datată 11.06.2009) a soţiei acestuia, doamna ciută lavinia nicoleta, prezintă o serie de neconcordanţe:"

  oare de ce orice persoana publica de la noi, atunci cand este acuzata de ceva de catre institutiile statului, iese public si spune ca-i "razbunare"? este usor de verificat de catre oricine validitatea acuzatiei ani, iar daca acuzatia este valida, atunci de ce vrem sa nu fie respectata legea?
  • 0 (0 voturi)    
   @Razvan_M (Sâmbătă, 20 iunie 2009, 0:18)

   Diana [anonim] i-a raspuns lui Razvan_M

   Pentru ca strategia asta de victimizare a dat roade. Sloganul acela al campaniei opriti codurile are si el un adevar si e vorba din popor: pestele .. cap ... .se ..te. A aplans si el?
 • -1 (5 voturi)    
  Sa fie torturati in piata publica (Vineri, 19 iunie 2009, 15:28)

  n-am [utilizator]

  Rusine celor care nu au alta treaba decat sa arate pisica celor incomozi!
  Ia cautati-l pe Haissam !
 • -2 (6 voturi)    
  KGB (Vineri, 19 iunie 2009, 15:29)

  Sorana [anonim]

  Cum a deschis omul gura, cum l-au inhatat: ii controleaza averea! instigare la fals intelectual! Autosesizare ANI: adica abia asteptau sa gaseasca un motiv sa-l tarasca in noroi pt ca si-a spus parerea si nu a fost umil cu cei de la putere. Halal! Inca o institutie care nu mai are nici o credibilitate.
  • +1 (1 vot)    
   Incredibilitate (Luni, 22 iunie 2009, 22:36)

   Luk [utilizator] i-a raspuns lui Sorana

   Poate ca-i o victima nenea Alistar si poate ca nu-i. Transparency nu-i un om ci o institutie. Sunt convis ca institutia isi va pastra verticalitatea si-si va indeplini menirea chiar si in lipsa domnului Alistar. In Romania toti cred ca-s de neinlocuit pana-s inlocuiti.
   Succes!
 • -1 (5 voturi)    
  ANI (Vineri, 19 iunie 2009, 18:26)

  martalogu [anonim]

  pai cine se mai mira de competenta sefilor ani, cand pe o functie artificial creata, care nu figura in legea de organizare a acestei institutii 144/2007, a fost incadrat un personaj obscur si dubios pe nume Georgescu H. .un ametit incapabil care isi etaleaza veleitatile de mare sef si incearca sa impuna solutii personale dosarelor instrumentate uitand practic (sau mai corect nestiind) ca functia pe care este el incadrat (cica urmeaza si cursurile de inalti functionari publici) nu ii da voie sa intervina in actul de inspectie. nu degeaba este cercetat de DNA. Halal institutie.
 • -2 (6 voturi)    
  Ce inseamna sa nu te supui...asta patesti! (Vineri, 19 iunie 2009, 19:26)

  Codul lui Da Vinci [anonim]

  Vedeti ce inseamna sa organizezi coalitia "Opriti codurile!"? Daca ai curaj sa intreprinzi ceva in Romania azi, daca ai vreo initiativa echivalenta cu facutul impotriva vantului, te-ai ars! Ti se arata imediat ANI la orizont! Mai, sa fie...Parca nici inainte de 89 nu era asa de cumplit cum a ajuns sa fie acum in Romania...Ia sa fi cantat Alistar dupa cum ii zicea The Supreme Chief, ar fi avut vreo problema?! Nu! Te opui lui Big Dictator, te strambi daca vezi vreo eba proasta pe la orizont, misti in front, esti ras-tuns-frezat!
 • -1 (5 voturi)    
  ai grija (Vineri, 19 iunie 2009, 21:07)

  andreea [anonim]

  Ai grija Alistar ca l-ai contrat pe base la coduri si ai vazut ce repede ataca.
  parerea mea este ca nu are rost sa vorbim de democratie in Romania care devine pe zi ce trece mai aproape de epoca ceausecu si prostii zic ca asta nu e comunism totalitar si ca a fost condamnata politia politica. Povesti pentru redusi mintal . Votati-l ba ca o s-o duceti bine.
  • +1 (1 vot)    
   Homeland Security (Luni, 22 iunie 2009, 22:28)

   Luk [utilizator] i-a raspuns lui andreea

   America are marota teroristilor, PNL-ul o are pe cea a Dictaturii. To'arasa Andreea astept cu nerabdare sa vaz cu ochii mei cum o sa devina Romania prima tara EU cu dictatura. O sa fie o experienta interesanta si o sa te caut sa-ti dau niste flori. Sunteti groaznic de plictisitori voi astia, zau asa... Asa un dictator de mare si puternic e marinelu' ca-i zicea ex-primu' ministru "stai in banca ta" si l-a suspendat parlimentu de era sa devenim foarte republica parlamentara. Daca-l votam pe marinel ne paste primedie mare de dictatura. E de preferat sa-l votam pe Nea Vanghelie care-i un democrat convins ori pe nenea Crin care-i convins de-un democrat (Patriciu). Alistar e o mare problema pentru Base, Dictatura e o mare problema pentru Romania iar tu esti singura care a observat ambele probleme :)). Bravo Andreea!
 • -3 (3 voturi)    
  Domnilor din ANI (Vineri, 19 iunie 2009, 23:35)

  Cu ochii pe ei [anonim]

  Daca dv l-ati inprocesuat pe dl Alistar pentru chestiile astea, atunci trebuie sa stiti ca adevarat masura a corectitudinii dv va fi data de rezultatul anchetei Clicii care “conduce” UBB din Cluj. Daca dl Alistar e bun de plata (nu emit nicio parere), atunci inseamna ca pentru cei de la Cluj o sa probati cu 2 vagoane de documente.

  Domnilor din ANI, adevarata masura a corectitudinii dv abia acum urmeaza a fi probata in fata tarii si a intelectualilor romani.
 • +4 (4 voturi)    
  Ali_Starul PNL (Sâmbătă, 20 iunie 2009, 9:03)

  hotnewsfil [utilizator]

  Nu-i luati in seama, domnule Alistar, pe cei de la ANI.
  Partidul nostru -PNL, la care ati aderat recent, in scopul prinderii unui loc in parlamentul eoropean, isi va repara gresala facuta fata de dumneavoastra si va va ajuta sa va puneti in valoare arta de a simula, atat de bine, echidistanta, obiectivitatea. Sunteti seducator ! Toti admiratorii dumneavoastra spun, tot mai uimiti : "Atat de tanar si deja Ali-Star". Un admirator, coleg de PNL
  • -2 (2 voturi)    
   rezumat (Sâmbătă, 20 iunie 2009, 14:13)

   Angelina [anonim] i-a raspuns lui hotnewsfil

   Pe scurt:
   1. fapta comisa (daca a fost) este lipsita de importanta, atata vreme cat nu este bugetar
   2. atata caz pentru Alistar de care nu stiu cata lume a auzit (mai mult decat despre porcinaa gripaa)
   3. comentariile vorbeste ..
   4. alistar critica seful ANI si dupa ANI trimite in judecata Alistar ?!?
   Ha ha ha ha
   Romania wake up!
 • 0 (0 voturi)    
  vreau sa inteleg (Duminică, 5 iulie 2009, 19:50)

  dana [anonim]

  daca esti casatorit si faci un imprumut la banca pe numele tau pentru ca-ti permite salariul sau venitul sub orice forma pe care il ai, aceasta datorie e si a sotiei / sotului ? mie nu mi se pare normal; daca imprumutul e pe numele unui din soti atunci datoria sa fie numai a lui.
  in concluzie: daca acest alistar a completat ca are imprumuturi la 2 banci ( si poate sunt pe numele lui) de ce trebuie sa declare si sotia lui ca are si ea datorii la banci?
  vreau doar sa inteleg cum functioneaza sistemul.
 • 0 (0 voturi)    
  victor alistar te-ai coborit in noroi (Marţi, 29 decembrie 2009, 18:33)

  dinu [anonim]

  Comportamentul domnilor Victor Alistar si Cristian Parvulescu, "mari directori, de ONG de scara" ar trebui sanctionat de justitie, pentru ca oricum asemenea jigodii nu ma sunt credibile!!!
 • 0 (0 voturi)    
  ce ne-am face fara ANI?!!! (Luni, 15 martie 2010, 12:07)

  Despina [anonim]

  N-am avea habar ca in Ro mai exista si coruptie. Este coruptie fara corupti bineinteles. ANI are bani de luat de la buget si-i fileaza pe cei cu 2-300 de euro neconcordanti. Treaba grea si multa. Pe cei cu sutele de milioane de euro si/sau dolari nu-i vede, fireste. Sunt prea inalti pentru a putea ridica privirile spre ei. Pot sa dau si cel putin doua nume grele de tot: Dan Ioan Popescu si Radu Berceanu dar lista este lunga de tot. Eu cred in misiunea domnului V.Alistar, imi doresc sa aiba curaj si sa fie un pic mai ordonat cu 'detaliile'. Altfel cred ca se poate proteja cu o simpla declaratie la notar de casatorie sub regimul separarii bunurilor, data de dumnealui si de sotie. Pentru restul sa se ocupe ilicitul daca este nevoie si daca exista motive temeinice, scrise si semnate de vreo autoritate sau persoana (fizica, juridica) in drept sa o faca.
  Curaj, domnule Alistar!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version