Criza financiara ii determina pe reprezentantii unor institutii sa gaseasca solutii urgente pentru a face rost de bani. Astfel pentru repararea si intretinerea drumurilor Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale va controla si taxa peste 2.500 de comercianti care folosesc ilegal zona drumurilor nationale, au declarat pentru NewsIn reprezentantii companiei.

"In total in zona drumurilor nationale exista in prezent un numar de 6.438 de amplasamente in tara. Dintre acestea doar 3.897 de utilizatori ai zonei drumurilor nationale, au fost avizati, respectiv au incheiat contracte cu CNADNR si platesc taxele catre administratorul drumurilor" au declarat reprezentantii companiei de drumuri.

Potrivit acestora, exista pana in prezent 2.541 de comercianti stradali care folosesc ilegal zona drumului si care vor fi controlati in vederea incheierii contractelor pentru utilizarea zonei drumului. Veniturile de utilizare a zonei drumurilor se ridica pe primul trimestru 2009 la peste 3,7 milioane lei, bani insuficienti pentru intretinerea drumurilor.

Compania de Drumuri va efectua controale pentru a depista comerciantii care folosesc zona drumului ilegal, fara sa fi incheiat, in prealabil, contracte obligatorii cu compania. In plus, reprezentantii companiei de drumuri au precizat ca acelor comercianti care refuza sa incheie contracte, li se va bloca accesul la drumul national prin montarea parapetilor de beton.