"Sunt dezamagit ca un ofiter s-a folosit de numele presedintelui", a declarat seful statului, Traian Basescu, comentand pe marginea scandalului de la DGIPI. "Am crezut intotdeauna in corectitudinea militarilor", a adaugat presedintele, in timpul unei conferinte de presa comune cu omologul sau sarb, Boris Tadici.

"Nu e vorba atat despre minciuna, deoarece cu minciunile m-am obisnuit. Dar dezamagirea uriasa este ca un ofiter superior s-a pretat la asa ceva", a afirmat presedintele Basescu.

"Concluzia este o profunda dezamagire. Am crezut intotdeauna in corectitudinea militarilor", a adaugat seful statului.

Declaratia sefului statului a venit in contextul in care, potrivit referatului procurorilor, fostul sef al DGIPI Cornel Serban a invocat numele presedintelui Basescu si al fostului premier Calin Popescu-Tariceanu, pentru a-l determina pe ofiterul DNA sa dea o solutie favorabila omului de afaceri Puiu Popoviciu in dosarul Baneasa.

Mai exact, Cornel Serban i-ar fi spus politistului ca Popoviciu este un personaj extrem de important pentru ca "la el fac coada sa intre Basescu si Tariceanu".

Pe de alta parte, intr-un comunicat de presa publicat joi, purtatorul de cuvant al Palatului Cotroceni, Valeriu Turcan, a precizat ca presedintele Traian Basescu nu a fost niciodata la sediul companiei omului de afaceri Puiu Popoviciu, asa cum a relatat Realitatea TV.

"Fostul primar general Traian Basescu sau Primaria Capitalei nu au avut nicio legatura cu transferul de proprietate sau cu intabularea terenului. In acest context, Presedintele Romaniei respinge orice incercare de a fi asociat cu acte ilegale", potrivit sursei citate.

Administratia Prezidentiala "indeamna Realitatea TV sa solicite probe pentru afirmatii de natura a leza imaginea publica a sefului statului sau a oricarei alte persoane", se arata in incheierea comunicatului.