Mai multe domenii de Internet care poarta numele lui Nicoale Ceausescu sunt disponibile si pot fi cumparate de catre oricine. Potrivit companiei care detine nicolaeceausescu.com, domeniul care poarta numele fostului dictator valoareaza acum exact cat un semineu marca Zeus 303 sau cat un laptop ThinkPad T61. Domeniul nicolaeceausescu.ro a fost inchis de detinatori pentru ca “nu se mai vorbea de Ceausescu ci doar se injura”. Intre timp pozele fostului dictator se vand pe ebay.com chiar si cu 3.000 de dolari.

Domeniul nicolaeceausescu.com este detinut de catre compania buydomains.com. David Helgeson, domain consultant al companiei, a confirmat pentru HotNews.ro ca domeniul este liber si poate fi cumparat. “Domeniul este evaluat in acest moment la pretul de 1.588 de dolari (5.319 lei ). Avem mai multe cereri pentru acest domeniu.

Trebuie sa mentionam ca oferta este valabila pentru urmatoarele sapte zile. Noi insa mergem pe principiul primul venit, primul servit”, a declarat David Helgeson. Domeniul poate fi achizitionat la linkul http://buydomains.com/Cart/jCymHPQE. Cautand pe Internet, pentru 5.319 lei in Romania se poate cumpara un semineu marca Zeus 303sau un laptop ThinkPad T61.

Domeniu la fel de mort ca Nicolae Ceausescu

Domeniul nicolaeceausescu.ro este in proprietatea companiei romanesti Soramco inca din 2002. Pagina de Internet a functionat ca forum pana cand proprietarul domeniului a decis sa il inchida. “A fost un forum si erau niste proiecte pentru el. Din pacate, lumea intra sa injure si nu mai avea legatura cu Nicolae Ceausescu asa ca proprietarul a decis sa il inchida si acum a rams asa”, ne-a declarat Diana Berindei, reprezentanta companiei. Ea a mai mentionat ca proprietarul domeniului nu a evaluat cat ar costa acum domeniul. “Oricum, este un proiect cam mort”, a mai adaugat Berindei.

Un alt site dedicat fostului dictator este ceausescu.org, una dintre paginile web cu continut care inca functioneaza. Administratorii paginii de Internet sustin ca in acest moment au 500 de vizitatori unici pe zi. Pagina nu este de vanzare. “Noi nu ne-am facut o evaluare dar oricum nu este de vanzare. Am creat acest site numai pentru informare, nu sa facem bani. Sigur, avem cateva reclame dar redeventa din aceste reclame nu ne acopera decat costurile de operare”, a declarat administratorul pagini web, care a dorit sa ramana anonim. Alte domenii care contin numele fostului dictator sunt libere si pot fi achizitionate aici.

  • Pe portalul ebay.com, obiecte si in special fotografii cu Nicoale Ceausescu sunt vandute si cu cateva mii de dolari. Unul dintre cele mai ieftine obiecte care poarta imaginea fostului dictator comunist este un timbru cu poza  lui Nicolae Ceausescu cu valoarea de 2,75 dolari. Unul dintre cele mai scumpe obiecte este un album de 29 de poze cu Ceausescu si omologul sau bulgar Todor Jivkov. Albumul este evaluat la 3.000 de dolari. 
  • Pe Internet mai pot fi accesate informatii despre Nicolae Ceausescu pe Wikipedia aici, aici  sau aici  Exista si cateva bloguri pe care sunt postate informatii despre fostul dictator roman. Cele mai active sunt: http://nicolae-ceausescu.blogs.ro/, http://ovidiu-nicolaeceausescu.blogspot.com/, http://ceausescu.wordpress.com/