Ministerul Sanatatii a lansat, luni, linia verde "Ce te doare", "pentru a vindeca sistemul medical romanesc", a anuntat ministrul Ion Bazac. La numarul de telefon 0800 800 855 pot suna atat pacientii nemultumiti, cat si medicii, potrivit ministrului Sanatatii.

Cele mai importante declaratii ale lui Ion Bazac:

  • "De trei zile este o furtuna in sistemul medical si vreau sa lamuresc un lucru. Sunt medic si sunt alaturi de medici, dar trebuie sa fiu si alaturi de pacienti. Ca medic, imi aduc aminte ca am jurat sa pun interesele pecientilor mai presus de problemele mele."
  • "Acest minister este al medicilor si al pacientilor, nu al unor functionari si al unor proceduri, deci acest minister trebuie sa fie un minister al oamenilor."
  • "Ne propunem sa vindecam nu doar pacientii, ci intregul sistem medical romanesc, vrem ca la acest telefon sa sune si omul care a stat o zi-doua la coada, cu toate ca abia se mai putea tine pe picioare, dar si medicii care au vazut 50 de pacienti pe zi si nu isi mai vedeau capul de treaba. Vrem sa sune si omul care nu a gasit in orasul lui un medic care sa ii rezolve problema si medicul care este pus sa lucreze 24 de ore pe zi si apoi inca o zi normala de lucru."
  • "Nu vom accepta insa delatiuni, nu vom accepta turnatorii, nu este o linie de para, este o linie de idei, vrem sa aflam ce e rau si ce cred pacientii ca ar trebui sa facem mai bine. La linia "Ce te doare" vrem sa sune atat pacientii cat si medicii. Stim ca medicii muncesc mult si sunt hartuiti, stim ca pacientii asteapta cateodata prea mult de la ei."
  • "Nu dorim sa declansam un razboi intre medici si pacienti, ci vrem sa facem pace si vrem sa rezolvam problemele din sistem."