Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, s-a aflat joi intr-un control inopinat in Vrancea. Directorii unitatilor de invatamant din judet i-au cerut, joi, schimbarea sistemului de evaluare si eliminarea tezei cu subiect unic, intarirea pazei la scoli si acordarea majorarilor salariale de 50%. Ministrul a sugerat ca paza poate fi asigurata si de catre parinti si a exemplificat cu judetul Constanta, unde in multe scoli parintii sunt cei care fac de serviciu prin rotatie.

"Poate ca ar fi bine ca si in Vrancea sa fie implementat acest sistem. In acest mod, parintii vor cunoaste exact care este situatia in scoli si ce probleme sunt acolo", a spus ministrul Educatiei.

Directorii de scoli i-au cerut ministrului Educatiei schimbarea sistemului de evaluare si eliminarea tezei cu subiect unic, intarirea sistemului de paza la unitatile scolare, acordarea, de la 1 ianuarie, a majorarilor salariale de 50 la suta si includerea in programa scolilor de arte si meserii a meseriilor care sunt solicitate in judet.

Referitor la acordarea majorarilor salariale de 50 la suta, incepand cu data de 1 ianuarie 2009, ministrul Educatiei a evitat sa dea un raspuns concret, spunand ca se va zbate ca aceste cresteri salariale sa fie prinse in bugetul pe anul 2009 al ministerului.

"O sa ma zbat ca in bugetul pe anul 2009 al Ministerului Educatiei si Cercetarii sa fie prinse si aceste majorari salariale. Insa, acest lucru trebuie sa duca la cresterea performantelor elevilor, iar cadrele didactice trebuie sa se dedice mai mult acestei munci", a spus ministrul Andronescu.