Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a unor ofiteri SRI pentru fapte de coruptie.

Generalii in rezerva Ionel Marin si Dumitru Zamfir, precum si maiorul Catalin-Spiridon Miu sunt acuzati de inselaciune, fals in declaratii, instigare la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, in timp ce generalul in rezerva Ion Popescu, colonelul in rezerva Virgil Turcu si locotenent colonelul Marian Panaitescu sunt acuzati de abuz in serviciu contra intereselor publice.

Potrivit rechizitoriului, in perioada august 2004 – martie 2005, in calitate de adjunct al directorului SRI pe probleme de logistica, Ion Popescu i-a determinat pe Turcu si Panaitescu, seful Directiei Logistice din SRI, respectiv contabilul sef al Directiei Logistice, sa inchirieze si sa vanda ilegal, la preturi subevaluate, trei apartamente situate in Bucuresti. Apartamentele au fost inchiriate si apoi vandute ilegal lui Ionel Marin (fost adjunct al directorului SRI), Dumitru Zamfir (fost adjunct al directorului SRI) si Catalin-Spiridon Miu (fost consilier al lui Zamfir).

In baza unor declaratii neadevarate, Marin, Zamfir si Miu au inchiriat aceste locuinte de serviciu, in aceasta modalitate R.A. – A.P.P.S fiind prejudiciata cu suma de 268.106,5 RON.

Cei trei au solicitat apoi Directiei Logistica din SRI cumpararea acestor locuinte, depunand, in acest sens unele documente care contineau mentiuni nereale. Directia de Logistica le-a vandut, in mod ilegal, aceste locuinte de serviciu la un pret subevaluat (subventionat) astfel ca SRI a fost prejudiciat cu suma de 441.143, 35 RON.

Cei trei inculpati au obtinut un avantaj patrimonial de aproximativ 1.900.000 euro, potrivit procurorilor DNA.

Anchetatorii au dispus instituirea masurii sechestrului asigurator asupra imobilelor detinute de Marin Ionel, Zamfir Dumitru si Miu Catalin - Spiridon.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie.