Sindicalistii din CFR au decis luni amanarea grevei pana dupa alegeri, sustinand ca, in timpul ramas, nu le mai pot fi solutionate revendicarile, a declarat presedintele Federatiei Nationale Feroviare Miscare-Comercial, Gheorghe Popa, citat de NewsIn.

"Desi au trecut doua saptamani de la semnarea protocolului cu Ministerul Transporturilor si situatia nu este inca rezolvata, cerem angajatilor CFR sa amane declansarea grevei pana dupa alegeri, pentru a nu afecta traficul calatorilor, iar in conditiile scaderii traficului feroviar ca urmare a crizei economice, nu putem sa ne permitem sa pierdem nicio sursa de venit", a declarat Popa.

Popa a declarat ca ministrul Ludovic Orban va semna luni ordinele pentru ca angajatii din CFR sa nu mai plateasca pentru verificarea si autorizarea pe tip de instalatie.

Ordonanta ce vizeaza investitiile din sectorul feroviar la nivelul celor din infrastructura rutiera urmeaza sa apara in Monitorul Oficial, a mentionat liderul sindical. CFR-istii acuza lipsa investitiilor din sistemul feroviar si spun ca starea proasta a infrastructurii pune in pericol siguranta calatorilor.

Liderii de sindicat s-au reunit luni pentru a decide daca declanseaza greva generala.

Sindicalistii spun ca dupa 30 noiembrie vor decide daca incep actiunile de protest. Ei spun ca a trecut termenul de doua saptamani dat guvernului pentru a aproba o ordonanta de urgenta prin care infrastructura feroviara sa beneficieze de transferuri de la bugerul de stat pentru modernizare.

Potrivit liderului Federatiei Miscare-Comercial, Gheorghe Popa, citat de Rador, ministrul transporturilor a dat asigurari ca ordonanta respectiva a fost aprobata si va fi publicata in aceasta saptamana in Monitorul Oficial.