Lucrarile la Pasajul Universitatii se afla in faza de finisaje si vor fi gata in maximum doua luni si jumatate, incluzand si patru lifturi care vor asigura accesul persoanelor cu dizabilitati atat in pasaj cat si in statia de metrou, a declarat, duminica, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, citat de Mediafax.

Oprescu a verificat stadiul lucrarilor de la pasajul pietonal din Piata Universitatii, dupa ce, in urma cu doua saptamani, a cerut urgentarea lucrarilor de refacere a acestuia, unul dintre cele mai circulate pasaje din Capitala.

Discutiile primarului general cu proiectantul si constructorii au vizat alegerea celor mai bune solutii pentru cele patru cai de acces in pasaj, precum si pentru calea de acces pentru statia de metrou.

A fost stabilita montarea a patru lifturi cu capacitate de transport de peste 20 de persoane, la cele patru iesiri din pasaj.

De asemenea, s-a stabilit si modul de iluminare a pasajului, atat pe timp de zi cat si pe timp de noapte, si materialele si culoarea peretilor si pardoselii, realizate din granit si marmura, intr-o combinatie de negru cu alb. Pardoseala pasajului va fi realizata dintr-un material rugos, care va fi dispus astfel incat sa se elimine riscul accidentelor pe timp de ploaie.

De asemenea, spatiile comerciale din incinta pasajului vor fi "preamenajate", astfel incat comerciantii sa nu aduca foarte multe modificari aspectului pasajului.

Primarul general le-a cerut constructorilor si ca lucrarile de reabilitare sa fie desfasurate de echipe de muncitori care sa lucreze in doua ture, pentru a avansa mai rapid.

Primarul a precizat ca bugetul lucrarilor nu va depasi suma de patru milioane de euro, aprobata printr-o hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Lucrarile la Pasajul Universitatii au avut, initial, termen de finalizare pana la sfarsitul anului 2008.