Dosar HotNews.ro

VIDEO Mineriada din 13-15 iunie 1990 - Majorat fara vinovati condamnati

de Bety Blagu     HotNews.ro
Joi, 12 iunie 2008, 22:19 Actualitate | Esenţial


Golanii
Foto: Secventa din filmul "Piata Universitatii - Romania"
La 18 ani de la cea mai sangeroasa mineriada, justitia din Romania nu a reusit inca sa condamne vinovatii pentru violentele inregistrate in Bucuresti. Dupa mai multi ani in care ancheta a fost blocata, procurorii care au facut cercetarile referitoare la evenimentele din 13-15 iunie 1990 s-au balbait atat de mult, incat dosarul le-a fost restituit in repetate randuri de instanta. Mai mult, o decizie a Curtii Constitutionale din vara lui 2007 a disjuns dosarul, ancheta civililor printre care se gaseste si Ion Iliescu fiind reluata de o noua echipa. Curtea Europeana a Drepturilor Omului a decis, luna trecuta, sa analizeze cu prioritate o plangere privind tergiversarea de catre justitia romaneasca a anchetei in dosarele revolutiei din 1989 si mineriadei din 1990.

Informatia pe scurt
 • Parchetele Militare au trimis din nou in instanta dosarul privindu-i pe militarii implicati in mineriada din iunie 1990.
 • In dosarele civililor, printre care si al lui Ion Iliescu, se asteapta sa se dea curand solutia.
 • In rechizitoriul militarilor se arata ca Ion Iliescu a dispus si coordonat personal reprimarea manifestatiei din Piata Universitatii.
 • Ancheta e taraganata prin inchideri ale dosarelor si retrimiteri ale lor catre procurori.
 • Numarul celor decedati in acele zile e oficial sase, iar neoficial peste 100.
 • CEDO a decis judecarea cu prioritate a plangerii Asociatiei 21 Decembrie cu privire la tergiversarea anchetei atat in cazul mineriadei din iunie 1990, cat si al revolutiei din decembrie 1989.
 • Documentarul despre mineriada, realizat in 1991 de Stere Gulea, Sorin Iliesiu, Vivi Dragan Vasile si Lucian Pintilie este, de doi ani, pe YouTube.

Ramona Bulcu, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a declarat pentru HotNews.ro ca, potrivit informatiilor primite de la colegii sai, dosarele intocmite de Sectia Parchetelor Militare, in care sunt cercetati militarii implicati in evenimente, sunt, in acest moment, inaintate instantei supreme. In ceea ce priveste ancheta legata de civili, efectuata de Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica, aceasta este aproape finalizata, urmand sa fie formulata solutia.

Dosarul privindu-i pe militari se reintoarce, astfel, pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), dupa ce aceasta instanta l-a retrimis procurorilor la sfarsitul anului trecut, datorita unor nereguli procedurale. Sectia Parchetelor Militare a trebuit, astfel, sa refaca procedurile care au dus din nou la trimiterea in judecata a generalilor Mihai Chitac, ministru de Interne in iunie 1990, si Gheorghe Andrita, adjunctul lui Chitac in acea perioada, dar si a coloneilor Dumitru Costea, fost comandant al Trupelor de Paza si Ordine Ploiesti, si Vasile Constantin, fost ofiter I in sectia Parasutisti, din cadrul Comandamentului Aviatiei Militare.

Acuzatiile din rechizitoriul militarilor:
 • Mihai Chitac - participatie improprie la omor calificat si omor deosebit de grav
 • Gheorghe Andrita -  participatie improprie la omor calificat si omor deosebit de grav
 • Dumitru Costea - participatie improprie la omor calificat si omor deosebit de grav
 • Vasile Constantin - participatie improprie la omor calificat si omor deosebit de grav si participatie improprie la tentativa la infractiunea de omor calificat si omor deosebit de grav

In ceea ce-i priveste pe civilii implicati in evenimentele din iunie 1990, solutia in cazul acestora este asteptata pentru ca ar lamuri daca si de ce fapte va fi acuzat fostul presedinte Ion Iliescu. Potrivit surselor judiciare citate de-a lungul anilor de presa, ancheta in cazul fostului sef al statului s-a axat in principal pe acuzatii precum participare la omor deosebit de grav si omor calificat, subminarea puterii de stat, lipsire de libertate in mod ilegal si distrugere.

Despre rolul jucat de acesta se vorbeste si in rechizitoriul intocmit in vara anului trecut militarilor mentionati mai sus.
 • "Desi era evident pentru toata lumea ca obiectivele demonstratiei au puternice accente politice, reprezentantii Puterii in frunte cu presedintele Ion Iliescu si premierul Petre Roman au considerat demonstratia drept o forma de anarhie si o problema de circulatie rutiera."
 • "a fost convocata o sedinta restransa la sediul Guvernului condusa de Ion Iliescu si premierul interimar Petre Roman. Potrivit documentelor aflate la dosar, la sedinta care a inceput la orele 16.00, la Palatul Victoria, au mai participat vice-premierul Gelu Voican Voiculescu, ministrul de interne generalul Mihai Chitac, seful I.G.P. generalul Diamandescu Corneliu, ministrul apararii, generalul Victor Atanasie Stanculescu, seful Marelui Stat Major generalul Vasile Ionel, seful S.RI., Virgil Magureanu, primarul general al Capitalei Dan Predescu, procurorul general Gheorghe Robu, prim-vicepresedintele F.S.N. Nicolae S. Dumitru si altii. In aceasta sedinta s-a discutat despre eliberarea Pietii Universitatii. Initial, s-a prevazut ca evacuarea acesteia sa aiba loc a doua zi, in 12 iunie 1990, insa la propunerea invinuitului, generalul Mihai Chitac s-a decis ca aceasta actiune sa aiba loc in dimineata zilei de 13 iunie 1990 la orele 04.00 pentru a se asigura politiei si celorlalte forte armate implicate timpul necesar pentru pregatire."
 • "Ion Iliescu a decis sa fie mobilizati si adusi in piata cateva mii de muncitori (4.000-5.000) care sa stationeze acolo pana la normalizarea situatiei, precizand ca pe langa acestia sa mai fie pregatite pentru a interveni la nevoie inca unul sau doua schimburi."
 • "Ministrul de interne, generalul Mihai Chitac, potrivit propriei declaratii, a primit ordin de la presedintele ales, Ion Iliescu, ca pana a doua zi sa intocmeasca un "Plan de Actiune” pentru "eliberarea” Pietii Universitatii, la aceasta operatiune urmand sa participe pe langa fortele Ministerului de Interne si trupe (politie militara) ale Ministerului Apararii dar si forte antitero apartinand S.R.I. ori altor structuri. "
 • "Potrivit mentiunii inscrise de invinuitul Chitac Mihai "Planul de Actiune” a fost  "Intocmit pe baza Ordinului verbal al Presedintelui ales al Romaniei Dl. Ion Iliescu, dat in sedinta din 11.06.90 ora 16.00. Discutat si aprobat verbal de Prim-ministru Guvernului Provizoriu- Dl. Petre Roman in sedinta din 12.06.90 ora 12.00”."
 • "Potrivit declaratiei invinuitului Chitac Mihai, dupa aproximativ 2 ore de la punerea in libertate a celor ilegal retinuti, presedintele Ion Iliescu i-a telefonat intrebandu-l unde se afla cei retinuti in cursul zilei. Ministrul i-a raportat ca au fost eliberati in jurul orelor 12.00 din ordinul sau, insa acesta i-a reprosat faptul ca a decis sa-i elibereze fara aprobarea lui."
 • "La orele 17.35, la M.St.M. s-a primit ordinul presedintelui sa se foloseasca gazele lacrimogene in zona sediului M.I. iar la orele 19.25, presedintele Iliescu Ion "informeaza pe prim adjunctul ministrului apararii nationale ca pe sediul Politiei Capitalei, s-a ridicat drapelul verde, legionar, deci miscarea este o rebeliune legionara si se trateaza ca atare”. "
 • "la orele 22.00, presedintele Iliescu a comunicat ca in aceasta noapte (13/14.06.1990), elemente turbulente vor incerca sa patrunda si in alte obiective, acestia avand asupra lor arme si munitie; toti militarii sa aiba baioneta pusa la arma si sa se apere impotriva celor care ataca. Cei care ataca nu sunt revolutionari, sunt contrarevolutionari legionari. Aceasta comunicare a fost transmisa la toate comandamentele de arma, la Armata I si la Divizia 57 Mecanizata."
 • "Este important de subliniat ca decizia initiala de reprimare a fost luata la cel mai inalt nivel si a fost coordonata, personal, de catre fostul sef al statului, Iliescu Ion. Fata de acesta, s-a dispus inceperea urmaririi penale pentru participatie improprie la aceeasi fapte, prin rezolutia din data de 19.06.2007. Planul de actiune a fost elaborat din ordinul sau si,  in calitate de presedinte ales, a ordonat interventia militara, cu munitie de razboi, TAB-uri si alte forte, impotriva demonstrantilor care se manifestau violent, depasindu-si atributiile prevazute de art. 82 din Decretul Lege nr. 92/1990. De asemenea, nu a fost luata o decizie cu consultarea Consiliului Militar Superior (ulterior denumit Consiliul Suprem de Aparare a Tarii). Nu exista nici un Decret ori alt act, in baza caruia sa se fi dispus alarmarea de lupta a unitatilor ori instituirea starii de urgenta, asa cum se prevede in art. 82, lit. g, din actul normativ anterior mentionat. "
 • "Este evident ca atat fostul sef al statului Ion Iliescu, cat si ministrul de interne, generalul Mihai Chitac ori adjunctul sau generalul Andrita Gheorghe, precum si col. Costea Dumitru si col. Constantin Vasile au fost lideri incontestabili, comandanti sau superiori ai militarilor folositi in actiunea de reprimare. Prin urmare, ei sunt cei responsabili de faptele savarsite, fara vinovatie, de catre militarii folositi in acesta actiune iar solutia adoptata initial, fiind corecta, urmeaza a fi mentinuta."

Anchete taraganate


In 1990, Asociatia 21 Decembrie a depus o plangere penala privind crimele savarsite in 13-15 iunie in Bucuresti, dar cazul a fost clasat in 1995 prin neinceperea urmaririi penale.

In actualul dosar al mineriadei din iunie 1990, prima solutie a procurorilor a fost data in 1998. Dosarul a fost inchis atunci prin decizia de neincepere a urmaririi penale, dar a fost redeschis in 1999 si a fost trimis instantei un an mai tarziu. Abia in 2003 Curtea Suprema de Justitie a tras prima concluzie, trimitand insa dosarul inapoi catre Sectia Parchetelor Militare. Magistratii instantei supreme au considerat atunci ca ancheta este incompleta.
Asociatia 21 Decembrie revine cu o noua plangere in 2004, mult mai bine documentata si, in decembrie, procurorul Dan Voinea dispune oprirea prescrierii faptelor si incepe crecetarea sub acuzatia de omor si omor deosebit de grav. Acelasi procuror primeste, in 2005, si dosarul mineriadei.

In octombrie 2005, seful de atunci al Sectiei Parchetelor Militare dispune scoaterea de sub urmarire penala a invinuitilor, dar Dan Voinea infirma solutia in 2006. In vara lui 2007, Curtea Constitutionala decide ca civilii nu pot fi cercetati de Parchetele Militare, astfel ca dosarul este disjuns, iar partea care il priveste si pe fostul presedinte Ion Iliescu ajunge pe masa altei sectii a Parchetului General. Cu doar o zi inainte de decizia Curtii, procurorul Dan Voinea dispunea inceperea urmaririi penale a lui Ion Iliescu, hotarare infirmata insa de procurorul general, Laura Codruta Kovesi. Aceasta a dispus o ancheta la Sectia Parchetelor Militare, afirmand ca Voinea a incalcat legea.

Confruntata cu un val de reprosuri publice privind taraganarea anchetei, Kovesi a declarat atunci ca procurorii Sectiei Urmariri Penale si Criminalistica ce se vor ocupa de cazul mineriadei din 1990 vor fi degrevati de orice alte indatoriri, solutia in acest dosar fiind prioritara.

Cateva saptamani mai tarziu, Parchetele Militare au inaintat instantei supreme dosarul privind ofiterii implicati in evenimente. Dupa cateva amanari, ICCJ a decis, in decembrie, retrimiterea dosarului catre procurori, din cauza unor vicii de procedura. Potrivit reprezentantilor Ministerului Public, acesta a fost retrimis recent instantei.

Luna trecuta, presedintele Asociatiei 21 Decembrie, Teodor Maries, a declarat ca CEDO a decis judecarea cu prioritate a plangerii Asociatiei 21 Decembrie cu privire la tergiversarea anchetei atat in cazul mineriadei din iunie 1990, cat si al revolutiei din decembrie 1989.

Asociatia de revolutionari a solicitat CEDO sa ajute la urgentarea rezolvarii celor doua dosare, iar o decizie favorabila ar avea consecinte importante pentru soarta dosarelor, explica Maries. Una dintre acestea, cuprinsa de altfel in textul cererii, ar putea fi "readucerea dosarelor la Parchetele Militare si anularea deciziei Curtii Constitutionale".

Cea mai sangeroasa mineriada

In noaptea de 12 spre 13 iunie, autoritatile au intervenit in forta pentru a imprastia demonstrantii aflat de 52 de zile in Piata Universitatii. Dupa ce in cursul zilei se inregistreaza ciocniri violente intre manifestanti si politie, seara, la televiziunea publica se citeste un comunicat al presedintelui Iliescu: "Chemăm toate forţele conştiente şi responsabile să se adune în jurul clădirii guvernului şi televiziunii pentru a curma încercările de forţă ale acestor grupuri extremiste, pentru a apăra democraţia atât de greu cucerită."

Patru garnituri de tren pline cu minerii condusi de liderul sindacal Miron Cozma sosesc in ziua urmatoare in Bucuresti. Urmeaza 24 de ore in care sediile partidelor istorice si ale ziarului Romania Libera au fost devastate si mii de bucuresteni au fost batuti pentru simplul fapt ca avea barba sau ochelari sau pentru ca pareau a fi studenti. Oficial, numarul celor morti in acele zile este sase, dar neoficial se vehiculeaza ca este peste 100. In sprijinul acestei teorii este adusa descoperire in Cimitirul Straulesti a 78 de morminte cu persoane neidentificate, decedate in perioada 13-17 iunie 1990, dar si marturia unor medici care au ingrijit victimele ajunse la spitale.

Pe 15 iunie, miile de mineri au fost stransi la Romexpo, unde presedintele Ion Iliescu le-a multumit pentru "atitudinea de inalta constiinta civica".

Fragmente din discursul de multumire al lui Ion Iliescu
 • "Va multumesc pentru tot ceea ce ati facut in aceste zile, in general pentru toata atitudinea dumneavoastra de inalta constiinta civica. Deci, va multumesc inca o data tuturor pentru ceea ce ati demonstrat si in aceste zile: ca sunteti o forta puternica, cu o inalta disciplina civica, muncitoreasca, oameni de nadejde si la bine, dar mai ales la greu. Si de asta data ati demonstrat cat de importanta este solidaritatea muncitoreasca. Cu un sentiment deosebit de constiinta civica, patriotica ati simtit momentul dificil si cu o daruire exemplara v-ati aratat gata sa fiti solidari cu puterea noua. Exemplul dumneavoastra a fost plin de imbarbatare pentru toti cei de bine, care doresc progresul societatii romanesti. Vreau sa va multumesc deci pentru acest act de inalta solidaritate pe care l-ati demonstrat in aceste zile."
 • "Cu ajutorul dumneavoastra au fost descoperite in subsolul cladirii PNT-ului: depozit de sticle incendiare, de droguri, de seringi cu care au injectat droguri unora din cei care stateau in Piata Universitatii si armament. La cladirea Asociatiei "16-21 Decembrie" depozite de bate si de alte asemenea arme albe, lanturi si asa mai departe. In subsolul cladirii Universitatii s-au descoperit arme: 22 de pusti Jeco, dar care sunt arme periculoase in asemenea conditiuni, si saci cu prafuri euforizante pe care probabil ca le-au tot folosit in aceasta perioada. Cum se poate motiva ca in sediul unui partid politic, in sediul unor asociatii declarate apolitice, prezenta unor asemenea depozite de sticle incendiare, de munitii, de droguri si arme de tot felul, arme de agresiune; cum se poate motiva asa ceva? Noi consideram ca raspunderea morala o au si unii gazetari, unii intelectuali care au incitat in aceasta perioada"
 • "Eu vreau inca o data sa-mi exprim intreaga recunostinta, din partea populatiei Capitalei pentru prezenta dumneavoastra, utila si eficienta. Vreau sa multumesc pentru spiritul organizat in care v-ati prezentat, in care ati actionat, sa multumesc conducatorilor dumneavoastra, inginerului Cozma si celorlaltor lideri sindicali care au fost in fruntea dumneavoastra, alaturi de noi, care ne-au ajutat in aceste zile. Deci va multumesc tuturor pentru tot ce ati facut in aceste zile."
 • "Stim ca avem in dumeavoastra un sprijin de nadejde, cand va fi nevoie vom apela! Sper sa nu mai fie nevoie sa apelam la dumneavoastra."

Filmul mineriadei din iunie 1990

In 1991, Stere Gulea, Sorin Iliesiu si Vivi Dragan Vasile au regizat productia lui Lucian Pintilie „Piata Universitatii – Romania“. Aceasta prezinta atat contextul in care a avut loc manifestatia din Piata Universitatii, cat si evenimentele din 13-15 iunie 1990. Filmul a fost postat in urma cu doi ani pe YouTube.

Piata Universitatii - Romania - partea IPiata Universitatii - Romania - partea IIPiata Universitatii - Romania - partea IIIColaj din stirile televiziunilor straine despre mineriada din 13-15 iunie 1990Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

7520 vizualizari

 • +4 (4 voturi)    
  Mai bine mai tirziu decat niciodata (Joi, 12 iunie 2008, 23:18)

  CFG [utilizator]

  Mai bine mai tirziu decat niciodata ... desi, totusi 18 ani este mult ...
  • +3 (3 voturi)    
   Prea mult (Vineri, 13 iunie 2008, 7:35)

   Razvan007 [utilizator] i-a raspuns lui CFG

   Dupa o perioada asa mare de timp, aparatorii celor acuzati pot spune ca s-a prescris fapta. Daca fapta nu se prescrie, cei inculpati pot fi prea batrani pentru a suporta un regim de detentie.

   Faptul ca nu s-a facut nimic in acesti ani demonstreaza faptul ca Iliescu a controlat sistemul judiciar in interes propriu. De altfel, din pozitia lui de presedinte nici nu este de mirare: oameni politici cu influenta mult mai mica rad in nas procurorilor (si tarii intregi) de ani de zile.

   Ar fi de dorit ca Iliescu sa faca puscarie fie si numai pentru 1 luna, pentru ca poporul roman sa ii dea o palma pentru crimele comise.
   • -1 (7 voturi)    
    democratie prost inteleasa (Vineri, 13 iunie 2008, 15:40)

    adrian [anonim] i-a raspuns lui Razvan007

    acest slogan era la moda atunci. ei bine, e adevarat. alegerile din mai 90 nu au fost furate, daca mergeai oriunde in tara lumea era cu iliescu. demonstratiile ilegale din piata universitatii nu aveau niciun rost si trebuiau sa inceteze. fosta militie nu putea fi chemata pentru a elibera piata. ce rost avea demonstratia? sa arate ca iliescu e rau? nu ma intereseaza asta, majoritatea era pentru iliescu si in democratie minoritatea se supune majoritatii. cum ar fi daca acum un grup de ultrasi antibasescieni sau antitariceni ar protesta si ar bloca piata universitatii?
    • 0 (0 voturi)    
     minunat (Vineri, 13 iunie 2008, 21:06)

     dedeiu [anonim] i-a raspuns lui adrian

     fiindca iliescu ar chema minerii ca sa-i ajute.
    • 0 (0 voturi)    
     Nu e chiar asa... (Sâmbătă, 14 iunie 2008, 13:41)

     Cristi [anonim] i-a raspuns lui adrian

     Din cate stiu eu ,alegerile au fost fraudate.Si chiar asa,chiar daca majoritatea romanilor votau cu iliescu,chiar daca demonstratia,ce era pasnica,era inutila dupa cum zici tu,numic nu justifica ce au facut minerii si iliescu.Parera mea e ca daca a decursc la asemenea mijloace barbarice,atunci el,ilescu,avea frica de ceva,si anume de adevar,si instaurarea unei democratii adevarate ce l-ar fi dat jos de la putere.
     Iar acum daca un grup de "antibasescieni" ar protesta ,nu cred ca se vor chema minerii sau alte categorii,pentru a lua la bataie si omora la intamplare oameni nevinovati pe strazi!
     • 0 (0 voturi)    
      diferenta este ca atunci (Sâmbătă, 14 iunie 2008, 17:46)

      gigi [anonim] i-a raspuns lui Cristi

      autoritatile statului erau slabite dupa revolutie si nu aveau capacitatea de a oprii niste proteste nelegitime si neautorizate
    • 0 (0 voturi)    
     Democratie prost inteleasa (Luni, 16 iunie 2008, 9:42)

     bucuresteanul [utilizator] i-a raspuns lui adrian

     Democratie prost inteleasa de tine! Se pare ca habar nu ai ce doreau cei din piata Universitatii. TELEVIZIUNE LIBERA iar nu doar TVR-ul aservit comunistului Iliescu si gastii lui de securisti. Daca un Basescu interzice toate posturile de televiziune ce nu il preaslavesc, nu este normal ca lumea sa iasa in strada. Oare nu ne-au ajuns 45 de ani de dictatura? Ai uitat ca Iliescu se visa un DESPOT LUMINAT (sic)?
  • +1 (5 voturi)    
   Prea tarziu (Vineri, 13 iunie 2008, 11:29)

   Catalin [anonim] i-a raspuns lui CFG

   Cine mai crede ca dupa 18 ani va mai fi pedepsit cineva este cel mult naiv.
   Se spune ca timpul vindeca totul, si acest fapt e cu atat mai evident in acest caz!
   Observati, inclusiv pe acest site de stiri, care sunt cele mai citite articole! Frumusetile de la Euro 2008, meciurile de fotbal, traficul ingreunat in zona Baneasa si tornadele!
   Acesta este interesul Romanului - si a Bucuresteanului de azi!
   Vedeti cate persoane vor participa la comemorarea mineriadei de la Universitate si urmariti cati vor fi in piete si terase la meciul de diseara!
   Participantii de atunci ai pietii Universitatii (printre care ma numar si eu), majoritatea studenti atunci, sunt acum in mare parte in varsta de 37-48. Oricum in perioada respectiva, participanti activi, "golani" hardcore, care stateau zilnic in piata abia ajungeau la cateva mii! Destul de putini, rezultatele alegerilor din 1990, inclusiv la Bucuresti (unde fraudarea alegerilor nu a fost atat de masiva ca in tara) aratand ca majoritatea populatiei nesimpatizand nici atunci cu aceasta miscare. Acest lucru l-am simtit chiar personal in seara de 13 la televiziune, cand doar ajutorul dat de soldatii de pe tab din zona troitei, care m-au luat cu ei in blindat, m-a ferit de a primi mai mult de 2 bate pe spinare de la IMGBisti veniti sa faca ordine! Multi, dezamagiti de evolutia politica a vremurilor au emigrat, iar cei ramasi in Bucuresti sunt astazi in mare parte angajati, parte a clasei mijlocii a Bucurestilor, preocupati mai mult de realitatile zilelor de azi!
   Inducerea ideii ca acesti participanti la Piata Universitatii ar fi simpatizanti ai PDL este una din cele mai josnice incercari de exploatare a evenimentului!
   In mod sigur printre golanii de atunci se regasesc simpatizanti ai tuturor partidelor politice de acum.
   Si sa nu uitam ca multi dintre ei (eu unul nu, am refuzat sa merg la vot atunci) au votat cu Iliescu in 2000 doar ca sa nu iasa Vadim!
   • 0 (0 voturi)    
    :) (Duminică, 15 iunie 2008, 9:16)

    alex [anonim] i-a raspuns lui Catalin

    ma bucur ca am avut ocazia sa citesc o marturie din partea cuiva care a particiat la aceste evenimente.

    Cred ca ar fi interesant ca aceste marturii sa fie scrie pe un site, undeva unde sa le poata citi cat mai multi, pentru ca lumea sa-si aduca aminte.
 • +6 (8 voturi)    
  Iliescu si Ceausescu (Joi, 12 iunie 2008, 23:19)

  Vlad I [anonim]

  50 de ani de spalare de creier nu reusise sa-i faca pe Bucuresteni sa nu gandeasca, acum cu ajutorul mediilor de comunicatie "independente" au reusit sa-i prosteasca pe bucruresteni sa-l puna pe Oprescu, fiu de general securist in top. Ce-ar fi dragi bucuresteni daca fiecare localitate am pune un copil de nomenclaturist drept primar? Chiar v-ar place o Romanie guvernata de cei care ne-au robit 60 de ani? Aveti minte scurta sau sunte prostuti? Ati uitat de profesorii universitari trimisi sa munceasca cu tarnacopul la canal? Sau nu v-au povestit nimeni scarba de a vedea taranoi cocotati in casele fostilor burghezi? Daca Bucurestiul pastra centrul istoric, acum zeci de ani aveam turisti sa-l viziteze, ce sa vada acum bolocuri chibrit inegrite? Bucurestiul nu prea este bagat in circuitele de turism internationale.
  • 0 (0 voturi)    
   Propaganda si spalarea creierului (Sâmbătă, 14 iunie 2008, 13:49)

   Cristi [anonim] i-a raspuns lui Vlad I

   Asta a fost o arma a comunismului dar si a regimelor dictatoriale in general.AM citit multe carti pe tema asta,chiar si legat de mineri si mineriade.Minerii fiind o categorie aparte,adica traind intr-un mediu inchis,mintea lor este usor influentata,pe scurt zis,iar Iliescu stia bine acest lucru.
   Important e ca noi ,tinerii ,sa nu ne lasam pacaliti de minciuni,va spun ca 90% din ce spun politicienii sunt minciuni.SI sa nu ne mai lasam influentati de politicieni,cum am facut-o vrut nevrut in ultimii 60-65 de ani.
   Punctul meu de vedere principal,in privinta '89 a fost si este unul: Daca era adevarata Revolutie atunci erau ghilotinati toti comunistii,totii cei din conducerea institutiilor de atunci,fie PCR,UTC,Securitate,Militie,Armata,etc,fara mila.Si atunci as fi chemat-o Revolutie,dar este si ramane Lovitura de Stat.
   • 0 (0 voturi)    
    corect! (Duminică, 15 iunie 2008, 22:12)

    clujean [anonim] i-a raspuns lui Cristi

    ce revolutie e aia in care in loc sa moara invinsii mor invingatorii, iar invinsii raman la putere?
  • 0 (0 voturi)    
   Iliescu - nastase - basescu (Luni, 16 iunie 2008, 9:50)

   bucuresteanul [utilizator] i-a raspuns lui Vlad I

   Bucurestenii adevarati cand au vazut ca au de ales intre fiul unui securist (sprijinit de penalul Iliescu) si un mafiot, nu s-au dus la vot. Din pacate in Bucuresti sunt si destui venetici
 • +7 (7 voturi)    
  Cinste celor care au fost in Piata Universitatii (Joi, 12 iunie 2008, 23:34)

  Tavi [anonim]

  ...la momentul respectiv aveam 9 ani.
  Acum realizez ca prezentul ar fi fost cu totul altul (mult mai bun) daca fenomenul Piata Universitatii ar fi reusit ...

  ... Mai bine golan decat activist,
  Mai bine mort decat comunist!
  • +7 (7 voturi)    
   mineriada a fost "incununarea" (Vineri, 13 iunie 2008, 1:39)

   zaboo [anonim] i-a raspuns lui Tavi

   actiunilor gandite de iliciov!! mi-o amintesc pe matusa mea strigandu-mi sa nu ma mai duc intre curvele si drogatii din Piata! mi-l mai amintesc pe fostul meu sef care venea cu fetita de cativa anisori acolo, o tinea pe umeri, striga si ea "vasilescu" ca asa intelegea... Din pacate, ticalosia lui iliciov pare ca se estompeaza, in ochii oamenilor, cu trecerea vremii... lumea n-a invatat lectia, romanii au ramas sa rabde pe mai departe toti hotii deghizati in politicieni! ma intreb daca ni s-ar mai permite sa ne adunam acolo, sau aiurea, macar cei care au iesit si atunci... dar tare mi-e teama ca nu, ca am fi tot noi cei pacaliti, saltati, batjocoriti...
 • +7 (7 voturi)    
  Ion Iliescu a dispus si coordonat personal... (Joi, 12 iunie 2008, 23:47)

  Hadrian [anonim]

  ... sunt satul sa mai aud asa ceva.

  A dispus si coodonat personal... te miri ce
  inclusiv pe marioneta asta de Oprescu.

  Cand va dispare zgaiba asta din ochii nostri ?

  Imi pun sperante mari in CEDO sa se ajunga la dreptate, sa se poata scrie pe toate gardurile ca Ilici e un criminal!.

  Daca ar ma gandesc insa la ce s-ar intampla dupa o sentinta CEDO (judecand dupa alte urmari de asemenea sentinte in Romania) ma tem insa ca Ilici va sfarsi cu zile, la pensie grasa si fara griji, ba chiar cu coada bagata pana in ultimul ceas in te miri ce lucruri care ne vor trage viata in jos, de dragul ambitiilor lui de comunist batran si inrait.
 • +6 (6 voturi)    
  comunisti (Vineri, 13 iunie 2008, 0:21)

  anton [anonim]

  Am fost condusi de comunisti si inca mai exista comunisti la putere. Imi pare rau de romania noastra draga, dar cand vezi ce-ti ofera incepi sa pleci spre alta tari in care poti duce o viata decenta. IMI PARE RAU DE ROMAINA MEA ....
  • +1 (1 vot)    
   Romania (Sâmbătă, 14 iunie 2008, 13:55)

   Cristi [anonim] i-a raspuns lui anton

   noastra draga,si mie imi pare rau.In mare parte ne-am facut-o cu mana noastra.Din cauza unor nemernici nu mai locuiesc in Romania,si foarte multi altii au plecat.SI de cate ori ma intorc imi vine sa ma aplec si sa sarut pamantul...Cum as putea sa iert si sa uit indivizi precum iliescu?Tot sper ca adevarata revolutie va veni,si tot sper ca romanii sa sustina din tot sufletul un om drept si cinstit,daca acela va veni...
 • +4 (4 voturi)    
  pacat (Vineri, 13 iunie 2008, 0:57)

  luxdesign28 [utilizator]

  este pacat ca s-a ajuns unde s-a ajuns. eram destul de mic in aceea perioada, respectiv cand au venit minerii in Bucuresti si nu intelegeam exact despre ce era vorba. nu cunosteam ca exista manipulare prin presa... l-am votat pe Iliescu cand am avut dreptul sa votez, si regret amarnic...
 • +5 (5 voturi)    
  cei mai frumosi ani (Vineri, 13 iunie 2008, 1:11)

  Mihai [anonim]

  La vremea respectiva aveam 12 ani ... ma uit la aceste imagini si simt ca am avut ghinionul sa traiesc cei mai frumosi ani ai vietii mele in epoca iliescu;

  dar voi sarbatori pasnic in Piata Universitatii atunci cand iliescu va pleca pe lumea cealalta; nu e un gest crestinesc dar sper sa ma vada ...
  • +5 (5 voturi)    
   sa iesim si noi in universitatii (Vineri, 13 iunie 2008, 2:22)

   Vlad [anonim] i-a raspuns lui Mihai

   Nu trebuie sa iti fie rusine de asta. Si eu abia astept momentul in care voi putea sa ies cu bucurie in Universitatii, sa sarbatoresc ceea ce va reprezenta un capitol terminat al comunismului roman.
   Ii doresc lui Iliescu sa se faca dreptate, asa cum a facut si el acum 18 ani. ( asta ca sa nu spun mai direct... caci as fi cenzurat....)
   • 0 (4 voturi)    
    Sa-l ia si pe basescu cu el. (Vineri, 13 iunie 2008, 10:30)

    Vlad2 [anonim] i-a raspuns lui Vlad

    Amandoi sunt expirati, nu mai au ce cauta in prezentul politic romanesc. Dar la cum arata basescu cred ca i-o ia inainte bunicutei bolsevice...
 • +5 (5 voturi)    
  imi vine sa urlu!!!! (Vineri, 13 iunie 2008, 1:11)

  rainman2 [utilizator]

  eram mic cand a fost mineriada si niciodata nu am stiut cu adevarat ce s-a intamplat...
  daca as avea ocazia , cu siguranta , l-as scuipa intre ochi pe iliescu ca sa nu zic mai mult....
  de-a dreptul revoltattor.....
 • +5 (5 voturi)    
  Nenorocitul ... (Vineri, 13 iunie 2008, 6:33)

  LemonCake [utilizator]

  Cand ma gandesc ca acelasi nenorocit ordinal, acelasi criminal odios sta in umbra si conspira, face jocuri si isi sustine pupilu' sa castige Bucurestiul, fara pic de remuscare si compasiune pentru oamenii nevinovati, studentii batuti si maltratati de mineri, ma gandesc ca raul isi gaseste ratiunea in aceastea jivina comunista.

  Aveti grija bucuresteni ce votati peste doua zile. Votati cu mintea si cu inima.
 • +5 (5 voturi)    
  Tupeu (Vineri, 13 iunie 2008, 6:39)

  Foxxy [anonim]

  Cata nesimtire politica si tupeu trebuie sa ai ca sa te dai democrat si jucator politic dupa ce ai facut atat de mult rau tarii si poporului roman. Pe iliescu numai moartea il va scoate din circuit. Oare de ce massmedia si TV in special nu-l biocoteaza pe acest carierist macar in luna decembrie si iunie??
  • +2 (2 voturi)    
   Comment sters de user (Vineri, 13 iunie 2008, 7:36)

   sadwank [anonim] i-a raspuns lui Foxxy

 • +3 (3 voturi)    
  filmulete (Vineri, 13 iunie 2008, 6:48)

  costel [anonim]

  De ce mai postati linkurile catre filmulete daca acestea nu mai sunt valabile? Sau a sunat Iliescu vreun prieten miner haker ? intreb si eu ca tare e curios?
  • +3 (3 voturi)    
   Comment sters de user (Vineri, 13 iunie 2008, 7:32)

   sadwank [anonim] i-a raspuns lui costel

  • +3 (3 voturi)    
   MINERIADA, ILIESCU & OPRESCU (Vineri, 13 iunie 2008, 9:24)

   cititoare [anonim] i-a raspuns lui costel

   O binevenita amintire pentru cei ce au trait acele evenimente fiind in centrul intamplarilor sau suferind la pierderea cuiva drag pe strazi. Imaginile nu sunt prea multe dar sunt infioratoare.... plus ca majoritatea aparatelor de filmati si fotografiat au fost distruse sau confiscate....
   Chiar daca articolul asta e intentionat pus inainte de alegerile pt primaria Buc, eu zic ca este binevenit mai ales pentru tinerii care au obtinut intre timp drept de vot si care nu au stiut ce se intampla atunci de fapt...
 • +2 (2 voturi)    
  sa stie toata lumea! (Vineri, 13 iunie 2008, 7:08)

  papasha vrea sa moara in patul lui [anonim]

  daca este adevarata stirea asta, va rog s-o popularizati printr-un articol separat:

  http://www.curentul.ro/index.php/Actualitate/Potrivit-unei-Note-informativa-a-SRI-Iliescu-a-coordonat-toata-campania-lui-Oprescu.html
  • -1 (1 vot)    
   si cam cine zice asta ? (Sâmbătă, 14 iunie 2008, 17:49)

   paul [anonim] i-a raspuns lui papasha vrea sa moara in patul lui

   curentul ? pardon alizeul ? Sau Sorin Ovidiu Vantu? ce mare campanie si-a facut oprescu? ca e plin bucurestiul de blaga.. mai bine decat sa ne gandim la mineriade ne-am gandii cum sa facem lumina in cazul FNI..
 • +3 (3 voturi)    
  chiar credeti ca CEDO va face dreptate? (Vineri, 13 iunie 2008, 7:18)

  zuza [anonim]

  Din pacate multe din lucrurile care ni se intampla si pe care orice om normal le-ar considera de neconceput intr-o lume civilizata sunt bagate sub pres de catre cei care le-au pus la cale, oameni ajutati de justitie sa-si atinga propriile interese. Chiar mai poate cineva sa creda ca daca dupa 20 de ani de la evenimentele din decembrie, evenimente care s-au soldat cu mii de morti si raniti, n-a fost gasit niciun vinovat, in afara poate doar de cei care nu mai sunt printre noi ca sa poata da socoteala, se va face dreptate acum? O copilarie mai mare nu exista! Daca insa cineva mai crede ca CEDO va face dreptate, din nou se inseala, pentru ca din experienta parintilor mei va spun sigur ca si acolo dosarele sunt primite, evaluate si inregistrate tot de romani. Cum corb la corb nu-si scoate ochii, va las sa trageti singuri concluziile.
 • +3 (3 voturi)    
  Nu faptul ca Iliescu,a multumit minerilor este (Vineri, 13 iunie 2008, 7:19)

  CADA [anonim]

  crima .Crima, se datoreste faptului ca incalcand propiul Decret Lege, Iliescu, a dat ilegal ordine armatei de a actiona ilegal cu arme si munitii impotriva demonstrantilor ce desfasurau actiuni de protest legale si ceace este esential protestau-actionau, fara mana armata.Este incorecta formularea :"Nu exista nici un decret ori alt act,in baza caruia sa se fi dispus alarmarea de lupta a unitatilor ori instituirea Stari de Urgenta." Este incorecta deoarece:1.Alarmarea de lupta a unitatilor se face prin indicative specifice alarmei de lupta si numai cand are loc un atac al unei armate straine sau este un pericol iminent al acestui atac.2.Alarma de lupta se ordona numai dupa ce autoritatea suprema, decreteaza stare de razboi.Nu poate fi un alt act legal al trecerii unitatilor militare in stare de lupta. Starea de lupta, nu are nicio legatura cu demonstratii ,revolte,insurectii sau alte acte de dezordine interna grave.In aceste situatii interne grave ,exceptionale, seful statului pentru ca armata sa intervina trebuie ca inainte de a da ordinul catre aceasta institutie , sa proclame obligatoriu prin decret , Starea De Urgenta.Iliescu si colaboratorii lui au cunoscut bine aceste proceduri legale dar stiind ca ordinul dat armatei de a interveni in strada este ilegal (demonstrantii actionau legal si fara mana armata), nu a proclamat Starea de Urgenta si nu a dat nici un ordin scris.Din aceiasi cauza,a cunoasterii ilegalitatii ordinelor date, fostul prim ministru, Petre Roman, in sedinta unde s-a hotarat represiunea armata a cerut in mod expres ca tot ce s-a discutat acolo sa fie strict secret si sa nu fie inscrisuri.
 • -3 (9 voturi)    
  Adevarul (Vineri, 13 iunie 2008, 7:19)

  octavian [anonim]

  Orice referire la mineriada include si mizeria , violenta si decaderea din piata universitatii, violentele de la televiziune, palatul victoria, polititia capitalei, etc. Intai trtebuie judecati cei care au condus din umbra violentele din bucuresti, mai apoi de ce au venit minerii.
  Era in faimoasa piata toata scursusura bucurestiului, isi faceau nevoile pe la metrou, mancau seminte si scuipau cojile pe jos, au atacat institutii ale statului...anarhie in toata regula.
  Ca sa fiti ascultati cand vorbiti despre mineri, povestiti teroarea in care a fost bucurestiul in ainte
  • 0 (0 voturi)    
   adevarul cu minciuni (Luni, 16 iunie 2008, 10:05)

   bucuresteanul [utilizator] i-a raspuns lui octavian

   e clar ca ori esti din securistii lui Iliescu, ori esti Gelu Voican Voiculescu. Chiar crezi ca lumea a ramas tot cea din '90? Stimabile, lumea s-a mai desteptat !
 • +2 (2 voturi)    
  asteptati voi, mult si bine! (Vineri, 13 iunie 2008, 7:33)

  eeeuuuu [anonim]

  si cedo se va inpotmoli in mocirla romaneasca. in 13-15 iunie '90 minerii au batut studenti, nu s-au luat la harta cu guvernul, iar in romania cetateanul este o cantitate neglijabila; in nulele puterii poti sa faci orice crima, oricat de abiminabila ar fi, nimeni nu se ia de tine. asa ca, slabe sperante! poate doar sa pactizeze victimele mineriadei cu ben laden, sa se miste in vre-un fel ceva!
  • +4 (4 voturi)    
   mineri vs non-mineri (Vineri, 13 iunie 2008, 10:23)

   alex [anonim] i-a raspuns lui eeeuuuu

   Nu stiu daca sunt numai "mineri" de vina. Eu nu am fost in Piata Universitatii asa ca nu pot sa fac afirmatii ferme, dar am fost la vizita medicala pt recrutarea in armata la ceva vreme dupa. Unii din "baietii" (mai in varsta) din unitatea unde am fost verificati inca mai glumeau pe tema faptului ca "au fost si ei la mineriada" si ce mame de batai au tras pe acolo la "ochelaristi"... nu pot sa uit amuzamentul lor brutal.
   • 0 (0 voturi)    
    nu prea are importanta (Sâmbătă, 14 iunie 2008, 6:58)

    eeeuuuu [anonim] i-a raspuns lui alex

    mineri, ne-mineri, profilul por e tot "munca in subteran". iar mineri au fost, oricum, chiar daca pe post de masa de manevra isterizata de niste smecheri. si sa te feresti de prostul care vrea sa faca bine cu orice pret: bomba atomica e mai ineficienta decat el! esti totusi castigat intr-un fel daca sustii ca te-au oripilat stupiditatile de gorile ale colegilor mai batrani decat tine... cu conditia sa fi cinstit.
 • +4 (4 voturi)    
  Nu putem uita ticalosia (Vineri, 13 iunie 2008, 8:30)

  hotnewsfil [utilizator]

  Porcaria facuta de sarlatanul profitor Iliescu, de a transforma "Sindicatul FSN"in partid, organizat in haita de haidamaci care sa-l blocheze pe Seniorul Coposu, a determinat nemultumirea populatiei curajoase din Bucuresti a scos-o sa manifesteze, cu sutele de mii, in 28, Ianuarie, in 18 Februarie, etc. Haidamacii din FSN, sub comanda activistilor, au alcatuit, sub pixul lui Iliescu, banda de scandalagii din CPUN, care tropaiau cand incercau sa vorbeasca putinii curajosi din partidele istorice.
  Piata Universitatii, Zona Libera de Neocomunism" au fost o incercare disperata a celor mai evoluati si mai lucizi cetateni, de a trezi populatia, de a-i da curaj sa vrea o adevarata democratie, nu pe cea in care ii afundase, fortat, smecherul fost corifeu al comunismului, cel ce l-a omarit pe Ceausescu, fiindca "a intinal cele mai nobile idealuri ale comunismuli".
  Va amintiti cum ii bateau mardeiasii lui Iliescu pe cei ce se incumetau sa le deschida mintea oamenilor, sa-i acoata din stadiul de "Noi muncim, nu gandim", "Nu ne vindem tara", "Tzaranistii fara dinti vrea s-ajunga presedinti", din propaganda ticaloasa a lui Iliescu, ca partidele istorice sunt ceva venit de pe alta lume, ca sa distruga tara.
  Ticalosul Iliescu, cu copilul lui Walter Roman si cu alte bestii, au adus minerii, i-au asmutit sa-i ciomageasca pe cei ce aveau ochelari, sau erau identificati de securisti ca manifestasera impotriva criminalului Iliescu.
  De atunci, populatia a ramas divizata si va ramane pana la disparitia lui Iliescu- nebunul bolnav de dorinta pentru putere maxima( si ca sa blocheze judecarea sa).Pina atunci, nu se vor lichida probleme majore, cum sunt :retrocedarile proprietatilor furate, de care profita azi, practic gratiut, fostii mari corifei, clarificarea conditiilor care au provocat macelul "Cine-a tras in noi, dupa 22?", o noua constitutie,
  Sa vedem acum, in zilele de 13,14,15 Iunie, cit de mult vor da imagini televiziunile, de atunci, cit de mult se va canta "imnul golanilor".
 • +3 (3 voturi)    
  Iliescu e un criminal (Vineri, 13 iunie 2008, 8:45)

  Iliescu Criminal [anonim]

  Nici nu mai suport sa ma uit la inregistrarile din timpul mineriadei. Nu pot sa ma gandesc decat cum ar fi fost daca eram eu pe strada in momentul respectiv. Iliescu e un criminal.
 • +4 (4 voturi)    
  Criminalii bolsevici, inca nejudecati (Vineri, 13 iunie 2008, 8:53)

  Observator [anonim]

  Dupa lovitura de stat data de vechii bolsevici Ion Iliescu, Silviu Brucan, Barladeanu, alaturi de diverse elemente ale serviciilor secrete straine (Gelu Voicahn Voiculescu si altii)... romanii au prins gustul protestului, si au pus-o de o revolutie ANTI-COMUNISTA in primavara si vara anului 1990.

  "Mineriada" constituie actul contra-revolutionar infaptuit de vechii bolsevici impotriva poporului roman. Metodele au fost clasice - asmutirea unei clase impotriva alteia ("minerii-muncitori" impotriva "intelectualilor-paraziti") si contaminarea cu limbaj bolsevic "legionari, mosieri, monarhisti".

  Intr-adevar, Romania ar fi aratat diferit acum, daca Revolutia Romana anti-comunista nu ar fi fost inabusita in sange in vara anului 1990.

  Poate nu foarte diferit, dat fiind spiritul mioritic, dar cu siguranta cu ceva mai multa demnitate si constiinta.

  Eu personal am inceput si sa regret faptul ca Regele Mihai nu a venit in tara in 1990, impiedicat tot de vechii bolsevici (Iliescu et co), iar din cand in cand ma intreb "oare cum ar fi fost Romania daca regele Mihai ar fi revenit la tronul tarii in 1990".

  Plaga comunista nu se va termina in Romania decat atunci cand ultimele ramasite nu vor pieri. Iliescu este primul ce trebuie sa fie judecat, intemnitat si chiar executat pentru crime impotriva poporului. Din pacate pedeapsa cu moartea a fost abolita.

  Doamne-ajuta acest popor sa scape de plaga comunista, adusa in 1945 de tancurile sovietice.

  PS: Sa nu uitam ca tatal lui Petre Roman a fost si el general sovietic, a venit prin sange in Romania.
  • +4 (4 voturi)    
   LIber de neocomunism (Vineri, 13 iunie 2008, 10:08)

   Golan [anonim] i-a raspuns lui Observator

   Crimele mineriadei se rasfrang asupra autorilor urmatorilor:
   - autorii morali (Iliescu et co)
   - autorii directi (minerii si elementele militar-securiste)
   - autorii imorali (clasa politica ce tace si mai ales cei ce au fost in cardasie cu Iliescu et Co, incepand de la Petre Roman, Basescu si ceilalti)
   - judecatorii care isi bat joc de crucile celor morti la mineriada

   Toti acestia trebuie judecati, de la crimele impotriva poporului roman pana la faptul ca au dat noroc cu Iliescu sau l-au sustinut la un moment dat.

   Liber de neocomunism
   • +1 (1 vot)    
    Exista si o noua categorie de "autori" (Vineri, 13 iunie 2008, 11:16)

    *** [anonim] i-a raspuns lui Golan

    Autori prin asociere cu UCIGASUL

    Pt. ca PNTCD si PNL sunt partide, adica organizatii care isi aroga dreptul de a DECIDE in parlament si guvern pentru mine si pentru tine -

    Atunci, asocierea lor cu o organizatie criminala cum e PSD inseamna asocierea la crima.
    Cu tot ce inseamna ea: Crima: Jaf national si Fara-de-Lege.

    Cu atat mai grav cu cat asocierea lor cu PSD se face ACUM, dupa 18 ani de la data acestei crime -

    Si fara ca PSD sa-si fi ASUMAT VREODATA VINOVATIA pentru aceste crime.
    • 0 (0 voturi)    
     o noua cateorie de autori (Luni, 16 iunie 2008, 10:16)

     bucuresteanul [utilizator] i-a raspuns lui ***

     se pare ca intentionat ai uitat de o parte din FSN: Partidul Democrat al lui Roman si Basescu. Dragutul de Blaga nu era oare un membru marcant al FSN-ului. Cei care erau in FSN in iunie '90 si au ramas in acesta organizatie terorista nu sunt oare vinovati ?
   • +1 (1 vot)    
    Iliescu, nu este autor moral.El, este autor (Duminică, 15 iunie 2008, 10:32)

    CADA [anonim] i-a raspuns lui Golan

    penal, deoarece, a dat ordine incalcand propriul Decret Lege ; incalcand legile si tratatele internationale semnate si ratificate de statul roman. Valabile in iunie 1990. Valabile si azi .Cand dai ordin armatei sa actioneze in strada impotriva proprilor cetateni este o decizie foarte grava ,a doua prin efectele ei, dupa starea de razboi, cand o forta armata straina a invadat teritoriul tarii si actioneaza cu arme de foc asupra locuitorilor.Decizia ca armata sa actioneze in strada impotriva cetatenilor, cu arme sau fara arme, era si este bine legiferata . Aceasta decizie trebuie(a) sa fie bine gandita si hotarata numai respectand legile nationale si internationale.Atrage impotriva proprilor cetateni nu este un act banal si obisnuit deoarece in urma acestei decizii mor oameni.Iliescu, se face vinovat de crime de omor ,deoarece ca urmare a ordinelor lui ILEGALE, armata a actionat in strada fara a se respecta procedura si prevederile legale.Tot de crime de omor se fac vinovati si generalii si ofiterii din armata, care aveau pregatirea necesara si cunosteau ca ordinele lui iliescu sunt ordine ilegale si criminale.
  • +2 (2 voturi)    
   excelent comentariu... (Vineri, 13 iunie 2008, 10:09)

   judex [anonim] i-a raspuns lui Observator

   dar, totusi, nu scapati din vedere ca regele Mihai si monarhia sunt in prezent compromisi/e de cei care foiesc in jurul sau, in frunte cu impostorul Radu Duda. Prin urmare, desi sunt republican, sincer regret ca situatia casei regale a ajuns in aceasta postura sinistra. Observati invitatii autohtoni de la ultimul eveniment si veti intelege la ce ma refer.
   • +1 (1 vot)    
    Corect (Vineri, 13 iunie 2008, 11:46)

    adik [anonim] i-a raspuns lui judex

    Luat de valul amintirilor, indignat de ceea ce s-a intamplat atunci, era sa trec cu vederea aspecte importante (cred eu).
    Ai dreptate.

    In iunie 90 iliescu a luptat impotriva Regelui (poate ar trebui sa scriu regelui), impotriva PNL si PNT-CD.
    A asmutit populatia impotriva lor. A umplut tara de minciuni si ura (cica au gasit minerii arme, droguri, tiparnite de bani, bla bla bla).

    Si? Acum?
    Acum PNL este maritat cu PSD-ul lui iliescu.
    Regele il invita la sindrofie pe iliescu si il omite pe presedintele in functie (nu conteaza numele lui si nici problemele lui cu Duda).

    Pai, e normal?
    Nu cumva pe mine (care am crezut in cei batuti de mineri), m-au tradat si regele si PNL si PNT-CD?

    Atunci cine mai poate crede ca se va face dreptate?
    Cine sa lupte pentru dreptatea asta?
    PNT-CD? PNL? Regele? Marian Munteanu?
 • +2 (4 voturi)    
  astept comentariile aparatorilor celor 322... (Vineri, 13 iunie 2008, 9:33)

  judex [anonim]

  as vrea sa vad si eu pana unde poate merge nerusinarea si tupeul acestora. Sa intelega si romanii mai bine ce ii astepta daca acesti nemernici ajung iar la putere, cu sprijinul tradatorilor din PNL si PNTCD
  • +1 (7 voturi)    
   De fapt te doare undeva de Piata Universitatii (Vineri, 13 iunie 2008, 12:00)

   AlinC [anonim] i-a raspuns lui judex

   Misiunea ta "sfanta" e sa faci campanie lui Blaga pentru primarie.
   • -1 (1 vot)    
    ..iar misiunea ta "sfanta" este... (Sâmbătă, 14 iunie 2008, 11:53)

    judex [anonim] i-a raspuns lui AlinC

    sa aperi hotii, criminalii si tradatorii din gasca celor 322. Care dintre noi este mai onest?
 • +2 (4 voturi)    
  Revolutie in Timisoara nu bucuresti (Vineri, 13 iunie 2008, 9:37)

  EU infinitul [anonim]

  Mizerabili .....Revolutia a inceput in Timisoara ca inca si pe atunci in bucuresti domina falsul, comunismul si mizeria.Cand au iesit oameni la Revolutie , in bucuresti inca se mai gandeau daca e bine sa actioneze sau daca sa fie de partea comunismului.
  • +2 (6 voturi)    
   Asa e! (Vineri, 13 iunie 2008, 12:18)

   Catalin [anonim] i-a raspuns lui EU infinitul

   Felicitari pentru observatie Alin!
   Aceste persoane, care comenteaza acum pe forum, nici macar nu au participat atunci la evenimente! Ori erau copii, ori nu sunt din Bucuresti si nu erau aici atunci, ori erau in spatele lui Iliescu, aplaudand!
   Iar in ce priveste actualii politicieni, sa nu uitam ca in perioada 13-15 iunie chiar primarul de acum al Bucurestilor, Videanu era parlamentar ales pe listele FSN si nu s-a dezis de Iliescu in urma acelor atrocitati! A stat linistit, pitit in spatele lui Iliescu si a aplaudat frenetic minerii, in parlament, in zilele urmatoare! Blaga, in calitate de prefect a felicitat pe Ion Iliescu si venirea minerilor, toate prefecturile in Iunie 1990 au trimis astfel de felicitari!
   Gruparea portocalie a nomenclaturii comuniste si a securitatii a descoperit democratia si opozitia fata de Iliescu in momentul in care au fost inlaturati de la cash-caval!
   Au fost si raman niste oportunisti fara scrupule, care nu au nici o remuscare in a folosi sangele golanilor ciomagiti de catre mineri pentru propriul lor interes!
   Mai mult ca niciodata devine din ce in ce mai obsesiv si mai de actualitate refrenul:
   "Astazi iar, la telejurnal, am vazut cash-caval!"
 • 0 (2 voturi)    
  Se re-intregeste "SISTEMUL" (Vineri, 13 iunie 2008, 10:56)

  *** [anonim]

  Acum si-a adunat toate raurile la matca ; PNTCD, PNL, PSD, PC, "independenti", regi, dame si public spectator -

  Ii mai incurca putin PDL, dar de-acum "SISTEMUL" merge uns : mai o suspendare, mai o lovitura de stat, si se rezolva.

  Tovarasul ILICI are grija sa nu-i scape SISTEMUL din mana.
 • +2 (2 voturi)    
  eroi (Vineri, 13 iunie 2008, 10:56)

  mozzy [utilizator]

  aveam 12 atunci; stau si ma gandesc ca poate daca aveam 20 sau 25 poate as fi avut nesabuinta sa ma cred erou, sa ma duc in piata sa strig impotriva comunistilor si sa fiu unul dintre cei ramasi cu handicap in urma batailor primite sau ranilor provocate de arme. Nu pot sa-mi imaginez ce as fi simtit 18 ani vazandu-l pe iliescu zambind nonsalant la televizor si afirmand fara sa clipeasca "astea sunt gogomanii" "inscenare a legionarilor" si alte texte pe care le auzim periodic cand guzganul mai iese din vizuina. Chiar si asa, eu tot mai sper sa fie judecat si condamnat, ceea ce ar insemna oricum sa aiba o soarta mai buna decat a ceausestilor pe care i-a asasinat fara o judecata corecta.
 • +1 (1 vot)    
  degeaba (Vineri, 13 iunie 2008, 10:58)

  papiciulo [anonim]

  Extraordinar faptul ca taranistii si liberalii batuti si umiliti in zilele alea se aliaza acum cu Iliescu.Se pare ca nu sint liberalii si taranistii de atunci , oricit s-ar lauda unii dintre ei acum.
  Oricum degeaba vorbim,nu o sa fie nimeni pedepsit.
 • +3 (3 voturi)    
  Nu se poate, inadmisibil! (Vineri, 13 iunie 2008, 11:08)

  Andu [anonim]

  Ce se intampla? E ceva putred aici..

  Aahh, dar stai:

  1.Tonomatele au primit un mic "sah" prin publicarea acestei sinteze tragice.
  2. Pentru prima data dupa muuulta vreme, am putut citi cap-coada toate comentariile, unul mai pertinent ca altul, nemaifiind bruiat de "uscaturile" zilnice, ramase fara ocupatie in lipsa cuvintelor cheie:Basescu, PDL, etc.
  3. Eram pustan atunci, dar am inteles repede ce puneau la cale alde Iliescu & Co., prin urmare, astept si eu contraargumente la cele prezentate in articol. Mai mult ca niciodata, pretind tonomatelor ( care se declara tot timpul pro Iliescu, Oprescu, Psd) sa iasa in fata si sa-mi demonteze acuzatiile grave ce planeaza asupra "protejatilor" lor!!! Le fac o favoare acordandu-le importanta, stiu, insa sunt o fire pacifista si echidistanta, iar egalitatea de sanse trebuie respectata :)

  Prin urmare, dragi tonomate, aveti cuvantul! Convingeti-ma ca Iliescu nu mi-a distrus viata, tinandu-mi tara pe loc atata amar de vreme!
  • +1 (5 voturi)    
   Dormi linistit, hotnews vegheaza pentru tine (Vineri, 13 iunie 2008, 12:23)

   Vlad [anonim] i-a raspuns lui Andu

   1. Au primit tonomatele sah? De ce n-au primit si anii trecuti? Fiindca anul asta e campanie electorala iar piata universitatii a devenit simbol electoral. Vin in pelerinaj toti "anticomunistii" de ocazie care atunci ne injurau pe noi golanii din piata.
   2. De ce apar numai anumite comentarii? E campanie electorala si toata lumea stie ca hotnews e "independent". Asa ca nu se dau drumul decat la comentarii friendly.
   3. Erai pustan atunci dupa cum spui. As adauga ca asa ai si ramas.
   Prin urmare vrei sa te convinga cineva ca Iliescu ti-a distrus viata? Basescu si Blaga sunt oamenii potriviti ca sa te convinga, intreaba-i unde erau ei la mineriade. Si mai intreaba-l pe Stolojan cui facea campanie electorala in 96, poate te convinge...
   • +2 (2 voturi)    
    de la un "pustan" pt Vlad, "golanul" (Vineri, 13 iunie 2008, 13:11)

    Andu [anonim] i-a raspuns lui Vlad

    1. tonomatele au sah de prin 2004, cand inca-l priveau pe Basescu doar ca pe un ciob colorat in geamul tern al politicii, acesta este doar un episod al "sahului" politic. Piata Universitatii A FOST, ESTE si VA FI un simbol POLITIC, asa ca lasa-ma cu tanguirile astea ieftine...atunci era Coposu, era Campeanu,etc. - alte masti aceeasi piesa, spunea cineva odata....
    "Vin in pelerinaj toti "anticomunistii" de ocazie care atunci ne injurau pe noi golanii din piata." - Ma scuzati, domnu' anticomunist golan, imi puteti spune pe ce criterii identificati un anticomunist in 2008? Ati fost acolo, bravo, dar asta nu inseamna ca nu mai sunt si altii care erau atunci alaturi de voi, pustani sau mosnegi! Iar prezenta domniei TALE, domnule golan, in Pta , atunci, NU va face mai special si nu va da dreptul sa va purtati ca Iliescu – punand botnita parerilor altora.
    2. Astept dovezi ca Hotnews cenzureaza. Altfel, vorbim vorbe si v-as replica: verificati comentariile din Jurnalu’ National sau de pe Antena 3....
    3. Maturul din Dvs nu a “prins” ideea: eu AFIRM ca Iliescu MI-A distrus viata...ca a trebuit sa vina Basescu pt a invata cuvintele “coruptie”, “procuror”, “dosar”, etc.; ca abia din 2004 am inteles ca nu de “liniste” am eu nevoie ci de justitie, legi drepte, dezbateri publice...ca termenul “concurenta” abia acum incepe sa intre in mintea noastra, ....D-le Golan Anticomunist, puteti contrazice aceasta afirmatie?
  • +2 (4 voturi)    
   Diferenta (Vineri, 13 iunie 2008, 12:34)

   Catalin [anonim] i-a raspuns lui Andu

   Tonomatele sunt scarbite de tupeul, marsavia si cinismul nomenclaturistilor comunisti si a securistilor convertiti la democratie in momentul pierderii puterii, si conectati la furtunul cu bani!
   Nimic nu poate fi mai gretos si mai strigator la cer decat acest furt al sangelui curs la mineriada, cu singurul scop de a pastra privilegii si a putea fura in continuare acest oras!
   E o cenzura a bunului simt impotriva ipocriziei lipsite de scrupule a acestor securisti adapati din banii nostrii, ai Bucurestenilor!
   Viata ta a fost distrusa in momentul in care securitatea a confiscat notiunea de democratie, capitalism si administrare in acest oras!
   Acum se pregateste inamolirea morala a capitalei prin confiscarea de catre securisti a Pietei Unviersitatii si a mineriadei!
  • 0 (0 voturi)    
   ah, sfanta naivitate (Luni, 16 iunie 2008, 10:33)

   bucuresteanul [utilizator] i-a raspuns lui Andu

   Andu
   Fiind pustan in '90 nu ai de unde sti ca o ramura a Frontului Salvarii (securistilor) Nationale s-a numit mai tarziu Pardidul Democrat iar "tonomate" sunt si Udrea, Stolojan si, mai ales, numitul Boc.
   Si se pare ca nu stii atunci cand zici "Iliescu & Co." ca din "Co" facea parte si Vasile Blaga, care atunci in '90 nu s-a dezis de Ilici.
 • 0 (8 voturi)    
  Jos labele de pe piata Universitatii! (Vineri, 13 iunie 2008, 11:09)

  Alex [anonim]

  Nu folositi 13-15 Iunie pentru propaganda electorala PD-L. Piata universitatii nu este simbolul electoral al lui Vasile Blaga! Opriti Ciolaniada PD-L!
  • 0 (0 voturi)    
   Jos labele de pe piata Universitatii! (Luni, 16 iunie 2008, 10:40)

   bucuresteanul [utilizator] i-a raspuns lui Alex

   Blaga era membru marcant al organizatiei care a inabusit in sange "Piata Universitatii". Atunci era omul lui Iliescu! Cei din PD-L au teribilul tupeu comunisto- fascist !
 • 0 (0 voturi)    
  "Vendetta" ?? in tara asta ??? (Vineri, 13 iunie 2008, 11:10)

  V for Valentin [anonim]

  In toata aceasta tevatura observ vechea obsesia romaneasca de a idolitriza/infiera un singur om/lider/responsabil. E interesant cum Iliescu este scos responsabil pentru tot ce s-a intamplat, este cel care trebuie pus in fata pietrelor aruncate de oameni prea orbiti de ura. Nimeni din cei ce a comentat nu mentioneaza cine/ce s-a aflat in spatele domnului Iliescu. Acum vin cu o intrebare: Chiar credeti ca Iliescu are/a avut in mana puterea divina ? Chiar credeti ca Iliescu de unul singur a fost in stare sa tina in frau 22-23 de milioane de romani ? Analog oare Ceausescu era Dumnezeul nostru ? Ce entitate ascunsa in umbra anilor se ascunde in spatele acestor oameni normali ca noi toti ?

  Acolo se afla toate raspunsurile. Insa noi astia mici nu le vom afla niciodata. Noi vom stii intotdeauna doar pe cine sa respectam sau in cine trebuie sa aruncam cu pietre. Nu vreau sa fiu inteles gresit, Iliescu este o persoana care trebuie stearsa cu guma de pe orice pagina a oricarei carti de Istorie a Romaniei insa ce se ascunde in spatele lui...

  "You want the truth ? You can't handle the truth!"
 • -3 (9 voturi)    
  M-am saturat (Vineri, 13 iunie 2008, 11:29)

  Mac [anonim]

  M-am saturat de mineriadele lu' peste.Nu-l suport pe iliescu dar nici pe hipiotii jegosi care blocau Piata Universitatii.Majoritatea care si-au luat bataei au meritat cu virf si indesat deoarece orice om normal la capatina statea acasa,nu se plimba pe linga mineri.
  • +4 (4 voturi)    
   esti cumva fiul... (Vineri, 13 iunie 2008, 11:43)

   judex [anonim] i-a raspuns lui Mac

   vreuneia din tatele care aplaudau pe mineri?
  • +1 (1 vot)    
   Poftim?? (Vineri, 13 iunie 2008, 17:42)

   suparatu' [anonim] i-a raspuns lui Mac

   "Hipiotii jegosi" au luat bataie ca tu sa poti debita prosti de genul asta fara sa te alegi cu dosare sau vizite pe la militie.
   Tu il meriti pe Ilici. Sper ca esti fericit cand il vezi liber la TV. Cred ca esti foarte fericit in Romania.
 • +2 (2 voturi)    
  Dumnezeu sa-i ierte (Vineri, 13 iunie 2008, 13:48)

  Eduard [anonim]

  Dumnezeu sa-i ierte pe cei care au murit, si sa ne intareasca pe noi cei care avem varsta celor care au murit atunci sa facem ce trebuie, pentru memoria lor. Nu ne-ar ierta niciodata. Aveti grija ce votati duminica.
 • +1 (1 vot)    
  Brucan (Vineri, 13 iunie 2008, 14:03)

  luxdesign28 [anonim]

  Apropo... despre dl Silviu Brucan. Acum dupa atatia ani te gandesti la ce spune despre Romania. Acum intlegi mai bine de ce spunea ceea ce spunea. Cunostea mai mult din adevar se poate sa-l fi cunoscut pe toat sau doar partial dar in mod sigur stia mai mult adevar decat ni se transmita noua. Noi eram mintiti pentru ca numai asa puteam fi condusi... Oricine putea prezice despre viitorul Romaniei ca si dl. Brucan daca cunostea ceea ce cunostea dansul....
 • 0 (4 voturi)    
  democratie balcanica (Vineri, 13 iunie 2008, 14:17)

  stefan [anonim]

  Cum nu aveti nimic bun de spus despre mahalagiul incult de la Cotroceni, atacati murder, direct si indirect ceilalti candidate; conform tuturor retardatilor, cum ca ei detin adevarul suprem, aruncati pe aceste forumuri toate mizeriile , toate zoaiele care va sufoca. Cand vom reusi sa ascultam, sa nu ii mai jignim pe ceilalti care au o alta parere decat a noastra, sa mergem sa votam fiecare dupa cum ii dicteaza inima si costiinta, sa respectam majoritatea, asa cum cer cele mai elementare legi ale democratiei, atunci intradevar putem spune ca au trecut cei 20 de ani ai lui Brucan. Un om plin de ura, de resentimente, este in orice caz, departe de adevar.
  Acum 18 ani o mana de oameni ca voi au iesit in PU, suparati ca 84% dintre romanii au votat altfel decat ei; au dat foc la autobuze, au atacat institutii ale statului, au instaurat teroarea in Bucurest. Venirea minerilor a fost efectul; nici pana astazi nu stiu de ce niste oameni care nu aveau nimic de facut (vreun serviciu, vreo afacere, etc) trebuia sa-si impuna punctual de vedere prin ocuparea unei piete, prin acte violente .
  • +3 (3 voturi)    
   stimate domn, sau tovaras.... (Vineri, 13 iunie 2008, 15:02)

   judex [anonim] i-a raspuns lui stefan

   nu ai senzatia ca Romania a pierdut 18 ani din cauza celor carora incercati sa le luati apararea? Va place Romania de astazi, creata dupa chipul si asemanarea lui Iliescu si acolitilor sai? Ati fost in Slovenia, Cehia, Polonia, Lituania, Ungaria, sa vedeti ce au reusit altii, care nu au fost condusi de nemernici, hoti si criminali, sa realizeze? Nu vedeti in ce hal este Romania de astazi? Mai mult, in aceste momente cand trebuie sa tinem momentede reculegere, constat ca PNL si PNTCD s-a coalizat cu Iliescu si bolsevicii lui. Dumneavoastra, ce simtiti cand treceti pe langa cimitirele in care sunt ingropati eroii de la revolutie sau mineriade? Simtiti ceva?
 • +2 (2 voturi)    
  Rusine (Vineri, 13 iunie 2008, 14:29)

  Roumain [anonim]

  Nu cred ca se va putea spala acea pata de rusine de pe obrazul nostru.Uite ca au trecut 18 ani de atunci,dosarele se plimba si Iliescu zambeste bine mersi la tv...poate doar cei care au murit in decembrie 89 si in iunie 90 sa-l bantuie pe acest comunist,sa-i faca eternitatea amara pentru ca si-a batut joc de un popor.
 • +2 (2 voturi)    
  Le vine lor nota de plata... (Vineri, 13 iunie 2008, 14:46)

  Alin [anonim]

  Nu trebuie facute uitate acele zile. Ar trebui azi, dupa meciul cu Italia, sa se proiecteze filmul mineriadei pe ecranele gigant din piete, cu acelasi indemn: "Hai Romania, trezeste-te sau nu te mai culca niciodata ca uite ce se intampla, in timp ce tu dormeai!"

  Ca Iliescu este un jeg ordinar o stim cu totii! Dar sa nu-l neglijam si sa nu-l tinem in umbra pe Roman, care este o infectie de om, de o orizontalitate rar intalnita.

  Mi-e scarba de tot ce s-a intamplat si mi-e rusine ca sunt concetatean si concitadin cu muierile alea sinistre de la Apaca, ajunse azi la o varsta venerabila, nu-i asa! Un adevarat "tezaur folcloric" - adica o adunatura de tarani, da nu din aia ca Susteru lui Fanus Neagu, ci din aia cu termopane, repartitoare si apometre, cu acasa tv si stirile de la 5. Poate daca facem un serial cu titlul "Inima de roman", in care sa aratam imaginile de la mineriada, poate vor intelege ce s-a intamplat cu adevarat.

  Sper sa achite curand Iliescu & Roman nota de la masa 13-14. Ne trebuie un chelner necunoscut, ca musteriii astia ordinari se stiu cu toti paharnicii, mama lor de comunisti! Daca se face dreptate, nimic n-a fost in zadar.

  Promit sa le povestesc si sa le arat copiilor mei ce s-a intamplat in acei ani, ca sunt sigur ca la ora de istorie nu li se va preda aceasta lectie.
 • +1 (3 voturi)    
  impuscati-l pe ilievici... (Vineri, 13 iunie 2008, 15:13)

  roman [anonim]

  ce mai asteptati.....?

  apoi ingropat intr-o groapa comuna cu stanculici, voiculici, si brucalici!
 • +2 (4 voturi)    
  Ciolaniada 2008 (Vineri, 13 iunie 2008, 15:45)

  AlinC [anonim]

  Am si eu o intrebare: de ce membrii marcanti PD-L cum ar fi Stolojan, Blaga si Basescu nu au fost alaturi de noi in Piata Universitatii?
  • 0 (0 voturi)    
   cum ar fi putut sta alaturi de cei.... (Sâmbătă, 14 iunie 2008, 11:56)

   judex [anonim] i-a raspuns lui AlinC

   care in prezent stau alaturi de criminalul Iliescu si acolitii lui, Vadim si Voiculescu? PNL si PNTCD nu mai au nici o legitimitate in Piata Universitatii. Au ales calea tradarii si poporul roman nu va uita.
  • 0 (0 voturi)    
   pentru ca atunci erau la putere (Sâmbătă, 14 iunie 2008, 17:52)

   paul [anonim] i-a raspuns lui AlinC

   pentru ca faceam parte din fsn.... erau slugile lui iliescu pe care acum il blameaza
   • 0 (0 voturi)    
    spre deosebire de altii... (Duminică, 15 iunie 2008, 8:57)

    judex [anonim] i-a raspuns lui paul

    acestia au inteles raul pe care il reprezinta Iliescu si l-au parasit, in timp ce ticalosii, tradatorii si hotii au ramas cu Iliescu. Mai mult, cum este posibil ca si PNL si PNTCD sa-l sprijine pe Iliescu, sub faldurile 322? Cine este mai nemernic? Cel care l-a parasit pe Iliescu, sau cel care a ramas cu el si acum ii linge mainile patate de sange?
  • 0 (0 voturi)    
   Ciolaniada (Luni, 16 iunie 2008, 10:55)

   bucuresteanul [utilizator] i-a raspuns lui AlinC

   Stolojan - a fost pus prim-ministru de ilici, dupa mineriada din '91 si apoi i-a facut campanie electorala. (Apropo, Stolo, unde sunt conturile securitatii si ai lui Ceausescu ?)
   Basescu - numit secretar de stat in guvernl Roman si apoi a intrat in FSN
   Blaga - membru marcant FSN, ca prefect i-a trimis o scrisoare de adeziune lui Ilici. Ce sa fi cautat acesti amatori de ciolan in piata Universitatii, unde participantii nu doreau decat libertate si democratie ?
 • +1 (3 voturi)    
  Imi e greata (Vineri, 13 iunie 2008, 16:41)

  suparatu' [anonim]

  Imi e greata ca am trait intr-o tara unde Iliescu a putut sa fie ales de 3 ori in mod "democratic".
  Imi e greata ca sunt compatriot cu unele persoane care chiar il adora si sustin pe Iliescu.
  Imi e greata ca nimeni in 18 ani nu a reusit sa il trimita macar la inchisoare, daca nu in Iad, pe Iliescu.
  Imi e greata ca sunt compatriot si cu aceia care pentru bani isi vand sufletul incercand sa ajunga cat mai departe, in aceasta democratie, pe langa Iliescu.
  Imi e greata de acest mos comunisto-leninist care inca mai respira acelasi aer cu mine si care peste tot da lectii de moralitate. Iti doresc un singur lucru: Moarte inceata si cumplita. Stiu ca nu e deajuns pentru cat ai facut si de aceea ma rog special pentru tine sa existe Raiul si Iadul. Ca tu sigur in al doilea te duci.
 • 0 (0 voturi)    
  Mineriada lui iliescu (Sâmbătă, 14 iunie 2008, 12:12)

  Andrei [anonim]

  Iliescu este cel mai mare criminal al secolului , numai Ceausescu la mai intrecut, ar trebui pus dupa gratii si sa dea socoteala pentru multumirile lui la adresa mineriilor la romexpo.
  Aduceti-va aminte de toate aste cand mergeti la vot sa-l votati pe Oprescu si alti comunisti in viata.
 • 0 (0 voturi)    
  Un nou raspuns pentru AlinC ! (Sâmbătă, 14 iunie 2008, 12:38)

  martin [anonim]

  Poate ca ai fost in piata,desi nu prea cred. In mod evident insa ti-ai schimbat opiniile,daca le-ai avut.
  Intrebi de Basescu, Stolojan si Blaga, care nu au avut vreun rol in Piata, nici de o parte nici de alta.
  Nu spui nimic insa de Iliescu ,care a avut un rol central.
  Semeni cu Cristoiu care in 1996, cerea cu turbare sa fie zdrobit Iliescu, iar acum l-ar pupa si in fotografie si in viu !
 • +1 (1 vot)    
  NU se uita (Sâmbătă, 14 iunie 2008, 13:35)

  Cristi [anonim]

  Si eu eram copil pe atunci,10 ani,dar in timp mi-am dat seama ce s-a intamplat cu adevarat.Acum ma uimeste,poate ma si apuca rasul cand il aud pe iliescu ca vorbea de fascisti,si alte minciuni crezute numai de minti inchise.Poate erau putini acei "golani" ,dar eu cred ca erau singurii ce aveau o minte libera si necorupta de propaganda comunista.Iar ce a facut Iliescu,nu se va prescrie niciodata,asa cum nici criminalii nazisti ce au fost urmariti de justitie si dupa 40 de ani.Eu,desi nu am fost implicat fizic,nu as putea sa uit sau sa iert vreodata pe Iliescu,nu numai pentru mineriade,dar si pentru felul cum a condus tara.
  Sa nu uitam ca nu a fost crima simpla,a unui infractor obisnuit,a fost ceva ce a influentat o tara intreaga,a fost o a doua lovitura de stat ,deci asemenea fapte nu se prescriu.
 • +1 (1 vot)    
  Mai bine mort decat comunist.... (Sâmbătă, 14 iunie 2008, 17:44)

  cgb [anonim]

  La fel si eu, aveam doar 13 ani cand iliescu ne-a distrus toate sperantele. Multumesc tov. Iliescu! Piata Universitatii m-a facut sa inteleg ce inseamna "comunism cu fata umana". Pentru ca nu am fost de acord si nici nu voi putea fi de acord niciodata cu ideiile socialiste, si in special, iliesciene am fost si eu batut de cainii lui de paza, in 1996, la Oradea. Am avut curajul sa manifestam impotriva ticalosului...
  Din nou "ii multumesc din inima " aceluiasi tovaras ca m-a determinat sa parasesc Romania. Sa emigrez intr-o tara civilizata si sa nu mai vreau sa ma intorc decat pentru a-mi vedea familia.
  Si poate la o noua Piata Universitatii!
  Curaj poporului roman!
 • 0 (0 voturi)    
  Poporul roman nu a votatcu PNTCD (Duminică, 15 iunie 2008, 10:00)

  TARANISTUL [anonim]

  nici cand acest partid lupta impotriva feseneului si era condus de un mare om ,roman si politician.Nici cand romanii vedeau la TV si citeau in ziare ca taranistii sunt batuti si chiar omorati;cand li se vandalizau sediile.Iliescu, dupa autonumirea sa in frunte statului si apoi ales cu 87% de catre romani ,nu trebuie acuzat in primul rand politic.El ,trebuie acuzat ,judecat si condamnat pentru cea mai concreta fapta a sa de incalcare a legii, prin care ilegal a dat ordin armatei de a actiona impotriva demonstrantilor fara ca acestia sa detina arme de foc sau sa provoace crime de omor si fara ca seful statului ,atunci iliescu, sa fi decretat Starea De Urgenta, asa cum era prevazut in Decretul Lege 92/90; Art.82/g.Decret Lege ,promulgat de iliescu si publicat in M.OF. -35/18.03 1990.Va rog cititi cu atentie postarea CADA! Iliescu nu are cum sa nege incalcarea propiei legi si asta este punctul de unde trebuie inceputa judecarea lui.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by