Colegiul Medicilor Bucuresti a decis, miercuri, interzicerea dreptului de practica, timp de trei luni, pentru medicul chirurg si medicul anestezist, vinovati de operarea din greseala a unui copil la Spitalul Grigore Alexandrescu, relateaza NewsIn.

Ordinul Asistentilor Medicali din Bucuresti a propus, pe 30 mai, suspendarea, pentru sase luni, a dreptului de practica pentru asistenta vinovata de operatia gresita de apendicita, pe care un copil de noua ani a suferit-o la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Au mai fost sanctionati, in acelasi caz, directorul de ingrijiri al spitalului si asistenta sefã, care s-au ales cu avertisment pentru lipsa de organizare la nivelul sectiei pe care o conduc.

In luna martie, un copil de noua ani a fost operat de apendicita, din cauza neatentiei echipei medicale, desi se afla la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu pentru un examen cistoscopic.

Conducerea spitalului a decis, la acel moment, ca personalul medical aflat in culpa sa fie sanctionat cu reducerea salariului cu 10 sa suta, timp de trei luni, si cu mutarea intregii echipe de la sectia de Chirurgie II la Chirugie I.