Vicepresedintele Bundestagului, Suzanne Kastner, a afirmat astazi, la o intalnire cu reprezentanti ai administratiei publice din Mehedinti, ca starea drumurilor din tara noastra este dezastruoasa si si-a exprimat speranta ca, dupa campania electorala, Guvernul se va ocupa si de aceasta problema, potrivit NewsIn. Oficialul german a dat exemplu drumul de la Caras Severin spre Drobeta Turnu Severin, despre care a spus ca este "o rusine". Suzanne Kastner nu este la primele declaratii de acest fel. In urma cu trei luni, ea acuza Guvernul Tariceanu ca este preocupat doar de soarta oamenilor bogati din Romania.

"Drumul de la Caras Severin spre Drobeta Turnu Severin este o rusine. Intr-adevar, am vazut ca se lucreaza la el, insa se lucreaza intr-un mod neacceptabil, in bataie de joc fata de toti participantii. La sfarsitul campaniei electorale, Guvernului Romaniei ar trebui sa devina mult mai responsabil si sa se ocupe de aceasta problema, pentru ca alegatorul i-a dat o sarcina. Daca nu se pot intelege asupra traseului autostrazii, macar sa repare drumurile europene", a afirmat Suzanne Kastner, adaugand ca "Parlamentul Germaniei priveste cu foarte mare ingrijorare situatia din Romania".

Suzanne Kastner s-a declarat mahnita si de faptul ca Romania nu a reusit, in anul 2007, sa atraga bani din fondurile structurale puse la dispozitie de Uniunea Europeana.

Vicepresedintele Bundestagului, insotit de 40 de turisti germani, a fost prezent in judetul Mehedinti pentru lansarea unui proiect transfrontalier de dezvoltare a turismului pe bicicleta care vizeaza Romania, Croatia, Serbia si Bulgaria si care a fost finantat de Ministerul Federal German cu suma de 600.000 de euro.

In cadrul acestui proiect, Suzannne Kastner si cei 40 de turisti germani au parcurs, astazi, cu bicicleta, aproape 28 de kilometri pe Clisura Dunarii, intre Dubova si Orsova. De altfel, vicepresedintele Parlamentului german a declarat ca marele sau vis este acela de a merge cu bicicleta din Germania pana in Romania, la Marea Neagra.

Suzanne Kastner nu este la primele declaratii acide la adresa Guvernului de la Bucuresti. Cu trei luni in urma, vicepresedintele Bundestagului a criticat dur Executivul roman, pe care l-a acuzat ca are grija doar de bogatii Romaniei, nu si de oamenii saraci.

Ea a criticat dur, atunci, ceea ce a considerat a fi "blocarea sistematica a proiectelor sociale de catre guvernul Romaniei": "Guvernul Flat-Tax-Tariceanu este orb fata de problemele sociale din propria tara. Daca privesc realitatiile din Romania sunt tentata sa cred ca unica tinta a Guvernului este sa asigure conditiile necesare pentru ca bogatii sa devina si mai bogati, in timp ce soarta celor neajutorati nu are loc pe agenda palatului Victoria", a afirmat oficialul german, intr-o declaratie de presa preluata de site-ul Deutsche Welle. Parlamentarul german si-a manifestat, in acest fel, nemultumirea fata de faptul ca organizatiile caritabile nu sunt scutite de Guvern de la plata TVA.