Departamentul de Control al Guvernului a trimis DNA un raport privind incredintarea directa a cinci contracte pentru repararea autostrazii Bucuresti- Pitesti si a centurii Capitalei. Lucrarile au fost executate de firmele Via Star si Euroconstruct Trading '98, apartinind oamenilor de afaceri Besciu si Vulpescu.

Raportul Departamentului de Control al Guvernului arata ca in 2003 societatea Via Star a obtinut cinci contracte pentru efectuarea unor reparatii la autostrada Bucuresti- Pitesti, patru dintre acestea incheiate cu doar doua zile inainte de expirarea perioadei de valabilitate a contractului de concesiune.

Via Star a atribuit respectivele contracte firmei Euroconstruct Trading '98, iar Departamentul de Control sustine ca atribuirea s-a facut cu "incalcarea prevederilor legale". La rindul ei, firma Euroconstruct nu si-a indeplinit toate obligatiile din contract.

"Prin procesele verbale de receptie intocmite de Directia Regionala de Drumuri si Poduri Bucuresti, au fost constatate o serie de deficiente cu privire la calitatea lucrarilor executate, fiind incalcate in acest fel clauzele contractuale", se arata in raport.

Verificarile Departamentului de control al Guvernului au fost trimise la DNA, Ministerul Transporturilor si ANAF.