Cozi de mașini s-au format luni la ieșirea din țară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II (autostrada pan-europeană), din cauza unei noi defecţiuni la sistemul informatic al autorităţilor ungare, după ce săptămâna trecută au mai fost probleme.

Aglomeratie la NadlacFoto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Potrivit aplicaţiei „Trafic online” de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, sistemul informatic al autorităţilor ungare este nefuncţional, iar traficul uşor şi turistic este intens la Nădlac II.

„Număr mare de autoturisme prezente la verificările de frontieră pe sensul de ieşire din ţară. RECOMANDARE: pentru evitarea aglomerației, puteţi folosi şi alte puncte de trecere a frontierei”, transmite Poliția de Frontieră, care precizează că la Nădlac II se aşteaptă cel puţin 60 de minute, iar la Nădlac I se aşteaptă 30 - 40 de minute.

Trecerea graniţei în Ungaria se face în condiţii normale pe la Turnu şi Vărşand, scrie Agerpres.

În cazul traficului greu, timpul de aşteptare pentru ieşirea din ţară este de 150 de minute la Nădlac I, 120 de minute la Nădlac II şi 90 de minute la Vărşand.

O defecţiune similară s-a produs și săptămâna trecută, miercuri, iar timp de două ore s-au format coloane de maşini la Nădlac II.