Un şofer a fost urmărit de poliţiştii din Constanţa după ce a produs un accident rutier în Vama Veche şi el a circulat cu o viteză de 133 km/h în localitate pentru a scăpa de maşina de poliţie. În cele din urmă el a fost oprit, iar poliţiştii au constatat că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi a substanţelor interzise, relatează News.ro.

Masina de politieFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat că poliţiştii au fost sesizaţi sâmbătă după amiază, că în staţiunea Vama Veche a avut loc un accident rutier, fără persoane rănite, iar un şofer implicat a fugit de la locul faptei, îndreptându-se spre Mangalia.

„Poliţiştii au pornit în urmărirea vehiculului respectiv, pe care l-au interceptat pe strada Oituz, autoturismul fiind înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 133 km/h, pe un tronson de drum unde limita de viteză este de 50 km/h.

Conducătorul auto s-a conformat semnalului regulamentar de oprire.

Poliţiştii au procedat la legitimarea şi identificarea acestuia, stabilindu-se că este vorba de un bărbat, de 36 de ani”, au precizat poliţiştii.

El a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, el a fost testat şi cu aparatul drug-test şi a ieşit pozitiv la consumul de substanţe interzise.

Bărbatul a fost dus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanţe interzise şi a alcoolemiei în sânge.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.