Bărbatul din județul Bihor reţinut pentru violarea fetei de 12 ani a concubinei sale, care a fost lăsat să plece acasă de către procurori, susținând că aşteaptă dovada experţilor că fata nu şi-a dat consimţământul pentru a întreţine relaţii sexuale, a fost în cele din urmă arestat pentru 30 de zile, potrivit Bihoreanul.

Suspect reținutFoto: DreamsTime

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita s-au răzgândit după ce publicația locală a dezvăluit că au refuzat să-l aresteze preventiv pe presupusul violator al fetiţei de 12 ani.

Bărbatul a fost prezentat, totuşi, în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi care a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 30 zile.

Bărbatul a cerut instanţei să fie plasat în arest la domiciliu sau control judiciar, solicitări care au fost respinse.

El poate contesta măsura arestului preventiv dispusă de Judecătoria Marghita la Tribunalul Bihor.

Bihoreanula semnalat săptămâna trecută că un bărbat reţinut pentru violarea fetei de 12 ani a concubinei sale a fost lăsat să plece acasă de către procurorii Parchetului Marghita, care nu au solicitat arestarea acestuia pe motiv că aşteaptă dovada experţilor că fata nu şi-a dat consimţământul pentru a întreţine relaţii sexuale cu bărbatul.

Publicația locală a scris că acest caz i-a fost semnalat de către surse din comuna Spinuş, unde fata de 12 ani locuieşte împreună cu mama, cu fratele ei geamăn şi cu o soră, în casa concubinului mamei.

„Vânzătoarele de la magazinul din sat au văzut-o, în primăvară, că îi creşte burtica şi au anunţat-o pe asistenta socială din Primărie. La şcoală, fetiţa a fost chemată să spună ce s-a întâmplat, dar n-a vrut să zică nimic. A fost dusă la spital, acolo s-a stabilit că era însărcinată în cinci luni şi a fost anunţată Poliţia”, a spus sursa citată de Bihoreanul.

Audiat de poliţistul din comună, tatăl vitreg al fetei a negat. Între timp, fata a născut.

Parchetul Judecătoriei Marghita a fost sesizat din vară despre acest caz, iar joi, când procurorii au primit rezultatul testului ADN, bărbatul a fost reţinut pentru 24 ore şi pus sub urmărire penală pentru act sexual cu un minor, nu pentru viol, mai scrie Bihoreanul. Vineri, bărbatul a fost pus în libertate.

„Până nu avem negru pe alb dovada faptului că fetiţa nu şi-a dat consimţământul pentru actul sexual, nu este oportun să solicităm măsuri preventive (...) A fost sesizată DGASPC. Fetiţa şi copilul ei au fost preluaţi şi sunt într-un centru de primire a minorilor abuzaţi”, a declarat pentru Bihoreanul procurorul Alexandru Lup, purtătorul de cuvânt al Parchetului Marghita.

Întrebat dacă hotărârea de a-l lăsa liber pe bărbat are legătură cu protestul din justiţie, reprezentantul Parchetului a spus: „Putem lua în calcul şi chestia asta (...) Urmează să facem acea expertiză şi, în funcţie de rezultat, vom solicita măsuri preventive”. (Foto: Dreamstime.com)