Un copil în vârstă de 3 ani, din Lupeni, judeţul Hunedoara, care se afla cu părinţii săi în apropierea blocului în care locuieşte, a fost atacat, miercuri seară, de un câine din rasa Amstaff, considerată periculoasă. Micuţul a fost muşcat de piciorul drept şi a fost dus de urgenţă la spital, relatează News.ro. Stăpânul animalului a declarat că acesta a scăpat din locuinţă, accidental. Poliţiştii au deschis dosar penal.

Mașină de polițieFoto: © Vlad Ispas | Dreamstime.com

„Astăzi, în jurul orei 21.00, Poliţia Municipiului Lupeni a fost sesizată cu privire la faptul că un minor în vârstă de 3 ani, din Lupeni, ar fi fost atacat de un câine cu caracteristici morfologice ce pot fi asimilate unei rase periculoase, în timp ce se afla, alături de unul dintre părinţi, în zona blocului în care locuieşte. Minorul a fost transportat în stare stabilă la o unitate medicală, pentru acordarea îngrijirilor de specialitate (prezentând multiple muşcături superficiale în zona membrului inferior drept)”, a transmis IPJ Hunedoara.

Potrivit poliţiştilor, din primele cercetări reiese că animalul, care în momentul de faţă se află în locuinţa deţinătorului, a fost scăpat accidental din apartament de către un bărbat care îl avea în grijă (tatăl unei tinere - proprietara câinelui).

Poliţiştii au deschis dosar de cercetare penală pentru neluarea măsurilor de prevenire atacului canin.

____

(Foto articol: Vlad Ispas | Dreamstime.com)