Organizatorii concursului de ciclism MTB Prima Evadare, care au reclamat că Romsilva a arat poteci din pădurea Băneasa unde urma să aibă loc competiţia, anunţă că au avut o întâlnire cu reprezentanţii instituţiei şi ai Ministerului Mediului și s-a obţinut „implicarea tuturor părţilor pentru un eveniment reuşit”. Ei mai spun că ministrul Mediului, Tanczos Barna, va parcurge cu bicicleta, joi, o porţiune a traseului.

Poteca arata intr-o padure de langa BucurestiFoto: Platforma civică Împreună pentru Centura Verde

Organizatorii evenimentului au anunțat pe site-ul competiţiei Prima Evadare că întâlnirea de la sediul Romsilva a avut ca scop buna organizare a evenimentului şi rezolvarea „diferendelor” apărute în ultimul timp, obţinându-se, în final, „suportul şi implicarea tuturor părţilor pentru un eveniment reuşit”.

Ei spun că va fi semnat cu Romsilva şi cu Ministerul Mediului un nou protocol pentru organizarea evenimentului şi pentru „intenţia de a crea trasee permanente pentru comunităţile locale”.

„De asemenea, a fost discutat şi subliniat, de toată lumea prezentă, aspectul social al pădurilor din Bucureşti şi Ilfov şi importanţa folosirii acestora şi în scop recreativ de către localnici”, mai arată organizatorii competiției.

Conform acestora, ministrul Mediului, Tanczos Barna, va parcurge, joi, de la ora 17.00, pe bicicletă, timp de două ore, o secţiune din cele mai frumoase părţi ale traseului Prima Evadare.

Alpinistul și sportivul Alex Găvan a semnalat luni că Romsilva Ilfov a arat cu plugul poteci din pădurea Băneasape care se desfăşoară cel mai mare concurs internaţional de ciclism cross country din estul Europei, cu mii de participanţi, Prima Evadare. Conform lui Găvan, incidente similare au avut loc în mai mulţi ani, chiar înaintea concursului. ”Pădurea nu este doar cherestea, ci infinit mai mult”, era mesajul său către Romsilva.

CITEȘTE ȘI: Reacția lui Tanczos Barna după ce Romsilva a arat traseul pe unde va avea loc un concurs internațional de ciclism cross country