Poliția Argeș a anunțat că a deschis un dosar penal pentru infracţiuni de lovire sau alte violenţe, în urma unei şedinţe cu scandal care a avut loc marţi la Primăria Căteasca. Cel acuzat de lovire este edilul comunei, Liviu Năstase. Tot primarul este, însă, cel care a chemat Poliţia pentru ca aceasta să restabilească ordinea în şedinţa Consiliului Local, scrie News.ro.

Mașină de polițieFoto: Dreamstime / Vlad Ispas
  • ”La data de 31 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Leordeni au fost solicitaţi, în mod direct, de către un bărbat de 67 de ani, din Căteasca, să intervină, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă şi pentru preîntâmpinarea unor conflicte, ca urmare a unor discuţii în contradictoriu, ce au avut loc în cadrul unei şedinţe de Consiliu Local. După suspendarea şedinţei, în cadrul discuţiilor desfăşurate ulterior, un bărbat, de 67 de ani, ar fi lovit peste mână o femeie, de 61 de ani”, a anunțat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş.

Oficialii Poliţiei precizează că au deschis, din oficiu, un dosar penal pentru infracțiunea de lovire sau alte violenţe.

Scandalul a avut loc în şedinţa de marţi a Consiliului Local Căteasca, unde mai mulţi localnici au mers să discute aspecte care îi interesează pentru comună, nu doar proiectul de buget pentru acest an. La finalul şedinţei, edilul a plecat, iar o femeie, care nu este nici consilier, nici nu lucrează în Primărie, l-a întrebat, în timp ce îl filma: ”De ce plecaţi domnu primar?”.

În filmarea publicată de anchetaonline.ro se vede cum edilul loveşte femeia peste mână şi peste telefon, întrebând-o, nervos: ”Cu acordul cui mă filmezi?”.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că cel care chemase poliţia a fost chiar primarul, deranjat de vociferările cetăţenilor care au mers să asiste la şedinţa Consiliului Local şi care erau nemulţumiţi, propunerile nefiind luate în discuţie în cadrul şedinţei.

(Sursa foto: Dreamstime.com)