Cântărețul Tudor Chirilă a anunțat că va recompensa cel mai creativ text pentru demisia lui Lucian Bode după decizia de plagiat a Comisiei de Etică a Universității Babeș Bolyai în cazul ministrului de interne.

Tudor ChirilăFoto: Inquam Photos / Octav Ganea
  • „Dau o sticlă de whiskey pentru cel mai bun text de demisie pentru Lucian Bode. Pe bune, papagalul ăsta sinistru, care nu e decât o păpușă manevrabilă, nu trebuie să rămână în funcție. Lăsați textul în comentarii, citesc și aleg.
  • Fiți creativi, nu vă dați înapoi de la nimic. Ăsta trebuie să plece. Ca să le putem spune copiilor noștri în drum spre școală că dacă copiezi, pățești ca ăsta”, a scris Tudor Chirilă pe Facebook.

Artistul a îndemnat oamenii care și-au pus creativitatea la bătaie să trimită textul demisiei și Executivului.

„Și leapșă cui mai vrea să preia ideea. Iar dacă tot scrieți, trimiteți și la guvern”, a mai spus juratul de la Vocea României.

„Cine i-a scris lucrarea să-i scrie și demisia”, a reacționat un internaut la postarea lui Tudor Chirilă.

„Me-a făcut plăcere să fiu doctorul vostru, dar din păcate, operația nu a reușit așa că renunț l-a școală și mă v-oi apuca de politică", a fost un alt mesaj ironic la postarea care a strâns peste 4.000 de aprecieri și peste 600 de comentarii.

Tudor Chirilă l-a etichetat și într-o altă postare pe ministrul de interne spunând ironic că „Lucian Bode nu a demisonat încă pentru că n-a găsit de la cine să copieze textul demisiei”.

​Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai a analizat teza de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, anunțând miercuri că a ajuns la concluzia că „suspiciunile de plagiat se confirmă în marea lor majoritate”, iar „abaterile etice constatate sunt suficient de importante pentru a concluziona că teza este profund viciată”.

Ministrul de Interne Lucian Bode nu demisionează și susține că demersul UBB este „un precedent extrem de periculos nu doar pentru lumea academică, dar și pentru principiile care guvernează statul de drept”, că teza sa de doctorat „a parcurs absolut toate etapele de analiză și a trecut cu succes prin toate filtrele de verificare” și acuză că universitatea din Cluj a dat curs unor presiuni.

Decizia de plagiat a Comisiei de Etică a Universității Babeș Bolyai în cazul lui Lucian Bode i-a redus la tăcere, deocamdată, pe liderii PNL care erau instruiți în urmă cu două zile să-l apere până în pânzele albe pe ministrul de Interne și să o atace pe jurnalista care i-a dezvăluit plagiatul din teza de doctorat pe motiv că n-ar avea autoritate în domeniu.

Singurul care a ieșit să-i ceară demisia a fost Dan Vîlceanu, fost ministru și secretar general al partidului, mazilit de tandemul Lucian Bode - Nicolae Ciucă, cu binecuvântarea lui Klaus Iohannis.

Citeșe și: