Decizia Universității Babeș-Bolyai privind plagiatul din teza de doctorat a lui Lucian Bode le-a închis gura liberalilor care nu au ieșit să-și spună părerea despre subiect. Cu atât mai puțin să îi ceară demisia ministrului de Interne.

Lucian Bode si Nicolae Ciuca Foto: Inquam Photos - Sabin Cirstoveanu

Cu o excepție, deputatul Dan Vîlceanu, cel pe care Lucian Bode l-a succedat în funcția de secretar general al PNL.

Mai mult, Vîlceanu îi cere demisia și lui Nicolae Ciucă, acuzat și el de plagiat în teza de doctorat, amintind că au fost două cazuri de miniștri care au plecat din Guvern ca urmare a unor scandaluri de presă similare. Deși nu nominalizeză, el se referă la Florin Roman și Sorin Cîmpeanu, foști ministri la Digitalizare și Educație.

„Doi colegi de partid au demisionat din funcția de ministru în urma unor subiecte de presă privind acuzații de plagiat pentru a nu face rău partidului. Există în schimb și colegi care se agață de funcții indiferent cât de mult rău fac PNL. Mă refer, evident, la Nicolae Ciucă și Lucian Bode. De peste un an sunt subiectul unor acuzații de plagiat. Au avut timp suficient să facă toate demersurile de clarificare necesare. Astăzi a apărut si o poziție oficială a UBB în legătură cu domnul Bode. Eu cred că este momentul ca domnii Bode si Ciucă să se gândească și la partid și să demisioneze”, a scris Vîlceanu pe Facebook.

El amintește că a demisionat din Guvern, unde era ministru al Fondurilor europene, odată cu mazilirea lui Florin Cîțu, explicând că a ales să nu alimenteze un scandal care ar fi afectat grav PNL.