Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a solicitat joi instanţei arestarea unui bărbat acuzat că a furat dintr-un magazin patru conserve de ton în valoare de 39 lei, însă judecătorii au dispus ca acesta să fie pus în libertate, relatează Agerpres.

Sala judecataFoto: Kitsdesign / Sciencephoto / Profimedia

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa a propus judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Constanţa au cerut arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 03.11.2022, a inculpatului cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Potrivit Parchetului, pe 1 noiembrie 2022, în jurul orei 23.20, bărbatul a „sustras” dintr-un magazin din municipiul Constanţa „un pachet ce conţinea 4 conserve de ton Rio Mare, părăsind magazinul fără a îl achita, cauzând astfel un prejudiciu de 39,66 lei (nerecuperat până în prezent)".

Judecătorii, în schimb, au respins cererea procurorilor și a dispus „punerea de îndată în libertate a inculpatului D. I. - B, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză”.