Poliţiştii structurilor de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT fac, miercuri dimineaţă, 82 de percheziţii domiciliare în 12 județe, în dosare care vizează trafic de droguri de risc şi mare risc, peste 150 de persoane urmând să fie duse la audieri.

Perchezitii ale oamenilor legiiFoto: AGERPRES

Dosarele instrumentate de DIICOT - Serviciile Teritoriale Alba, Cluj şi Galaţi şi Biroul Teritorial Sibiu vizează infracțiuni de trafic de droguri de risc şi mare risc, iar perchezițiile au loc în 12 județe.

Astfel, au loc 35 de percheziții în județele Alba și Cluj, pentru trafic de droguri de risc, fiind vizate persoane, care în perioada 2021 – 2022 au procurat, deținut și comercializat droguri din categoria celor de risc (canabis), dar și noi substanțe psihoactive mai multor consumatori din Alba Iulia, Aiud, Teiuș, Turda, Gherla, precum și în mai multe localități din zona Munților Apuseni. Peste 120 persoane vor fi duse la DIICOT Alba Iulia pentru audieri.

Alte 36 de percheziții au loc în municipiile Turda, Câmpia Turzii și comuna Mihai Viteazu, județul Cluj și în județul Maramureș, pentru trafic de droguri de risc și mare risc, deţinere de droguri de risc și mare risc, fără drept, pentru consum propriu, precum și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive. Sunt puse în aplicare 17 mandate de aducere.

Șapte percheziții sunt făcute în județul Galați, într-o cauză privind trafic de droguri de risc, prin înființarea și întreținerea unor culturi de canabis, indoor, în scopul comercializării către consumatori din județul Galați, iar în județul Sibiu au loc 4 percheziții, fiind vizate persoane care în perioada 2021 – 2022 au comercializat droguri din categoria celor de mare risc (4 CMC), dar și noi substanțe psihoactive mai multor consumatori din județul Sibiu. Peste 20 de persoane vor fi audiate la DIICOT Sibiu.