Poliţiştii de frontieră de la Foeni, judeţul Timiş, au depistat două autoturisme, în valoare de 20.000 de euro şi respective 9.000 euro, căutate de autorităţile din Italia şi Suedia. Cele două maşini erau conduse de cetăţeni sârbi care încercau să intre în România, relatează News.ro.

Politia de FrontieraFoto: Facebook/ Politia de Frontiera Romana

Prima maşină a fost depistată sâmbătă, la Punctul de Trecere a Frontierei Foeni, unde s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control un cetăţean sârb, în vârstă de 23 de ani, conducând un autoturism marca Mercedes CLA.

„La controlul de frontieră, în urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat faptul că autovehiculul figurează ca 'bun căutat pentru confiscare", alertă introdusă de autorităţile din Suedia, în anul 2022. Autoturismul, în valoare de 20.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul instituţiei”, transmite Poliţia de Frontieră, duminică, într-un comunicat de presă.

Câteva ore mai târziu, la acelaşi Punct de Trecere a Frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control un alt cetăţean sârb, în vârstă de 25 de ani, conducând un autoturism marca Opel Insignia.

„La controlul de frontieră, în urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat faptul că autovehiculul figurează ca "bun căutat pentru confiscare", alertă introdusă de autorităţile din Italia, în anul 2022. Autoturismul, în valoare de 9.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul instituţiei”, se mai arată în comunicat.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire.