Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a afirmat că nu îşi doreşte ca o parte dintre turişti să plece nemulţumiţi de pe litoralul românesc din cauza neregulilor întâlnite aici şi a menţionat că reprezentanţii instituţiei pe care o conduce vor fi prezenţi în această vară la malul mării pentru a se asigura că sezonul estival va fi în regulă, potrivit News.ro.

Foto:

Horia Constantinescu a fost întrebat, vineri, în Mamaia, la ce ar trebui să se aştepte agenţii economici de pe litoral în acest sezon estival de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.

"Vom verifica cazierul comercial al fiecăruia dintre cei evaluaţi, vom şti dacă şi în anii trecuţi l-am povăţuit. Dacă lucrurile în schimb au încremenit în timp din perspectiva operatorului economic, cu siguranţă vom aplica sancţiuni, fie şi cu avertisment, cu menţiunea că odată aplicată o sancţiune şi neaplicată şi neasumată de către operatorul economic şi repetată în mai puţin de şase luni poate conduce la suspendarea activităţii acestuia. Nu ne dorim aşa ceva, dar, cu siguranţă, în acelaşi timp nu ne dorim ca o parte dintre turişti să plece în continuare nemulţumiţi de pe litoralul românesc către alte zone de litoral din alte ţări, aşa că vom fi aici prezenţi pentru a ne asigura că vom avea un sezon în regulă, la nivelul aşteptărilor celor care aleg să îşi petreacă sezonul în România", a declarat el.

Întrebat ce alte aspecte vor mai viza controalele ANPC pe litoral, Horia Constantinescu a răspuns:

"Suntem mai mult decât decişi să transmitem un mesaj ferm legat de caşcarabete, aşa cum le numeam încă din urmă cu cinci ani. Ele pare că rezistă în continuare, par o formă de ciuperci, apar după fiecare ploaie, după fiecare primăvară, litoralul, în unele dintre zonele acestuia, se umple de comerţ la tonetă fără să aibă măcar apă pentru a spăla bruma de ustensile, fără să aibă niciuna dintre dotările necesare. De aceea, suntem decişi să îi trimitem înapoi acasă pe cei care cred că îşi pot încerca norocul încă o dată pe litoralul românesc”.