Generalul în rezervă Florin Mihalache, fost director adjunct al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale în perioada 2001-2005, a fost trimis în judecată de DNA după ce ar fi fost prins în flagrant primind mită 75.000 de euro de la administratorul unei firme, căruia inițial îi ceruse o mașină de lux. Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că Mihalache ar fi verificat cu o lampă UV toate cele 310 bancnote primite, pentru a nu avea înscise pe ele "mită" sau "flagrant".

Sediul DNAFoto: Victor Cozmei / HotNews.ro

DNA a anunțat, miercuri, trimiterea în judecată a fostului adjunct al șefului STS, fără a-i menționa numele, pentru trafic de influență, spălarea banilor și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

El se află sub control judiciar.

Potrivit DNA, în perioada august 2021 - ianuarie 2022, aceasta i-ar fi cerut în mod repetat administratorului unei firme (martor în cauză) inițial un autoturism de lux, iar ulterior contravaloarea acestuia - 75.000 de euro. El ar fi cerut mita "pentru a-și exercita influența pe care a lăsat să se înțeleagă că o are asupra unui alt om de afaceri cu care martorul avea mai multe litigii comerciale, în scopul stingerii acestora", afirmă DNA.

Concret, „intervenția” celui reținut trebuia să se finalizeze cu încheierea unei tranzacții privind stingerea tuturor litigiilor aflate pe rolul instanțelor din București și achitarea de către una dintre societățile controlate de omul de afaceri către firma martorului a unor datorii de aproximativ 1.500.000 euro, spun procurorii.

Pentru a disimula proveniența sumei pe care ar fi urmat s-o primească pentru „serviciile” sale, în 6 ianuarie el ar fi încheiat cu martorul un contract fictiv de împrumut.

În 12 ianuarie, el ar fi primit cei 75.000 de euro pretinși, fiind prins în flagrant și reținut atunci de către procurori.

Surse judiciare declarau pentru HotNews.ro că Mihalache a fost prins pe stradă, în sectorul 1, după ce primise banii. Conform surselor judiciare citate, când ar fi primit banii el ar fi scos o pereche de mănuși chirurgicale și o lampă UV, verificând toate cele 310 bancnote primite, pentru a nu avea înscise pe ele "mită" sau "flagrant".

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București, cu propunerea de menținere a controlului judiciar.

Florin Mihalache este general în rezervă și a fost director adjunct al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale în perioada 2001-2005, când șef al statului era Ion Iliescu.