Un profesor de 46 de ani de la un Colegiu Tehnic din municipiul Codlea, județul Brașov, a acționat timp de cel puțin patru ani, între 2018 și 2022, ca un prădător sexual printre elevele sale minore: a căutat să obțină avantaje sexuale sau a inițiat relații amoroase de lungă durată, vizându-le în special pe adolescentele aflate în situații vulnerabile, arată un reportaj Recorder.ro.

Ustensile scolareFoto: Profimedia Images

Deși în ultima jumătate de an problema a fost cunoscută de o parte dintre colegii profesorului și de directoarea instituției, nimeni nu a luat nicio măsură împotriva comportamentului său. Mai mult, conducerea colegiului din Codlea a încercat în ultimele săptămâni să mușamalizeze cazul, negând cu vehemență existența situației și aranjând împreună cu profesorul o demisie din motive personale.

Indiferența sistemului n-a rămas însă doar la nivelul școlii: inspectorul școlar general al județului Brașov ne-a recunoscut, nonșalant, că a auzit despre cazul profesorului de la Codlea, dar n-a depus niciun efort să afle adevărul, întrucât nu a primit o plângere oficială.

Citește pe Recorder.roîntregul reportaj.