Continuarea grevei STB în pofida deciziei Tribunalului București de suspendare a acesteia denotă o lipsă de încredere în justiție, care ar trebui să pună pe gânduri pe toată lumea - de la judecători, până la procurori și parlamentari, a declarat vineri ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

Sala judecataFoto: Kitsdesign / Sciencephoto / Profimedia
  • "Este foarte grav, pentru că asta înseamnă ignorare și a legii, și a justiției și trebuie să pună pe gânduri pe toată lumea - de la judecători, până la procurori și parlamentari.
  • Până unde mergem cu ignorarea legii în acestă țară? Ce trebuie să facem ca urgent să recăpătăm încrederea în lege și în justiție, pentru ca atunci când spunem lege toată lumea să se alinieze, când spunem justiție toată lumea să tacă din gură și să pună în aplicare deciziile justiției?
  • Este o lipsă de încredere la care a contribuit mai toată lumea (...)
  • În absența acestui principiu, de respectare a hotărârilor judecătorești, totul devine, încet-încet, haos
  • Este inadmisibil", a spus Predoiu, într-o conferință de presă.

Greva angajaților Societății de Transport București și implicit haosul din trafic continuă și vineri, în ciuda deciziei judecătorești care a stabilit suspendarea grevei și reluarea activității. Executorii judecătorești au mers vineri dimineață la sediile autobazelor pentru a afișa decizia instanței, în timp ce primarul Capitalei, Nicușor Dan, s-a întâlnit cu conducerea societății.

El a avertizat că angajații STB care nu respectă hotărârea judecătorească săvârșesc o infracțiune. De asemenea, Nicușor Dan a cerut PSD să se pronunțe dacă susține greva sau dacă îi retrage sprijinul consilierului PSD Vasile Petrariu, liderul sindicatului care a organizat protestul.