Ministerul Justiției, noi justificări despre majorarea salariilor magistraților și implicit a pensiilor speciale: Au fost sute de decizii în instanță pentru necorelări ale legilor / Care este impactul bugetar al creșterilor

de I.H.     HotNews.ro
Luni, 10 ianuarie 2022, 19:54 Actualitate | Esenţial


Sala judecata
Foto: Kitsdesign / Sciencephoto / Profimedia
Ministerul Justiției aduce noi clarificări privind majorarea salariilor magistraților și implicit a pensiilor speciale, susținând că necorelarea legilor adoptate succesiv în ultimii 10 ani, prin care sunt stabilite salariile și pensiile în sistem, a dus la sute de decizii definitive pronunțate de instanțe în favoarea magistraților. Ministerul Justiției mai spune că pentru aceste majorări prin bugetul de stat s-au alocat aproximativ 80 de milioane de lei, iar în 2021, când nu s-a procedat în acest fel, s-au cheltuit sute de milioane de lei, incluzând dobânzi, penalități, cheltuieli judiciare și de executare silită, în urma proceselor deschise de magistrați.

Salariile magistraților vor crește din nou, după ce a fost majorată de la 465 la 605 lei Valoarea Sectorială de Referinţă (VSR) - indicele în baza căruia se calculează acestea. Astfel, vor cește și pensiile speciale, pentru că acestea sunt raportate la drepturile salariale aflate în plată.

Ministerul Justiției a transmis, luni seară, noi clarificări, spunând că salariile și pensiile în plată sunt stabilite prin legi adoptate succesiv în ultimii 10 ani., iar aceste legi sunt necorelate și au dat naștere la numeroase litigii între salariați din multe familii ocupaționale și Guvern, inclusiv în domeniul Justiției.
 • "Consecința acestor necorelări a fost apariția a sute de decizii definitive pronunțate de instanțe, inclusiv ICCJ, care au impus cu obligativitatea interpretării definitive aplicarea unui coeficient salarial în întreaga familie ocupațională Justiție. Inclusiv CCR a fost sesizată și s-a pronunțat în acest sens.
 • MJ nu poate ignora aplicarea unei hotarâri judecătorești definitive care i se adresează obligatoriu. Neaplicarea cu bună știință a unei astfel de hotărâri ar fi pedepsită de lege", susține Ministerul Justiției.
Instituția condusă de Cătășin Predoiu mai spune că aceste hotărâri definitive "au impus emiterea ordinului ministerial care nu face altceva decât să prescrie ordonatorilor secundari și terțiari aplicarea legilor așa cum au fost ele interpretate prin hotărâri definitive, inclusiv ale ICCJ și ale CCR".

Ministerul Justiției afirmă că pentru aceste majorări prin bugetul de stat s-au alocat aproximativ 80 de milioane de lei:
 • "La rândul lor, instanțele, nu au majorat salariile prin decizii, ci au făcut o corectă aplicare a reglementărilor în ansamblu. De aceea, dacă există o problemă, ea rezidă în necorelările legislative.
 • MJ a procedat la emiterea acestui ordin pe baza prevederilor legii bugetului de stat, prin care i s-au alocat fonduri în acest sens. În acest fel, MJ a evitat plata unor sume majorate de dobânzi, penalități, cheltuieli judiciare și de executare silită.
 • (Fondurile alocate au fost de aproximativ 80 milioane lei. În 2021, când nu s-a procedat în acest fel, fondurile cheltuite au fost sensibil mai mari, din cauza acestor cheltuieli colaterale, de sute de milioane)".
Ministerul Justiției mai arată că soluția pentru rezolvarea problemei este o lege a salarizării unitare în sistemul judiciar, a puterii judecătorești și enumeră decii ale CCR și ICCJ privind salariile magistraților.
 • "OUG 20/2016 a introdus în sistemul ocupațional justiție un nou VRS, de 605 lei, dar limitat numai la o clasă din familia ocupațională, respectiv la serviciile de probațiune.
 • Această prevedere a condus la declanșarea unor valuri de procese, motivate de faptul că drepturile salariale ale altor clase din aceeași familie ocupațională, Justiție, sunt greșit calculate.
 • Prin Decizia Curții Constituționale nr. 794/2016 s-a admis excepția de neconstituționalitate a art.31 alin.(11) din OUG nr.57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, și s-a reținut că „nivelul maxim al salariului de bază/indemnizației de încadrare care trebuie să includă și drepturile stabilite sau recunoscute prin hotărâri judecătorești definitive sau irevocabile/definitive urmează să se stabilească prin raportare la aceeași funcție, grad, gradație, vechime în muncă și în specialitate, aceleași condiții de studii, din cadrul întregii categorii profesionale, respectiv familii ocupaționale, indiferent de instituția sau autoritatea publică”. Pe scurt, CCR a stabilit implicit că VRS 605 trebuie extins la toată familia ocupațională Justiție.
 • De asemenea, prin Decizia nr. 55/2021 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei s-a stabilit că VRS 605 vizează pe toți ordonatorii principali de credite din sistemul judiciar. Decizia a dezlegat cauza privind examinarea sesizării formulate de Curtea de Apel Piteşti - Secţia I civilă în Dosarul nr. 757/90/2020 în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile, în considerarea căreia, „analiza jurisprudenţei naţionale relevă, (…) că deja au fost pronunţate hotărâri judecătoreşti definitive, care au recunoscut dreptul magistraţilor la o indemnizaţie calculată pe baza valorii de referinţă sectorială de 605,225 lei, incidentă în cadrul familiei ocupaţionale "Justiţie" şi care îi vizează pe toţi ordonatorii principali de credite din acest sistem”.

Ce salarii au acum magistrațiiLa acest moment, salariul mediu net în sistemul judiciar (judecători, procurori, grefieri, personal conex, consilieri probațiune) este de 8.765,5 lei.

Care este salariul mediu net pentru fiecare categorie, înainte de majorarea valorii de referință:
 • Judecător 13.369 lei
 • Procuror 13.473 lei
 • Grefier 5.232 lei
 • Personal conex 2.988 lei
 • Consilieri probațiune 4.985 lei
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

13638 vizualizari

 • +44 (46 voturi)    
  Hmm! (Luni, 10 ianuarie 2022, 19:59)

  HChifteluta [utilizator]

  Dar necorelari cu pedofili care muncesc la gradinite, cu puscariasi care au facut 10% din pedeapsa, cu interlopi care zburda in libertate, cu ucigasi pe sosele care iau cu suspendare, cu corupti achitati, astea nu se mai pun la socoteala?
  • +34 (38 voturi)    
   tu vorbesti... (Luni, 10 ianuarie 2022, 20:41)

   exilatul [utilizator] i-a raspuns lui HChifteluta

   de ..."sporuri de toxicitate" care nu se pun la socoteala...asa cum unii functionari au""spor de calculator"...e normal ca in tara incultilor si hotilor sa se dea ..."sporuri"...
 • +35 (37 voturi)    
  Am înțeles, luati de la elevii silitori (Luni, 10 ianuarie 2022, 20:04)

  relax4 [utilizator]

  Și dati la găștile super bogate. Ce nevoie are România de 800.000 elevi care învață bine?

  Ca tot invocati legile, un elev cu părinti săraci care se culcă flămând, nu are bani de carti, transport nu e și el cetățean român să îi se aplice dreptul la Educație, La demintate, le egalitate de șanse?
  • -8 (8 voturi)    
   Nu am inteles ce ai inteles tu (Marţi, 11 ianuarie 2022, 8:07)

   bufnitaroz [utilizator] i-a raspuns lui relax4

   Anul trecut desi mai toti elevii au stat pe tiktok, au ascultat manele, au sporovait pe placul lor in timpul orelor online, ce sa vezi calitatea invatamantului a crescu cam de 5 ori.
   Da: 50% din elevi au luat la testele date online note cale le-au dus mediile peste 8,50.
   'Hot esti mah', expresia care doar in limba romana nu are sens peiorativ. In orice alta limba hotul este incriminat din principiu, pana si in biblie. La noi nu, la noi inseamna ca esti istet si descurcaret.
   Acum daca voi considerati ca progeniturile voastre sunt niste genii, care in acelasi timp se joaca minecraft, fac un pic de web chat, asculta manele mai si reusesc sa fie atenti la orele online (asa cum sunt ele - penibile) si in plus sa faca si testele singuri fara parinti si internet de nota 9-10...
   Bursele de merit trebuie sa fie de merit, nu pe furaciune, nu de alta dar tot voi va turati cand va fura boul asta mic acum cu oul...
 • +31 (37 voturi)    
  Ai mai batut un cui in sicriul PNL-lui (Luni, 10 ianuarie 2022, 20:05)

  floriniulian [utilizator]

  Probabil ca la anul,vor mai emigra inca 500.000 de tineri.

  Sa vedem cine va mai plati aceste hotii de pensii aberante speciale/serviciu Predoiule.

  Securistii care ies la pensie la 40 de ani in nici un caz.

  Inca o demonstratie ca aceasta tara este condusa de statul securisto mafiot si nu de Parlament.

  Tara este in faliment cu 140 de miliarde euro datorie toti cheltuiti pe pensii speciale/serviciu aberante si un aparat bugetar fara numar incompetent si corupt.

  PSD=PNL=slugile statului securisto mafiot care guverneaza de facto aceasta tara datorita coruptilor analfabeti si fara coaie din Parlament.

  Votul este INUTIL.
 • +37 (39 voturi)    
  m-ati convins dl Ministru (Luni, 10 ianuarie 2022, 20:07)

  Dofe [utilizator]

  M-ati convins ca nu doriti sa schimbati nimic, dati explicatii crezand ca suntem prosti. Rezultatele veti vedea la urmatoarele alegeri. Votez cu acelasi partid de 30 de ani. A venit momentul sa fac o schimbare, provocarea personala va fi sa conving inca 100 de oameni sa faca la fel.
 • +34 (34 voturi)    
  de ce nu ai decenta? (Luni, 10 ianuarie 2022, 20:07)

  kostake [utilizator]

  Mai draga, stai ascuns o perioada, coada de topor ce esti. Nu vreau beneficii speciale, doresc doar un sistem corect.
 • +39 (39 voturi)    
  ...sa va fie rusine... (Luni, 10 ianuarie 2022, 20:08)

  tacanel [utilizator]

  ,,,un judecator are acum salariul mediu de 12 ori mai mare decat salariul mediu pe economie, si va castiga si mai mult dupa majorare...nu-i de mirare ca prin hotararile ccr si iccj ei isi majoreaza salariile de cate ori vor...halal justitie sociala...
 • +25 (27 voturi)    
  Eu (Luni, 10 ianuarie 2022, 20:50)

  VARCIOROVA [utilizator]

  ma intreb: magistratii ce au de spus? Li se pare normal? Daca da....nu mai am nicio intrebare.
 • +18 (24 voturi)    
  Cu Predoiu in frunte, Obtinem victorii multe (Luni, 10 ianuarie 2022, 21:00)

  DomnuTrandafir [utilizator]

  Vai de mama voastra!

  Justitia o fraza de danşii inventata, zicea poetul.

  Prăbușit în sondaje la cota de avarie, Klaus Iohannis a rămas șeful statului doar cu titulatura cu trei ani înainte să-și încheie mandatul la Cotroceni.

  Klaus Iohannis nu-și mai asumă azi nicio decizie importantă și fuge de propriul popor.

  Nu mai organizează conferințe de presă, evită ieșirile în spațiul public.
  Imaginea președintelui s-a făcut țăndări și în afara țării.

  România a fost văzută mai degrabă ca o înfrățire politică a două mari partide, PNL și PSD, dornice să-și împartă în liniște prada.

  Abandonând total calea reformelor esențiale din justiție, cu care și-a câștigat de fapt ambele mandate, președintele Klaus Iohannis riscă să termine cel de-al doilea mandat în genunchi.
  Dacă îl va termina.

  Deja se califică pentru poziția de cel mai slab președinte de după 90, fără să lase nimic semnificativ în urma sa după zece ani la Cotroceni.

  Klaus Iohannis s-a bătut singur.
  Cu Pedoiu lui cu tot!
 • +22 (24 voturi)    
  Toți tac pentru ca beneficiază sau vor beneficia (Luni, 10 ianuarie 2022, 21:06)

  Koczka [utilizator]

  Șirul abuzurilor și nedreptăților strigătoare la cer continua. Oare de ce Avocatul Poporului, partidele politice, Președintele sau Președinții celor doua Camere, alte instituții bugetare cum ar fi cea care sancționează discriminarea de orice natura, alte ONG-uri, Asociații ale Pensionarilor, nu reacționează fata de aceasta monstruoasa discriminare ?
  Sa aplici o indexare dubla unor categorii speciale de pensionari și sa majorezi salariile unei categorii de bugetari când tocmai se impune înghețarea salariilor bugetarilor este nu numai imoral si abuziv dar ma8 ales ilegal și anticonstitutional ( poate ar fi edificator cum s-ar pronunța și CCR-ul deși nu ar:trebui sa judece persoane direct beneficiare ).
 • +22 (24 voturi)    
  Minciuna incepe cu acest VRS (Luni, 10 ianuarie 2022, 21:10)

  DomnuTrandafir [utilizator]

  "majorată de la 465 la 605 lei "

  Valoarea Sectorială de Referinţă (VSR)
  - indicele acesta in procente s-a majorat cu 30!
  Nu cu 20% cat a dat cu goarna acest Predoiu.

  Atentie ca salariile nete ale magistratilor cresc cu 30%.
  Si pensiile speciale tot asa!

  Sa faci o facultate de carton si sa te puna pila de la partid in randul magistratilor!
  • +3 (3 voturi)    
   Problema pentru noi românii care (Marţi, 11 ianuarie 2022, 10:09)

   Rescator [utilizator] i-a raspuns lui DomnuTrandafir

   muncim din greu este dacă *justițiabilii* au sau nu
   o limită a lăcomiei.Cum poate justifica nefericitul
   Predoiu pensiile de 50.000-78.300 ale unor judecători
   și procurori,în condițiile în care 50% dintre români
   trăiesc sub pragul sărăciei ,iar acum cu inflația de
   peste 10% și cu facturi de 2-3 ori mai mari se
   pregătesc de cimitir.Jalnică țară oligarho-hoțomană
   avem!
 • +25 (25 voturi)    
  Oare cat e de constitutional (Luni, 10 ianuarie 2022, 21:11)

  Milka Man [utilizator]

  ca o anumita categorie de personaje sa decida ce este legal si ce nu in privinta propriilor privilegii? Oare daca merge pensionarul care a lucrat 40 de ani sa se planga, il baga cineva in seama? Nu cumva este neconstituitional sa iei decizii atunci cand te afli in conflict de interese? Nu am vazut niciodata atata nesimtire si un un parlament (cu litere mici) mai delasator ca asta...Rusine, din nou, stimate gunoaie!
  • +1 (1 vot)    
   nu (Marţi, 11 ianuarie 2022, 10:38)

   ionoi [utilizator] i-a raspuns lui Milka Man

   Nu este..e logic..
   Aceste salarizari ..nu trebuie negociate..astea trebuie discutate doar la ...CSM...si parlament..si revizuite cu inflatia..punct! altfel cum eu...sa judec pentru confrati ai mei si implicit pt mine...e un absurd evident si mai concret un "smen' ...scump!
   • 0 (0 voturi)    
    TEMEI LEGAL (Marţi, 11 ianuarie 2022, 17:59)

    PL-G [utilizator] i-a raspuns lui ionoi

    Orice act normativ cu forta juridica inferioara, mai putin O LEGE (cu exceptia Deciziei CCR- general obligatorie) !!!!
 • +20 (22 voturi)    
  Legalism (Luni, 10 ianuarie 2022, 21:27)

  n.dumiritu [utilizator]

  Salariile modificate in domeniul Justitei vor avea la baza urmatoarele:
  - OUG 20/2016 contestata
  - o exceptie de constitu.... a CCR pt. un art.31 alin.(11) din OUG nr.57/2015
  - o decizie a ICCJ din 2021
  - ordin de ministru MJ din 30 decembrie 2021

  Pe baza astora, bugetul e pus la plata miliarde de lei anual. Unde e legea de aprobare? Poti justifica majorari de salarii intr-un domeniu al statului doar prin decizii de curti? Da, in Romania. Din nou: unde e legea prin care guvernul se obliga la plata a cel putin inca 1 mld lei (majorare de 25% la un buget de 5 mld) drepturi salariale catre sistemul judiciar?

  Asta vine din curtea oamenilor care verifica si aplica legi. Probabil ca le este foarte la indemina hatisul legislativ, echivocul, fuga de asumare a politicienilor si multe altele. Au guvernele si legile cu care pot obtine tot ce doresc. Ce si-ar putea dori mai mult?

  Iar sfidarea MJ intrece orice masura: "va scutim sa le platim si dobinzi daca le dam cit ne cer deindata; sa ne multumiti ca va facem un serviciu." Am crezut ca Predoiu e un om de onoare; e doar un instrument.
 • -4 (20 voturi)    
  da! (Luni, 10 ianuarie 2022, 21:29)

  cucuveauamov [utilizator]

  sa creasca cat mai mult salariile, d'aia am iesit in Piata Victoriei cu luminitele spre cer, sa aparam justitia! eu merita tot!
  • +4 (4 voturi)    
   ... (Marţi, 11 ianuarie 2022, 9:49)

   mihai_mi [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   Sa stii ca daca ceva nu e alb nu inseamna automat ca e negru! De exemplu: daca America nu e ok nu inseamna ca maica rusia e laptele si mierea!!!
 • +17 (17 voturi)    
  (v)orbeste lumea ... (Luni, 10 ianuarie 2022, 21:34)

  nu conteaza cine zice [utilizator]

  cum oare sa mai respecti un beneficiar de asa ceva ...??? cata miselie ...
 • +10 (12 voturi)    
  Cu deciziile pe abuzurile statului (Luni, 10 ianuarie 2022, 21:41)

  hsl [utilizator]

  în starea de alertă cum facem?
  Sau dacă nu e afectat financiar statul, ne doare-n c*r că se încalcă drepturile cetățenilor?
 • +19 (19 voturi)    
  Sa recapitulam: (Luni, 10 ianuarie 2022, 21:42)

  Alexos [utilizator]

  "La rândul lor, instanțele, nu au majorat salariile prin decizii, ci au făcut o corectă aplicare a reglementărilor în ansamblu"

  Cu alte cuvinte, au interpretat legea cu rea vointa, pentru a-si favoriza interesele. Orice judecator cu un dram de constiinta profesionala ar fi refuzat sa judece procese de acest gen, existand un urias conflict de interese. Dar judecatorii nostri nu sunt demni si nu-si respecta profesia, sunt pur si simplu lacomi si doresc cat mai multe privilegii.
  In ce alt domeniu au mai aparut astfel de cresteri uriase ale drepturilor restante? Ca doar legislativul nu a uitat sa coreleze legi doar in domeniul justitiei? Niste hoti, furt cu legea-n mana...
  Sfatuiti-va copii sa plece afara, si plecati dupa ei, nu are sens sa platim magarii astia....
  • +10 (14 voturi)    
   relax (Luni, 10 ianuarie 2022, 22:43)

   srpc [utilizator] i-a raspuns lui Alexos

   de multi ani personalul din Justitie primeste mereu bani "din urma", fiindca sunt procese nonstop pe tema asta care, ciudat lucru, sunt castigate invariabil de "oamenii legii"
 • +14 (16 voturi)    
  Platiti pentru protectie (Luni, 10 ianuarie 2022, 22:30)

  ilex2013 [utilizator]

  Atat timp cat, Parlamentul,Guvernul si autoritatile publice sunt de fapt o adunatura de infractori, corupti si incompetenti, magistratii si politistii vor prospera si vor avea privilegii cat cuprinde. Justitia si politia sunt scuturile protectoare ale infractorilor care ne conduc si pe care i-am ales in fruntea noastra, altfel probabil mai mult de jumatate din ei putrezeau in puscarie, asta in cel mai fericit caz...
  • +2 (2 voturi)    
   Sunteti in eroare (Marţi, 11 ianuarie 2022, 18:01)

   PL-G [utilizator] i-a raspuns lui ilex2013

   Majorarea in discutie priveste DOAR pe MAGISTRATI si nicidecum pe politisti sau militari
 • +12 (16 voturi)    
  asadar (Luni, 10 ianuarie 2022, 23:06)

  srpc [utilizator]

  De ani de zile, personalul din Justiţie ba capătă creşteri salariale, ba îi vin bani “din urmă”, totul ca urmare a unor procese în care judecătorii îşi judecă propriile cereri de sporire a veniturilor.
  Intrebaţi despre acest gigantic conflict de interese, politicienii răspund: “asa e peste tot în lume, cine să le judece solicitările dacă nu tot ei”?
 • +14 (16 voturi)    
  Am o curiozitate (Luni, 10 ianuarie 2022, 23:26)

  n.dumiritu [utilizator]

  Daca au vazut ca in OUG-ul ala 20/2016 a aparut o discriminare care avantaja pe o mica parte dintre ei, de ce nu au cerut anularea OUG-ului, revenirea la situatia dinaintea lui?

  Nu, pe portita bagata de exceptia se inghesuie sa intre toti. Nu ii revolta privilegiul, ci il ocrotesc si il solicita si pentru ei, asteptind clipa prielnica in care se vor infrupta in liniste si ei. Daca apare o discriminare undeva, o saluta, o incurajeaza, ii dau tircoale admirative. Cred ca am spus destul despre JUSTITIA din Romania.
 • +10 (12 voturi)    
  Normal ca sunt bani de dat daca au scumpit tot (Luni, 10 ianuarie 2022, 23:55)

  Dodel540 [utilizator]

  In ultimele luni au crescut:
  - preț curent.
  - preț gaze.
  - accize carburanți.
  - asigurari Rca.
  - taxe locale(pe locuri de parcare).


  Pentru toate aceste scumpiri statul işi ia cotă parte
  prin Tva.
  E normal sa fie bani gârlă de împărțit la categoriile profesionale (aka sclavi) pe care vrei să le manevrezi.

  Chiar, profesorilor cu cât li s-au mărit salariile? Haha ,jmi vine sa râd si cu k..l.. Oare mai fac greva anunțată sau li s-a dat un oscior sa roadă pana anul viitor?
 • +11 (13 voturi)    
  Saracii, ce se mai zbat ei pt tara! (Marţi, 11 ianuarie 2022, 1:42)

  Fu Leng [utilizator]

  Se ajungea la razboi civil daca nu li se dadeau mariri peste mariri. Niste eroi, sa-i aplaudam.
 • +12 (14 voturi)    
  In Romania va mai urma o revolutie (Marţi, 11 ianuarie 2022, 1:48)

  Zentrix [utilizator]

  Asistam la exact ce facea Ceausescu si PCR. Puterea, indifeferent ca este executiva, legsilativa sau judecatoreasca isi acorda puteri eterne, de regula prin ordonante de urgenta. Vedem in jur exemple, Bielorusia, Kazahstan, Turcia.
 • +7 (7 voturi)    
  puterea legislativa (Marţi, 11 ianuarie 2022, 7:30)

  copturie [utilizator]

  trebuie sa corecteze de urgenta atacul asupra statului de drept realizat de puterea judecatoreasca care isi decide singura asupra unor drepturi si privilegii.O modalitate ar fi sa modifice legea privitoare la sporurile magistratilor, practic sa le taie toate sporurile, sa vedeti ce economie o sa faca atunci Predoiu.Daca ei isi dau prin decizii judecatoresti bani din urma, am vazut ca cei de la ICCJ primesc salarii totale de 40 de mii de lei lunar cu tot cu drepturile restante castigate in instanta, adica date tot de ei, atunci Parlamentul sa le taie salariile actuale prin modificarea legii salarizarii, pentru mentinerea justului echilibru intre salarizarea categoriilor de salariati de la stat.
  • +1 (1 vot)    
   precizare (Marţi, 11 ianuarie 2022, 18:08)

   PL-G [utilizator] i-a raspuns lui copturie

   In afara unui impresionant registru de sporuri, cu sau fara caracter permanent, in calculul pensiei magistratului intra multe elemente care NU sunt de natura salariala (drepturi banesti de recuperat pe baza PROPRIILOR decizii din instante, contravaloarea concediilor neefectuate, s.a), ceea ce nu se intampla potrivit unor alte legi speciale. Astfel, proportia dintre partea contributiva si cea necontributiva a pensiei unui magistrat este de 1:9 !!!
 • +8 (8 voturi)    
  I-auzi: deciziile instantelor (Marţi, 11 ianuarie 2022, 8:08)

  DorinDor [utilizator]

  Ce surpriza, dragii de ei judecatori s-au pronuntat in favoarea majorarii salariilor in sute de cazuri. Cine ar fi crezut…?
 • +9 (9 voturi)    
  Furie si scârbă! (Marţi, 11 ianuarie 2022, 8:12)

  L. [utilizator]

  Asta am simțit la aflarea marii realizări a Predoiului Nostru Liberal!
  Justiția actuală nu merită nici salariile, nici pensiile și nici privilegiile acordate.
  Infractorii rămân cu ceea ce fură iar pedepsele primite arareori sunt doar simbolice.
  Politicienii și înavuțiții sfidează orice lege fără teamă de justiție.
  Oamenii buni și integri părăsesc România, pentru că nu au loc de impostori, infractori și de ticăloși.
  Majoritatea părinților gândesc la un viitor pentru copiii lor, în afara României.
  Cei care au comentat mai sus, au exprimat mai bine ca mine, nemulțumirile față de justiția română.
  Trebuie să facem ceva ca să oprim acest dezastru.
 • +2 (2 voturi)    
  Bravo natiune, stralucit viitor!!! (Marţi, 11 ianuarie 2022, 9:52)

  COCH [utilizator]

  Cum n u iesiti in strada pentru apararea impartitorilor de nedreptate??? Maririle lor sunt prea mici!!! Muncesc prea mult!!! Ies la pensie prea tarziu si au pensii si pensii speciale prea mici!!! Ambasadele ce fac?? Aloooo, ambasada americii, frantei, italiei, germaniei, suediei, ce facetiiiii? Comisia europeana doarme?? Aurul ce face???? Aaaaa, va e frica!! A enspea putere in stat a pus laba pe hotiile voastre si va adus in tacere. Lasati ca producem noi pentru ei. La noi fiecare banut e muncit, e plus valoare. La ei? Nedreptate, coruptie, minciuna, danileti cu piscine, insule virgine, mii de locuite si terenuri. La noi, asteptari de a fi recunaocuta munca, acordul global, orele suplimentare...fiecare bunut cu chin si sudoare. La ei dosare de revendicari salarii si pensii, nu pot astepta. La ni, da!!! Ei nu mor fara banii ne produsi vreodata!! Noi, da, murim cu munca si dreptatea in mana!! La ei, dosare multeeee, munca multaaa, cazuri graveeee! Bravo natiune, bravo rezistrenti.
  Mi-e scarba!!!!!
 • +2 (2 voturi)    
  Explicații?? (Marţi, 11 ianuarie 2022, 11:25)

  bogdanrech [utilizator]

  lol! Dar cine mai citește sau e interesat de explicațiile unui pnl-ist care a fost sub aripa lui Tariceanu care a facut ALDE, cred că cel mai corupt partid care a existat in România de după 89. Un pnlist pesedist până în măduvă a cărui activitate lasă urme pe cărarea mișmașurilor care s-a intersectat cu alte cărări, ale altor ”oameni de bază” ai României cum a fost Dinu Patriciu. A fost în mai multe conflicte de interese decât prevăd legiile hoției și ”cumva” a ieșit basma ”curată” din insolvența RVA, placată din cap până-n picioare cu relații dubioase familiale și terțe. Și el vine cu clarificări??? Păi ce noi suntem proști să-i ascultăm clarificările despre măririle de pensii speciale???
 • +3 (3 voturi)    
  Sumele afisate in articol sun grav eronate (Marţi, 11 ianuarie 2022, 16:16)

  kkciosuldelahamangia [utilizator]

  Un procuror ajungea acum 3(trei) ani pana la 7000(sapte mii) de euro !
  Politicianul care a ,scapat" informatia intr-un grup de cunoscuti, nu a specificat daca suma e cu tot cu sporuri sau nu.
 • +2 (2 voturi)    
  CONFLICT DE INTERESE (Marţi, 11 ianuarie 2022, 17:53)

  PL-G [utilizator]

  Orice decizie a oricarei instante judecatoresti invocate privind spete referitoare la salarizarea si, respectiv, pensiile magistratilor este luata de catre un complet de judecatori, categorie care, alaturi de procurori, fac parte din aceeasi categorie a magistratilor. Pe cale de consecinta, spre deosebire de spete similare inaintate de alte categorii componente ale aceleiasi familii ocupationale, toate cele privind pe magistrati au avut castig de cauza !!! EI PENTRU EI !!!!!
 • +3 (3 voturi)    
  majorari (Marţi, 11 ianuarie 2022, 19:46)

  botev [utilizator]

  Avem in Romania furata, pradata, devalizata, mintita si CORUPTA , 6o de magistrati cu pensia de 1 miliard lei
  ( vechi ), adica 100.000 lei noi , adica 2o.000 euro.
  Cand statul ia din bursele elevilor si 4 mil de romani au pensia sub 4000 lei ( din care 3mil . sub pensia medie ),
  Cand procesele dureaza in tara asta si ....32 de ani ,
  NU MAI ESTE NIMIC DE SPUS !
  Nici macar ...sa va fie rusine !
  Ca nu o aveti !


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by