Tânărul din Maroc suspectat de uciderea celor doi studenți de la Medicină din Iași, plecat din țară și prins în Italia, unde a fost reținut, va fi adus miercuri în România, conform unor surse oficiale. El s-a declarat nevinovat și a contestat mandatul de arestare în lipsă.

El Bourkadi Ahmed Sami, dat in urmarire de Politia RomanaFoto: Politia Romana

Inițial, aducerea în țară a tânărului era programată pentru marți.

Ahmed Sami El Bourkadi va ajunge la București marți seară cu o aeronavă de la Roma și va fi preluat de o escortă a Poliției și dus în arest la Iași.

  • "Se consideră nevinovat. Nu înțelege de ce s-au dat publicității atâtea aspecte negative cu privire la domnia sa, în condițiile în care nu are antecedente penale”, a spus pentru stirileprotv avocata acestuia, Raluca Andrei.

Ahmed Sami El Bourkadi susține că nu a fugit din România, și a plecat într-o excursie, cu iubita lui.

  • "A spus că, într-adevăr, se văzuse cu victima în ziua respectivă, l-a contactat întrucat își uitase un hanorac la amicul său care a și fost găsit omorât.
  • Îl cunoștea doar pe băiat, pe prietena acestuia doar tangențial.
  • Nu se face vinovat de acest dublu asasinat, nu a avut vreo ceartă, vreo altercație”, mai afirmă avocata tânărului, conform știrilorprotv.ro.

De altfel, el a contestat mandatul de arestare preventivă emis pe numele său în lipsă.

Ahmed Sami El Bourkadi, în vârstă de 20 de ani, originar din Maroc și student la UMF Iași, este principalul suspect în cazul dublului asasinat. El este suspectat că i-ar fi ucis pe Youssef Ajniyah (25 de ani) şi pe prietena lui Ioana Vanesa Burlacu (23 de ani), studenți la Medicină în Iași.

Studentul marocan a fost căutat de poliţie, nefiind găsit, astfel că Poliția Română l-a dat în urmărire. De asemenea, pe numele său a fost emis mandat de arestare preventivă în lipsă. El a fost prins și reținut în urmă cu o săptămână, la Roma.

Surse din rândul anchetatorilor afirmă că acesta îi cunoştea pe cei doi tineri care au fost ucişi.

Conducerea Institutului de Medicină Legală (IML) Iaşi a precizat că, în urma necropsiilor, s-a constatat că tânăra avea 33 de plăgi tăiate, în timp ce prietenul acesteia avea 17 plăgi tăiate. Medicii legişti au arătat că plăgile de pe corpurile celor doi tineri erau dispuse aproape identic şi „aveau dispoziţie pentru afectarea organelor vitale”.

Surse din rândul celor care fac ancheta susţin că ar fi fost mai multe persoane care au intrat în casa în care locuiau cei doi tineri şi că autorii ar fi acţionat extrem de violent.

Mihaela Apostol, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, afirma că tânărul de origine marocană urma să plece cu avionul vineri la Bruxelles, dar că nu a mai ajuns la destinaţie, moment în care Poliţia a fost sesizată în legătură cu dispariţia acestuia.

Cuplul locuia cu chirie într-o vilă din zona Moara de Vânt, tânărul fiind student la UMF, cu cetăţenie marocană, iar fata româncă.

Citește și: