Cadavrele a două persoane au fost găsite, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, într-o vilă dintr-un cartier rezidenţial de la marginea Iaşiului, anchetatorii luând în calcul un dublu asasinat. Procurorii au început urmărirea penală in rem în acest caz, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat.

HotNews.roFoto: Hotnews

16.00: UPDATE ”S-a dispus începerea urmăririi penale în rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat. S-a stabilit că persoana decedată de sex masculin, de 25 de ani, cetăţean marocan era student la UMF Iaşi, iar persoana decedată de sex feminin, în vârstă de 23 de ani era prietena primului. Descoperirea a fost făcută de organele de poliţie care au fost informate cu privire la posibila dispariţie a tânărului student, care în cursul zilei de 10 decembrie ar fi trebuit să ajungă cu avionul la Bruxelles. Cadavrele prezentau urme de violenţă, iar în imobil s-au identificat urme de ardere. Cercetările continuă pentru identificarea autorilor faptei pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale", a declarat sâmbătă prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, Mihaela Apostol.

Mihaela Apostol, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, afirmă că tânărul de origine marocană urma să plece cu avionul vineri la Bruxelles, dar că nu a mai ajuns la destinaţie, moment în care Poliţia a fost sesizată în legătură cu dispariţia acestuia.

"Au fost găsiţi în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă. Au leziuni traumatice care indică faptul că au fost ucişi şi li s-a dat foc. Cadavrele aparţin unor tineri, el în vârstă de aproximativ 24 de ani, ea de aproximativ 21 de ani. S-ar părea că el este din Maroc. Se presupune identitatea victimelor, însă aceasta trebuie confirmată de rudele acestora. Ancheta e în curs de desfăşurare", a declarat pentru Agerpres prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, Mihaela Apostol.

Surse din rândul anchetatorilor susţin că tinerii ar fi studenţi la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi. Potrivit aceloraşi aceloraşi surse, au fost identificaţi câţiva suspecţi în zona campusului Tudor Vladimirescu, aceştia fiind duşi la audieri. ​