Actualul secretar general adjunct din Ministerului Justiției, Dragoș Ionuț Bănescu, a fost numit de premierul Nicolae Ciucă în aceeași funcție, dar la Ministerul Muncii. Bănescu a mai fost la Muncă, pe același post, pe care l-a ocupat, pe rând, în nu mai puțin de 6 ministere.

Dragos BanescuFoto: Agerpres

Decizia "privind aplicarea mobilităţii domnului Dragoş-Ionuţ Bănescu din funcţia publică de secretar general adjunct în cadrul Ministerului Justiţiei în funcţia publică de secretar general al Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale" a fost publicată vineri în Monitorul Oficial.

Bănescu fusese numit în funcția de secretar general adjunct în Ministerul Justiției la sfârșitul lunii septembrie, printr-o decizie a lui Florin Cîțu, atunci fiind mutat din Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Dragoș Ionuț Bănescu a bifat nu mai puțin de cinci ministere: a fost secretar general adjunct la Ministerul Finanțelor, la Ministerul Muncii, la Ministerul Sportului, la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, la Ministerul Justiției, Ministerul Mediului. Acum, a ajuns din nou la Ministerul Muncii, unde a mai lucrat de două ori- secretar general și secretar general adjunct al instituției.

Cine este Dragoș Ionuț Bănescu

  • Dragoș Ionuț Bănescu termină Facultatea de Științe Economice din Brașov în 1997. Imediat după absolvire, s-a angajat la stat, ca inspector.
  • După un an și jumătate, trece la Garda Financiară Brașov.
  • ”În 2005, apare prima minune: comisarul de la Brașov termină un „program de master în economie” la București, care a durat 4 luni. și „programul de master” la SNSPA care, potrivit CV-ului oficial, a durat o lună. Două mastere în 5 luni la București, în timp ce lucra 8 ore pe zi la Brașov, nu sunt ceva extraordinar, dacă e să urmărești cariera ulterioară a domnului Bănescu.”, scria Valeriu Nicolae în Libertatea.
  • A fost masterand la Academia SRI și absolvent al cursului generalului Oprea. În aceeași perioadă este numit membru în consiliile de administrație la CEC Bank, Romatsa și Electrica SA în timpul guvernării lui Emil Boc
  • Ajunge secretar general la Ministerul de Finanțe, în septembrie 2010, de unde urmează ascensiunea și plimbarea prin mai multe ministere și CA-uri.

Cum s-a mutat Bănescu de la un minister la altul, conform informațiilor din CV-ul său de pe site-ul Ministerului Justiției:

  • Din septembrie 2021: Secretar general adj. în Ministerul Justiției
  • Iunie 2021 – Septembrie 2021: Secretar general adj. în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului
  • Decembrie 2019 – Iunie 2021: Secretar general adj. în Ministerul Tineretului și Sportului
  • Aprilie 2015 – Decembrie 2019: Secretar general în Ministerul Muncii și Justiției Sociale
  • Aprilie 2014 – Aprilie 2015: Secretar general adjunct în Ministerul Muncii Familiei Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice
  • Mai 2012 – Aprilie 2014: Secretar general adjunct în Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice
  • Martie 2012 – Mai 2012: Director general Ministerul Finanțelor Publice – Agenția Națională de Administrare Fiscală (Direcția Generală Organizare și Resurse Umane)
  • Septembrie 2010 – Martie 2012: Secretar general în Ministerul Finanțelor Publice

În ultimul său CV, publicat pe site-ul Ministerului Justiției, perioada în care a făcut două masterate nu mai coincide cu cea dintr-un CV mai vechi, din care reieșea că le-a făcut în câteva luni, așa cum semnala Valeriu Nicolae.

În vechiul CV, Bănescu a scris, în ceea ce privește masteratele:

  • Octombrie 2004-februarie 2005 - absolvent al unui program de master în economie (Managementul Instituțiilor Publice_ la Academia de Studii Economice.
  • Iulie 2005, absolvent al programului de master Comunicare și Relații Publice la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, Facultatea de Comunicare și Relații Publice

Consilierul în Ministerul Muncii, Cristian Vasilcoiu, a făcut următoarele precizări:

  • „Referitor la activitatea profesionala a d-lui Dragos Banescu, https://www.just.ro/wp-content/uploads/2021/10/CV-BDI-mj-1.pdf, secretar general al MMSS, va rugam sa luati in considerare CV ul pe care il puteti analiza accesand linkul mai sus mentionat. Referitor la CV-ul care circula in prezent pe canalele de stiri facem precizarea ca acesta a fost postat pe situl SNE undeva in anul 2017 si din cauza procesului de scanare in vedera postarii are informatii care lipsesc sau care ar putea crea neclaritate”