O clădire cu două etaje din Torino, locuită de muncitori albanezi și români, s-a prăbușit în urma exploziei unei butelii. Un copil de 4 ani a murit, iar mai multe persoane au fost rănite. Conform Ministerului Afacerilor Externe, printre răniți se află și un român, care este spitalizat în stare gravă.

explozie intr-o cladire din TorinoFoto: Captura

Potrivit presei din Italia, explozia în clădirea cu apartamente aflată la marginea orașului Torino s-a produs marți. Un băiețel de 4 ani, Aron, și-a piedut viața, iar părinții săi - albanezi - au fost grav răniți.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat miercuri că în imobilul prăbușit locuiau trei cetățeni români. Unul dintre aceștia a fost rănit și este în stare gravă la spital. Starea de sănătate a celorlalți doi cetățeni români este bună, iar autoritățile locale le vor asigura temporar cazarea.

MAE menționează că reprezentanții oficiului consular sunt în contact cu românii afectați și cu familiile lor, iar Consulatul General al României la Torino continuă dialogul cu autoritățile locale și cu unitatea medicală unde a fost transportat românul rănit, fiind pregătit să acorde asistență consulară.

MAE amintește că românii pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Torino: +39 011 249 57 75; +39 011 249 52 64; +39 011 18 95 83 90, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de urgență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al Consulatului General al României la Torino: +39 338 756 8134.