Un nou episod de iarnă în centrul țării: în mai multe zone din judeţele Covasna şi Harghita, în special în Pasul Oituz, aflat la limita cu judeţul Bacău, ninge abundent miercuri.

Ninsoare de primavaraFoto: Hotnews

Potrivit Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov (DRDP), ninge abundent în nord-estul județului Covasna, pe DN11, în zona Pasul Oituz și DN2D, la limita cu județul Vrancea. De asemenea, s-a depus un strat nou de zăpadă în mai multe zone din Harghita, mai ales în zonele înalte din nordul județului.

Drumarii intervin cu utilaje de deszăpezire pe DN13B, în judeţul Harghita, pe DN11 şi DN2D, în judeţul Covasna.

Conform sursei citate, pe DN13B, între km 10+000-32+000 Praid- Borzont din judeţul Harghita, carosabilul este acoperit cu zăpada frământată de 1-2 cm, în timp ce pe celelalte drumuri din regiune se circulă pe carosabil ud.

"Ninge în judeţul Harghita, lapoviţă şi ninsoare la Bâlea, în judeţul Sibiu, ninge în zona Oituz din judeţul Covasna, precum şi pe DN2D Târgu Secuiesc-Ojdula, tot în judeţul Covasna", spun reprezentanții Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov, care îi sfătuiesc pe șoferi să nu circule în aceste zone dacă au apucat să își schimbe cauciucurile de iarnă.

CITEȘTE ȘI: O istorie a frigului extrem, din aprilie până în iunie - Ninsori, ger și îngheț în România ultimilor 100 de ani