Vicepremierul Dan Barna s-a pronunțat joi împotriva ideii de a transfera cauzele aflate la SIIJ în cadrul unei secții a Parchetului General, o idee vehiculată recent în condițiile în care ministrul Justiției, Stelian Ion, a anunțat intenția de a adopta până la sfârșitul lui martie proiectul de desființare a controversatei Secţii de investigare a infracţiunilor din justiţie.

Dan BarnaFoto: Adi Iacob / HotNews

„Ideea că desființezi Secția și să o luăm de toarte ca pe oala de sarmale și o punem în altă instituție nu e o soluție”, a comentat Dan Barna, la Europa FM.

Acesta a subliniat că desființarea SIIJ „este un angajament asumat de coaliția” de guvernare iar „voința politică e aliniată” în acest sens.

În ceea ce privește cauzele aflate în prezent în atribuțiile SIIJ, „discuțiile sunt în curs” în cadrul coaliției, iar abordarea USR „este de distribuire a atribuțiilor pe competența materială a infracțiunii avute în vedere”, a precizat Dan Barna.

Chestionat despre afirmațiile liderului deputaţilor UDMR, Csoma Botond, care s-a pronunțat împotriva ideii ca la DNA să revină competenţa de a urmări penal judecători şi procurori pentru săvârşirea infracţiunilor de corupţie, Dan Barna a spus că „nu a fost o tensiune” în coaliție pe marginea acestui subiect, apreciind că „vom găsi o variantă prin care să aliniem aceste dorințe politice”.